Hyppää sisältöön

Voimaa opiskeluun! -hanke

Voimaa opiskeluun -hankkeen tavoitteena on vähentää opintojen keskeytyksiä korkeakouluissa ja toisella asteella. Tähän pyritään kehittämällä tukimalli riskiryhmässä oleville opiskelijoille, vahvistamalla opiskelijoiden mielenterveys- ja elämänhallintataitoja osana opintoja sekä tukemalla opiskelijoiden keskinäistä vertaistoimintaa.

Hankkeen kohderyhmiä ovat ammattikorkeakoulu- ja toisen asteen ammatilliset opiskelijat, henkilökunta ja opiskelijayhdistykset. Diakonia-ammattikorkeakoulun hallinnoimassa hankkeessa osatoteuttajina ovat Suomen Diakoniaopisto, Nyyti ry sekä Opiskelun ja koulutuksen tutkimussäätiö Otus ry.

Hankkeen toteutuksesta Nyytin osalta vastaa hankesuunnittelija Päivi Kohta/asiantuntija, paivi.kohta@nyyti.fi, 0505724819.

Tutustu hankkeeseen tarkemmin Voimaa opiskeluun -verkkosivulla. Verkkosivulta löytyy mm. hankkeessa tuotetut tietopaketit opiskelujen keskeyttämisestä, opiskelijoiden mielenterveydestä ja opiskeluyhteisöjen yhteisllöllisyydestä.

Hankkeen päätösseminaari pidetään 27.2.2020.

Euroopan sosiaalirahaston tukea saavaa hanketta rahoittaa Hämeen ELY-keskus. Hankkeen toiminta-aika on 1.3.2018–29.2.2020.

Voimaa opiskeluun! -juliste:

Mitä?

Opintojen keskeyttäminen laskuun

Opiskelijoiden hyvinvointi ja elämänhallinta nousuun

Miten?

Voimavarakeskeistä tukea opiskelun haasteisiin

Opinnoista vahvistusta mielenterveys- ja elämäntaitoihin

Vertaisopiskelijoista voimaa yhteisöllisyyteen

Kenelle?

Opiskelijoille ha henkilöstölle ammatillisissa oppilaitoksissa ja ammattikorkeakouluissa