Hyppää sisältöön

Yksinäisyystyö korkeakouluissa -hanke

Yksinäisyystyö korkeakouluissa -hankkeen (2022-2024) tavoitteena on vähentää opiskelijoiden kokemaa yksinäisyyttä ja lisätä opiskelijoiden parissa toimivien valmiuksia ja osaamista kohdata yksinäisyyttä kokevia opiskelijoita.  Hankkeemme on valtakunnallinen ja toimintamme on avointa kaikkien korkeakoulujen opiskelijoille sekä opiskelijoiden parissa toimiville. Hankkeen toteuttavat yhteistyössä Nyyti ry sekä HelsinkiMissio. 

Apua opiskelijoille:  

Tarjoamme opiskelijoille kahdenkeskistä tukea ja vertaisryhmiä yksinäisyyden kokemusten käsittelyyn. Olemme kehittäneet myös Apua yksinäisyyteen -verkkotyökalun opiskelijoita varten. Kaikki palvelumme ovat maksuttomia ja yhdenvertaisesti saavutettavia asuinpaikasta riippumatta verkon välityksellä. 

  • Kahdenkeskinen keskustelutuki ammattilaisen kanssa. Täällä pääset juttelemaan tilanteestasi koulutetun ammattilaisen kanssa viiden tapaamiskerran verran. Sinun ei tarvitse jonottaa pitkiä aikoja saadaksesi kaipaamaasi tukea – kahdenkeskistä keskustelutukea on saatavilla ympäri vuoden. 
  • Yksinäisyys mielessä -vertaisryhmät muiden opiskelijoiden kanssa ryhmänohjaajan johdolla. Kenties kirjoittaminen on sinulle luontevin tapa ilmaista itseäsi? Tai sitten kasvokkainen ryhmäkokemus on  omiaan juuri sinun tarpeisiisi? Voit valita tuletko mukaan kirjoittamiseen pohjaavaan Discord-ryhmään vai kasvokkaiseen Zoom-ryhmään. 
  • UUSI: Apua yksinäisyyteen -verkkotyökalu sisältää erityisesti vertaistukea eli muiden opiskelijoiden kokemuksia yksinäisyydestä, video- ja äänisisältöjä, harjoitteita, tietoa ja tukea yksinäisyyteen. Täältä pääset verkkotyökaluun

Lue lisää opiskelijoille suuntautuvista toiminnoistamme verkkosivuiltamme ja ilmoittaudu mukaan!

Tukea opiskelijoiden parissa toimiville:  

Miten vahvistaa omaa osaamista opiskelijoiden yksinäisyyden huomioimisessa? Tule mukaan koulutuksiimme saamaan lisäymmärrystä yksinäisyydestä ja tavoista, joilla voit opiskelijoita tukea: 

  • Ymmärrä yksinäisyyttä -luennot ovat tiiviitä, tunnin mittaisia koulutuksia, jotka sopivat ihan kaikille opiskelijoiden parissa toimiville. Osallistuttuasi Ymmärrä yksinäisyyttä -luentoon, voit valita syvennätkö osaamistasi Yksinäisyyden työkalupakki -koulutuskokonaisuudella, Yksinäisyyttä ryhmissä -koulutuksella tai Yksinäisyystyön menetelmäkoulutuksella.
  • Yksinäisyyden työkalupakki -kokonaisuus tarjoaa tiiviissä muodossa perustiedot ja -taidot, jotka jokaisen korkeakoulussa toimivan tulisi hallita opiskelijoiden yksinäisyyden kohtaamiseen liittyen.
  • Yksinäisyyttä ryhmissä -koulutus tarjoaa tarjoaa lisävarmuutta yksinäisyyden käsittelyyn ryhmämuotoisesti, hyviä käytännön työkaluja ja vinkkejä sekä nimenomaan korkeakoulukontekstiin sopivia ehdotuksia aiheen lähestymiseen ryhmissä. 
  • Yksinäisyystyön menetelmäkoulutus tarjoaa syvällisen mahdollisuuden ottaa haltuun tutkimuksellisestikin vaikuttavaksi todetun, HelsinkiMissiossa kehitetyn yksinäisyystyön menetelmän osaksi omaa työtäsi. 

Kiinnostuitko koulutuksista? Lue lisää koulutuksellista toiminnastamme verkkosivuiltamme ja ilmoittaudu jo nyt mukaan itsellesi sopivana ajankohtana! 

Teemme mielellämme yhteistyötä eri tahojen kanssa opiskelijoiden yksinäisyyden vähentämiseksi. Tulemmekin mielellämme puhumaan aiheesta esimerkiksi erilaisiin hyvinvointitapahtumiin, luennoille ja työpajoihin, podcasteihin ja medioihin. Ole rohkeasti yhteydessä ja pohditaan yhdessä yhteistyötä!

a woman with long hair

Ole yhteydessä ja kysy lisää: 

Annina Lindberg, hankepäällikkö 

Yksinäisyystyö korkeakouluissa -hanke 

annina.lindberg@nyyti.fi p. 050 341 7473  

Sosiaali- ja terveysministeriö tukee hanketta Veikkauksen tuotoilla.