Hyppää sisältöön

mielenTEKoja

MielenTEKoja oli Nyyti ry:n ja Tekniikan Akateemiset TEKin yhteistyössä syntynyt hanke. Järjestimme opiskelukykyä ja jaksamista edistävää toimintaa sekä viestintää tekniikan ja matemaattis-luonnontieteellisten alojen opiskelijoille. Hankkeen toiminta on päättynyt maaliskuussa 2022.

Ajankohtaista

mielenTEKoja-chatin toiminta päättyi 21.3!
Suuri kiitos kaikille, jotka jakoivat kanssamme ajatuksiaan ja tunteitaan toiminnan aikana!

MielenTEKoja-chat oli anonyymi, kahdenkeskinen keskustelukanava opiskelijoille. Chatissa päivystivät tehtävään koulutetut, vapaaehtoiset korkeakouluopiskelijat. Jatkossa tukea tarjoaa Nyytin ryhmächatit.

Nyytin ryhmächatit
Tiistaisin ja torstaisin klo 18:00-20:00

Nyytin anonyymit ryhmächatit ovat avoimia kaikille opiskelijoille. Chateissä keskustellaan vaihtuvista opiskelijan elämään liittyvistä teemoista. Katso kaikki syksyn chatit ja tule mukaan tästä linkistä.

Seuraa meitä somessa tunnisteella #mielenTEKoja

Lisää opiskelijoille suunnattuja tapahtumia löydät tästä linkistä ja Nyytin Instagramista.

Mitä on mielenTEKoja?

Taustaa

Vuonna 2019 yli 40 % tekniikan korkeakouluopiskelijoista kertoi olevansa usein tai jatkuvasti huolissaan jaksamisestaan. Vuonna 2021 osuus oli jo 51 %. Useampi kuin joka kolmas koki hukkuvansa opintoihin liittyvään työmäärään. (TEK Opiskelijatutkimus.) Koronapandemia ja opiskelijoihin kohdistuneet rajoitukset ovat koetelleet korkeakouluopiskelijoiden kantokykyä entisestään. Tämän päivän opiskelukyky on tulevaisuuden työkykyä – mielen taidot ovat tulevaisuuden työelämätaitoja.
Lue lisää…

Ylälaidassa teksti: Hei opiskelija! Vasemmalla teräväreunainen vihreä pivli, jossa teksti: Vastaa ja vaikuta! Neliönmallisen kuvan alapuoliskolla erilaisia ihmistä esittäviä piirroshahmoja. Vasemmalla hahmojen yläpuolella puhekupla, jossa teksti: Millaista vertaistoimintaa sinä kaipaat? Mistä aiheista haluaisit jutella? Osallistutko mieluummin pari tuntia vai pari kuukautta kestävään toimintaan? Entä mitä sinä haluaisit tehdä toisten opiskelijoiden hyväksi? Piirroshahmojen alla teksti: Klikkaa kuvaa tai lue QR-koodi. Tekstin vieressä QR-koodi, joka vie kyselyy.