Hyppää sisältöön

Yksinäisyystyö korkeakouluissa -hanke

Yksinäisyys koskettaa montaa opiskelijaa. Joka neljäs opiskelija kokee yksinäisyyttä ja lähes 30 % opiskelijoista ei koe kuuluvansa mihinkään opintoihin liittyvään ryhmään. Yli puolet opiskelijoista kokee joskus yksinäisyyttä. (Korkeakouluopiskelijoiden terveys- ja hyvinvointitutkimus 2021)

Yksinäisyys ei ole mikään pikku juttu. Pitkittyessään yksinäisyys vaikuttaa esimerkiksi koettuun hyvinvointiin ja terveydentilaan, opiskelumotivaatioon ja opintojen keskeyttämisriskiin. Opiskelijat tarvitsevat tukeamme yksinäisyyden vähentämiseksi

Yksinäisyystyö korkeakouluissa -hankkeen (2022-2024) tavoitteena on vähentää opiskelijoiden kokemaa yksinäisyyttä ja lisätä opiskelijoiden parissa toimivien valmiuksia ja osaamista kohdata yksinäisyyttä kokevia opiskelijoita.  Hankkeemme on valtakunnallinen ja toimintamme on avointa kaikkien korkeakoulujen opiskelijoille sekä opiskelijoiden parissa toimiville. Hankkeen toteuttavat yhteistyössä Nyyti ry sekä HelsinkiMissio.  

Toimintamme opiskelijoille: 

Tarjoamme yksinäisyyttä kokeville opiskelijoille tukea yksinäisyyden vähentämiseen: 

  • Yksilöllistä keskustelutukea ammattilaisen kanssa yhdistettynä itsenäiseen työkirjatyöskentelyyn – saatavilla jo nyt! Pääset varmaan itsellesi ajan HelsinkiMission verkkopalvelusta.. Halutessasi voit tutustua jo nyt Yksinäisyys-työkirjaan.
  • Ryhmämuotoista vertaistukea yksinäisyyden vähentämiseen muiden opiskelijoiden kanssa  – vertaisryhmät alkavat syyskuussa 2022. Lue lisää ryhmistä verkkosivuiltamme tai ilmoittaudu suoraan mukaan ilmoittautumislomakkeen kautta!
  • Oma-apuverkkokurssia itsenäiseen työskentelyyn yksinäisyyden vähentämiseksi – saatavilla vuoden 2023 aikana

Kaikki toimintamuotomme ovat yhdenvertaisesti saavutettavia asuinpaikasta riippumatta verkon välityksellä.  

Toimintamme opiskelijoiden parissa toimiville:  

Tarjoamme opiskelijoiden parissa toimiville menetelmäkoulutuksia ja puheeksiottokoulutuksia, joiden kautta valmiudet ja osaaminen kohdata yksinäisyyttä korkeakouluissa lisääntyvät. 

Jo nyt voimme kouluttaa opiskelijoiden parissa toimivia yksilölliseen keskustelutukeen ja työkirjatyöskentelyyn perustuvan toimintamalliin ja sen käyttöönottamiseen osaksi omaa opiskelijoille kohdentuvaa toimintaa. Lisäksi voimme pitää puheeksiottokoulutuksia laajoillekin toimijajoukoille. 

Kiinnostuitko tilaamaan puheeksiottokoulutuksen tai menetelmäkoulutuksen organisaatiollenne? Ole yhteydessä: annina.lindberg@nyyti.fi, p. 050 341 7473 

Jatkossa tulemme tarjoamaan menetelmäkoulutuksia myös ryhmämuotoisen ja vertaistukeen pohjautuvan toiminnan toteuttamiseen. Kerromme näistä mahdollisuuksista lisää jatkossa.  

Toimimme yhteistyössä 

Hankkeemme yhteistyökumppaneita ovat 

Mielellään teemme yhteistyötä niin opiskelijoiden, opiskelijoiden parissa toimivien kuin laajemmaltikin eri tahojen kanssa opiskelijoiden yksinäisyyden vähentämiseksi. Tulemmekin mielellämme puhumaan aiheesta esimerkiksi erilaisiin hyvinvointitapahtumiin, luennoille ja työpajoihin, podcasteihin ja medioihin.  

Yksinäisyystyö korkeakouluissa -hankkeen logo

Ole yhteydessä ja kysy lisää: 

Annina Lindberg, hankepäällikkö 

Yksinäisyystyö korkeakouluissa -hanke 

annina.lindberg@nyyti.fi p. 050 341 7473  

 Sosiaali- ja terveysministeriö tukee hanketta Veikkauksen tuotoilla.