Hyppää sisältöön

Pelasta uhanalainen Homo studiensis – lahjoita

Opiskelijoiden jaksaminen on hätätilassa: Homo studiensis (onnellinen opiskelija) julistettiin uhanalaiseksi lajiksi 1.5.2022

Korona-ajan rajoitukset, etäopiskelu ja yhteiskunnan kovat vaatimukset ovat lisänneet pahoinvoivien opiskelijoiden määrää ennen näkemättömän paljon. Tällä hetkellä yli puolet opiskelijoista kokee psyykkisiä vaikeuksia. Julistimme opiskelijoiden ilon päivänä, vappuna 1.5.2022 Homo studiensis (onnellinen opiskelija) -lajin uhanalaiseksi.

Opiskelijat tarvitsevat nyt tukea ja avun saamiseen on voitava luottaa

Opiskelijat tarvitsevat nyt tukea mielenterveyden ja mielen hyvinvoinnin sekä opiskelukyvyn että jaksamisen edistämiseen ja ylläpitämiseen. Lahjoittamalla voit tukea toimintaamme. Kerätyt varat käytetään opiskelijoiden mielenterveyden ja opiskelukyvyn edistämiseen ja mielenterveyden ongelmien ehkäisyyn.

Jokainen voi tukea opiskelijoiden mielenterveyttä

Auttamiseen on monta tapaa. Yritykset voivat lahjoittamisen lisäksi osallistua keskusteluun, kannustaa henkilöstöään vapaaehtoistyöhön tai lahjoittaa vaikkapa palsta- ja pikselitilaa Nyytin asialle. Hätä on tehtävä näkyväksi – toisaalta jo pikkurahalla saa paljon aikaan. Esimerkiksi yhden opiskelijan chat-apu mahdollistuu 10 euron tuella.

”Tämä koskettaa meitä kaikkia, myös yrityksiä. Opiskelijat ovat tulevaisuuden työnantajia, esihenkilöitä, työkavereita, ystäviä, äitejä ja isiä, päättäjiä, yhteiskunnan jäseniä, ja nyt he tarvitsevat apua. Olemme rakentaneet monia toimivia yksilö- ja ryhmäpalveluita, joiden toiminnan jatkuvuutta voi tukea lahjoittamalla oman kykynsä mukaan. On tärkeää, että opiskelijoiden hätä tehdään näkyväksi ja siksi kannattaa myös jakaa tietoa ja osallistua keskusteluun”, kertoo Nyytin toiminnanjohtaja Minna Savolainen.

Avun rakenteet ovat kunnossa, nyt tarvitaan varoja palvelujen ylläpitoon

Nyytin Chat -ryhmächat on paikka opiskelijoiden yhteiselle ajatusten ja kokemusten vaihdolle. Chatissä jutellaan anonyymisti erilaisista opiskelijan arkea ja elämää koskettavista asioista vaihtuvin teemoin. Mukana ovat aina myös Nyytin perehdyttämät vapaaehtoiset ja/tai työntekijä.

Vertaisryhmät ovat verkossa toteutettavia vertaistukiryhmiä, joissa asioita voi pohdiskella pienemmällä porukalla tiettyyn teemaan syventyen. Ryhmissä jaetaan ja koetaan vertaistukea sekä etsitään uusia näkökulmia ja ratkaisuja. Ryhmien ohjaajina toimivat Nyytin työntekijät. 

Tule mukaan – Mielellä on väliä! #Nyyti #HomoStudiensis #MielelläonVäliä

Nyyti ry:n rahankeräysluvan numero on RA/2020/1102. Tutustu tästä rahankeräyslupaan.