Hyppää sisältöön

Opiskelijoiden mielenterveysviikko

Opiskelijoiden mielenterveysviikkoa vietetään viikolla 15 (8.–14.4.)

Opiskelijoiden mielenterveysviikko on opiskelijahyvinvointiverkoston koordinoima kampanja, jonka avulla nostetaan esiin opiskelijoiden mielenterveystilannetta ja rakennetaan mielenterveysystävällisempää opiskelukulttuuria. Kampanjan ytimessä ovat kampuksilla järjestettävät kaikenkokoiset tapahtumat, joita kutsummekin teidät kaikki järjestämään!

Kampanjaviikon teemana on yhdenvertaisuus ja erityisesti sosiaalinen saavutettavuus. Sosiaalisella saavutettavuudella tarkoitetaan hyväksyvää ja arvostavaa asennetta ihmisten moninaisuutta kohtaan. Sosiaalisen saavutettavuuden avulla voidaan mahdollistaa jokaiselle yhdenvertaiset mahdollisuudet osallistua ja toimia esimerkiksi oppilaitoksissa ja opiskeluyhteisöissä.

Kampanjan kärkiviesti on: Jokainen mukana opiskelijoiden mielenterveysviikolla. Kampanjan yhteydessä käytetään hashtageja #OMTV2024 sekä #OpiskeluKuuluuKaikille. Lisäksi kampanjateemasta viestitetään ilmaisulla ”Yhdessä”.

Kampanja on kaikille avoin ja kutsummekin kaikki opiskelijoiden parissa toimivat mukaan järjestämään tapahtumia kampanjaviikolla. Haastamme teidät kaikki mukaan järjestämään mahdollisimman saavutettavia ja kaikki huomioon ottavia kampanjatapahtumia. Katso tapahtumaideat kampanjatapahtumien järjestämiseen. Viikolla 11 näille sivuille julkaistaan kampanjan visuaalinen ilme, joka on kaikkien vapaassa käytössä.

Lisätietoja

Tommi Yläkangas
asiantuntija, vaikuttaminen

puh. 050 366 7786
tommi.ylakangas@nyyti.fi