Nyyti ry

Nyyti ry on opiskelijoiden mielenterveyttä edistävä valtakunnallinen ja yleishyödyllinen yhdistys, joka on perustettu vuonna 1984. Sosiaali- ja terveysministeriö tukee toimintaamme Veikkauksen tuotoilla.

Toimintamme tarkoituksena ja missiona on opiskelijoiden mielen hyvinvoinnin ja opiskelukyvyn vahvistaminen. Visionamme on olla vaikuttava ja verkostoitunut opiskelijoiden mielenterveyden edistäjä.

Toimintaamme ohjaavat yhteiset arvomme: opiskelijakeskeisyys, avoimuus ja yhdessä tekeminen.

Tutustu Nyyti ry:n Strategia_2020_tiivistelmään

Nyytin jäsenistö muodostuu kahdeksasta jäsenjärjestöstä. Ylintä päätäntävaltaa yhdistyksessä käyttää yhdistyksen kokous. Hallitus vastaa Nyytin strategisesta johtamisesta yhdistyksen kokouksen päätösten mukaisesti. Toiminnanjohtaja työskentelee hallituksen alaisuudessa ja toimii henkilöstön esimiehenä.

Toimintamme tavoitteet:
  • Opiskelijoiden valmiudet mielenterveyden ja opiskelukyvyn ylläpitämiseen vahvistuvat.
  • Opiskeluyhteisöt edistävät ja tukevat opiskelijoiden mielenterveyttä sekä opiskelukykyä.
  • Yhteiskunnassa tietoisuus opiskelijoiden mielenterveydestä ja opiskelukyvystä sekä niihin vaikuttavista tekijöistä vahvistuu.
Keskeisimmät toimintamuotomme:
  • Opiskelijoiden mielen hyvinvoinnin tukeminen: mm. tiedon tarjoaminen, vertaistuellinen toiminta netissä sekä vapaaehtoistoiminta.
  • Opiskeluyhteisöjen ja opiskelijoiden parissa toimivien osaamisen vahvistaminen: mm. tiedon tarjoaminen, kouluttaminen sekä yhteiskehittäminen.
  • Yhteiskunnallinen vaikuttaminen opiskelijoiden mielenterveyden kannalta keskeisiin asioihin.
Kohderyhmämme

Toimintamme välitöntä kohderyhmää ovat opiskelijat. Pääosa opiskelijoille suunnatusta toiminnasta on sisällöltään erityisesti korkeakouluopiskelijoille ja nuorille aikuisille kohdennettua. Osa toiminnasta soveltuu hyvin myös lukiossa ja ammatillisessa koulutuksessa opiskeleville.

Kohderyhmäämme kuuluu myös opiskeluyhteisöt ja opiskelijoiden parissa toimivat ammattilaiset, joiden kanssa toimimalla pyrimme vaikuttamaan opiskelijoiden mielenterveyden vahvistumiseen. Lisäksi toimintamme kohdistuu ns. vaikuttajiin, kuten päättäjiin, asiantuntijoihin ja mediaan, joiden kautta haluamme vaikuttaa opiskelijoiden hyvinvointia määrittäviin tekijöiden ja niiden edistämiseen.

Tutustu yhdistyksemme asiakirjoihin

Nyyti ry – Mielen hyvinvointia opiskelijoille

Anna palautetta

Voit antaa palautetta toiminnastamme alla olevan lomakkeen kautta – mikä toimii mikä ei ja miten toimintaa voisi parantaa. Heitä siis toiveesi, ajatuksesi tai ideasi kehiin. Palautteen voit antaa nimettömästi eikä jätettyjä viestejä julkaista. Jos kuitenkin haluat palautteeseen vastauksen, muistathan jättää myös sähköpostiosoitteen.

Kiitos palautteestasi!