Hyppää sisältöön

Vertaismentorointi

Nyytin vertaismentorointitoiminta on korkeakouluissa opiskelijalta opiskelijalle tapahtuvaa vertaistoimintaa, jonka tarkoituksena on vahvistaa opiskelijoiden hyvinvointia sekä opintoihin ja opiskeluyhteisöön kiinnittymistä. Vertaismentorointimme koostuu kahdesta toimintamallista: Myötätuntomentoroinnista sekä Takaisin opintoihin -mentoroinnista, joita toteutamme kumppanuudessa korkeakoulujen kanssa. Lisäksi tuemme mentorointimalliemme leviämistä ja juurtumista opiskeluyhteisöihin kautta Suomen.

Vertaismentoroinnin toimintamallimme   

Myötätuntomentorointi on vertaisryhmätoimintaa, jossa opiskelijat tutustuvat yhdessä myötätunnon ja itsemyötätunnon rooliin elämässä, opinnoissa ja opiskeluyhteisössä, sekä vahvistavat myötätuntotaitojaan.

Takaisin opintoihin -mentorointi on yksilömuotoista vertaistoimintaa, jossa mentoriopiskelija tukee opintojen kanssa painiskelevaa tai opinnoista tauolla ollutta opiskelijaa opintojen jatkamisessa ja opiskeluyhteisöön kiinnittymisessä.

Tuemme korkeakouluja vertaismentoroinnissa 

Vertaismentorointimallimme ovat herättäneet laajaa kiinnostusta korkeakoulukentällä ja tarjoamme oppilaitoksille monipuolista tukea toiminnan toteuttamiseksi opiskeluyhteisöissä: 

Starttikoulutuksemme antavat korkeakoulujen henkilöstölle eväitä vertaismentoroinnin käynnistämiseksi omassa opiskeluyhteisössään. 

Oppaat tarjoavat käytännön tietoa ja työkaluja vertaismentorointitoiminnan järjestämiseksi korkeakoulussa, niin vertaismentorien kuin toimintaa koordinoivan henkilökunnan näkökulmasta.

Kumppanuusprojekteissa tuemme korkeakouluja vertaismentoroinnin toimintamallien käyttöönotossa ja juurruttamisessa opiskeluyhteisöön. Kuljemme oppilaitoksen rinnalla läpi pilotoinnin kaaren aina suunnittelusta toiminnan toteuttamisen kautta arviointiin saakka.

Mikäli kiinnostuit ja kaipaat lisätietoa, ota matalalla kynnyksellä yhteyttä!

Lisätietoja: asiantuntija Leena Tuuttila, leena.tuuttila@nyyti.fi,  050 431 8624

Keltareunainen valkoinen neliö, jossa tekstit: Vastaa kyselyyn Nyyti ry:n viestinnästä ja vaikuta! TÄSTÄ KYSELYYN. Svara på enkäten om Nyyti rys kommunikation och påverka! KLICKA HÄR FÖR ATT SVARA. Answer the survey about Nyyti ry's communication and make an impact! CLICK HERE TO RESPOND. Valkoisen alueen vasemmassa yläkulmassa on piirretty megafoni ja oikeassa alakulmassa Nyyti ry:n tunnus.