Hyppää sisältöön

#Mitätehtäis – Opiskelijoiden mielenterveyspäivä 2020

Kiitokset kaikille, jotka osallistuitte Opiskelijoiden mielenterveyspäivään 2020!
Sadat teot rakensivat yhteisöllisyyttä haastavassa tilanteessa.

Ensi vuoden kampanjan ajankohta on 12.-23.4.2021 ja varsinaista päivää vietetään torstaina 22.4. Teema julkaistaan alkuvuodesta 2021 ja ehdotuksia voi antaa 2020 kampanjan palautelomakkeen kautta. 

Opiskelijoiden mielenterveyspäivä 23.4.

Opiskelijoiden mielenterveyspäivä järjestetään jälleen tänä keväänä. Päivää vietetään torstaina 23.4. ja sen ympärillä kampanjoidaan somessa kahden viikon ajan 14. – 24.4.2020. Tarkoituksena on herättää keskustelua opiskelijoiden mielenterveydestä sekä kutsua kaikki mukaan toimimaan etänä mielen hyvinvoinnin puolesta. Kampanjan taustavoimana toimii Opiskelijahyvinvointiverkosto, jonka koordinoinnista Nyyti vastaa. Kampanjasisällöt ovat inspiroituneet erityisesti Nyytin Yhdessä yhteisöksi -hankkeesta.

Kampanjan teema 2020: Ystävyys

Opiskelijoiden mielenterveyspäivällä on vuosittain vaihtuva teema. Vuoden 2020 kampanjateemana on ystävyys. #Mitätehtäis -kampanjalla halutaan nostaa esiin ystävyyden merkitystä opiskelijoiden hyvinvoinnille ja mielenterveydelle. Ystävillä ja opiskeluyhteisöön kuulumisella on valtava vaikutus hyvinvointiin. Ystävät ovat yksi suurimmista tuen lähteistä. Opiskelija, joka kuuluu opintoihin liittyvään yhteisöön, kokee opintojen kuormittavuuden pienempänä ja kokee jaksavansa opinnoissa paremmin kuin ilman tukiverkkoa oleva opiskelija. Siksi yhteisöjen tukeminen ja niiden luominen on kaikkien opiskelijoiden ja heidän kanssaan työskentelevien asia. Kampanja toteutetaan kokonaisuudessaan sosiaalisessa mediassa. Pysyhän siis kuulolla ja seuraa tunnistetta: #mitätehtäis!

Osallistu #Mitätehtäis -kampanjaan!

Opiskelijoiden mielenterveyspäivänä torstaina 23.4. kannustetaan osallistumaan #mitätehtäis-somekampanjaan. Haastamme kaikki ideoimaan ja toteuttamaan erilaisia tekoja ystävyyden ja yhteisöllisyyden lisäämiseksi. Mielenterveyspäivä on avoin kaikille, niin opiskelijoille kuin ammattilaisille. Tekojen keksimisessä rajana on vain mielikuvitus ja ideoinnin tukena voi käyttää materiaalipankkia. Lue lisää ja ilmianna oma tai ystäväporukkasi teko.

Osallistu #Mitätehtäis some-haasteeseen!

Ystävyys on mielenterveydelle tärkeää ja sen kunniaksi puhumme siitä Opiskelijoiden mielenterveyspäivänä 23.4! Ystävyydellä ei ole yhtä kaavaa ja siksi haastamme sinut kertomaan miten olet löytänyt ystäviä. Kysymällä #mitätehtäis voit ilahduttaa uutta tai vanhaa ystävääsi. Ystävyydellä edistämme yhdessä yhteisöllisyyttä!

Yhteystiedot

Annu Komulainen, vaikuttamisen asiantuntija

annu.komulainen@nyyti.fi

Sonja Tervala, korkeakouluharjoittelija

sonja.tervala@nyyti.fi

 

Graafinen ilme

Kampanjan graafisesta ilmeestä vastaa Janika Lähdes.

 

#Mitätehtäis #opiskelijoidenmielenterveyspäivä

Tule mukaan – Opiskelijoiden mielellä on väliä!