Opiskelijoiden mielenterveyspäivä

Opiskelijoiden mielenterveyspäivä


Keväällä 2018 järjestettiin ensimmäisen kerran valtakunnallinen Opiskelijoiden mielenterveyspäivä (18.4.2018 ja siihen liittyvä #MyötätunnostaHyvinvointia-kampanja. Kampanjalla haluttiin herättää keskustelua opiskelijoiden mielenterveydestä sekä kutsua kaikki mukaan toimimaan mielen hyvinvoinnin puolesta. Lue lisää kampanjasta.

Kokemukset kampanjasta olivat loistavia ja odotukset ylitettiin moninkertaisesti. Tästä on hyvä jatkaa ja näin ollen Opiskelijoiden mielenterveyspäivä saa jatkoa myös ensi keväänä. Seuraavaa Opiskelijoiden mielenterveyspäivää vietetään torstaina 25.4.2019. Merkkaa päivä jo kalenteriisi ja pysy kuulolla.

Kampanjateema 2018: Myötätunnosta hyvinvointia

Opiskelijoiden mielenterveyspäivällä on vuosittain vaihtuva teema. Vuoden 2018 kampanjateemana oli myötätunto. Teemavalinnalla haluttiin nostaa esiin myötätunnon merkitystä mielenterveydelle. Nimittäin se, miten kohtelemme niin itseä kuin toisia, vaikuttaa valtavasti siihen miten voimme. Pienetkin teot ovat tärkeitä ja niillä voidaan saada todella paljon hyvää aikaan. Myötätunnolla on siis väliä!  Lue lisää myötätunnosta.

Kampanjointia myötätunnon puolesta!

Opiskelijoiden mielenterveyspäivänä 18.4.2018 tempaistiin myötätunnon puolesta. Kutsuimme kaikki mukaan ideoimaan ja toteuttamaan hyvän mielen tekoja opiskeluyhteisöissä ympäri Suomen. Toimintaa voi järjestää kuka vain, niin opiskelijat kuin henkilökunta. Vinkkejä toiminnan järjestämiseen jaettiin täällä.

Tutustu Opiskelijoiden mielenterveyspäivän tapahtumiin. 

Kampanjaan oli mahdollista osallistua myös verkossa ottamalla osaa some-haasteeseen, hyppäämällä mukaan ryhmächattiin tai vaikkapa seuraamalla webinaaria ja FB-liveä. Kampanjan aikana sosiaalisessa mediassa ja kampanjasivuilla jaettiin monipuolista myötätuntoteemaista sisältöä, kuten blogipostauksia, tarinoita ja videoita. Kampanjan materiaaleja ja sisältöjä löydät täältä.

#opiskelijoidenmielenterveyspäivä #myötätunnostahyvinvointia

Pienetkin teot ovat tärkeitä – myötätunnolla on väliä!


Katso video, jossa opiskelijat Kaisu, Jiri, Aino ja Nina pohtivat, mitä myötätunto on, miten sitä voisi lisätä opiskeluyhteisöissä ja kuinka osoittaa myötätuntoa itselle.