Opiskelijoiden mielenterveyspäivä

Tänä keväänä järjestetään ensimmäisen kerran valtakunnallinen Opiskelijoiden mielenterveyspäivä 18.4. Sen ympärillä kampanjoidaan 9. – 20.4.2018. Tarkoituksena on herättää keskustelua opiskelijoiden mielenterveydestä sekä kutsua kaikki mukaan kampanjoimaan mielen hyvinvoinnin puolesta.  Lue lisää kampanjasta.

Kampanjateema 2018: Myötätunnosta hyvinvointia

Opiskelijoiden mielenterveyspäivällä on vuosittain vaihtuva teema. Vuoden 2018 kampanjateemana on myötätunto. Teemavalinnalla halutaan nostaa esiin myötätunnon merkitystä mielenterveydelle. Nimittäin se, miten kohtelemme niin itseä kuin toisia, vaikuttaa valtavasti siihen miten voimme. Pienetkin teot ovat tärkeitä ja niillä voidaan saada todella paljon hyvää aikaan. Myötätunnolla on siis väliä!  Lue lisää myötätunnosta.

Tule mukaan kampanjoimaan myötätunnon puolesta!

Opiskelijoiden mielenterveyspäivänä 18.4. tempaistaan myötätunnon puolesta. Kutsumme kaikki mukaan ideoimaan ja toteuttamaan hyvän mielen tekoja opiskeluyhteisöissä ympäri Suomen. Toimintaa voi järjestää kuka vain, niin opiskelijat kuin henkilökunta. Vinkkejä toiminnan järjestämiseen löydät täältä. Tule mukaan – Opiskelijoiden mielenterveyspäivä tehdään yhdessä!

Tutustu Opiskelijoiden mielenterveyspäivän tapahtumiin. 

Kampanjaan voi osallistua myös verkossa ottamalla osaa some-haasteeseen, hyppäämällä mukaan ryhmächattiin ja vaikkapa seuraamalla webinaaria. Kampanjan aikana sosiaalisessa mediassa ja kampanjasivuilla jaetaan monipuolista myötätuntoteemaista sisältöä, kuten blogipostauksia, tarinoita ja videoita.

Lue lisää kampanjaan osallistumisesta.

Seuraa kampanjaa somessa tunnisteilla: #opiskelijoidenmielenterveyspäivä #myötätunnostahyvinvointia

Pienetkin teot ovat tärkeitä – myötätunnolla on väliä!


Katso video, jossa opiskelijat Kaisu, Jiri, Aino ja Nina pohtivat, mitä myötätunto on, miten sitä voisi lisätä opiskeluyhteisöissä ja kuinka osoittaa myötätuntoa itselle.