Opiskelijoiden mielenterveyspäivä

Opiskelijoiden mielenterveyspäivä


Keväällä 2019 järjestetään jälleen valtakunnallinen Opiskelijoiden mielenterveyspäivä 25.4.2019 ja sen ympärillä kampanjoidaan kahden viikon ajan 15. – 26.4.2019. Tarkoituksena on lisätä tietoisuutta ja herättää keskustelua opiskelijoiden mielenterveyden kannalta tärkeistä sekä ajankohtaisista aiheista. Samalla kutsutaan kaikki mukaan toimimaan mielen hyvinvoinnin puolesta opiskeluyhteisöissä kaikkialla Suomessa. Lue lisää kampanjasta.

Kampanjateema 2019: stressi

Opiskelijoiden mielenterveyspäivällä on vuosittain vaihtuva teema. Vuoden 2019 kampanjateemana on stressi. Teemavalinnalla halutaan lisätä tietoisuutta opiskelijoiden kokemasta stressistä sekä sen vaikutuksesta mielenterveyteen ja hyvinvointiin. Lisäksi otetaan kantaa ja herätetään keskustelua siitä, millä keinoin liiallista stressiä voidaan ehkäistä ja mielenterveyttä tukea niin opiskelijoiden arjessa kuin yhteiskunnassa laajemminkin. Opiskelijoiden mielellä on väliä!

Osallistu kampanjaan!

Opiskelijoiden mielenterveyspäivänä 25.4.2019. Haastamme kaikki mukaan ideoimaan ja toteuttamaan hyvän mielen tekoja opiskeluyhteisöissä ympäri Suomen. Toimintaa voi järjestää kuka vain, niin opiskelijat kuin henkilökunta.

Kampanjaan on mahdollista osallistua myös verkossa, vaikkapa ottamalla osaa some-haasteeseen tai ylipäänsä aihepiiriä koskevaan keskusteluun. Lisäksi kampanjan aikana sosiaalisessa mediassa ja kampanjasivuilla jaetaan monipuolista sisältöä stressistä ja sen helpottamisesta, kuten blogipostauksia, tarinoita ja videoita.

Lue lisää kampanjaan osallistumisesta.

Kampanjan materiaaleja ja sisältöjä löydät täältä.

#opiskelijoidenmielenterveyspäivä #ruuhkakevät

Tule mukaan – Opiskelijoiden mielellä on väliä!