Hyppää sisältöön

Toimintaa opiskelijoille

Yksinäisyystyö korkeakouluissa -hanke tarjoaa opiskelijoille sekä kahdenkeskistä tukea että vertaisryhmiä yksinäisyyden kokemuksen käsittelyyn. Kumpi muoto sopisi sinulle paremmin? Kaikki palvelumme ovat maksuttomia ja yhdenvertaisesti saavutettavia asuinpaikasta riippumatta verkon välityksellä. 

UUTTA JA AJANKOHTAISTA: Apua yksinäisyyteen -verkkotyökalu opiskelijoille on avattu! Verkkotyökalusta löydät erityisesti vertaistukea eli muiden opiskelijoiden kokemuksia yksinäisyydestä, video- ja äänisisältöjä, harjoitteita, tietoa ja tukea yksinäisyyteen. Käy tutustumassa tarkemmin verkkotyökaluun juuri silloin kuin sinulle parhaiten sopii. Täältä verkkotyökaluun!

Kahdenkeskinen keskustelutuki ammattilaisen kanssa

Kahdenkeskisessä keskusteluissa pääset juttelemaan ajatuksistasi, kokemuksistasi ja tilanteestasi koulutetun ammattilaisen kanssa viiden tapaamiskerran verran. Keskustelutuki sisältää viisi keskustelutapaamista ammattilaisen kanssa sekä itsenäistä yksinäisyys-työkirjatyöskentelyä tapaamisten välillä. Työkirjaa voi käyttää myös itsenäisesti yksinäisyyden vähentämisen tukena.

Lue lisää yksinäisyystyöstä tai varaa itsellesi keskusteluaika HelsinkiMission verkkopalvelusta, jossa pohditaan yhdessä sopisiko työskentely sinulle. Palveluun ei tarvitse jonottaa pitkiä aikoja, vaan voimme tarjota tukea tilanteeseesi nopeasti. Tukea on saatavilla ympäri vuoden.

”Ajatusmaailmassani tapahtui muutos, jonka kautta pystyin ottamaan rennommin ja olemaan ajattelematta stressaavia ja ahdistavia asioita sosiaalisissa tilanteissa niin paljoa.

Voit nyt saada myös:

Vertaistukea ryhmistä

Yksinäisyys mielessä -vertaisryhmissä lisätään ymmärrystä omista ajatuksista ja toiminnasta ja löydetään toimivia keinoja yksinäisyyden vähentämiseksi. Ryhmissä pääsee myös jakamaan asioita muiden opiskelijoiden kanssa ja kuulemaan muiden kokemuksia tuetussa ja ohjatussa ympäristössä.

”Parasta ryhmässä oli, että se vahvisti tulevaisuususkoani: asiat voivat olla tulevaisuudessa paremmin ja pystyn itse vaikuttamaan kehityksen suuntaan.”

Kenties kirjoittaminen on sinulle luontevin tapa ilmaista itseäsi? Tai sitten kasvokkainen ryhmäkokemus on juuri omiaan sinun tarpeisiisi? Voit valita tuletko mukaan kirjoittamiseen pohjaavaan Discord-ryhmään vai kasvokkaiseen Zoom-ryhmään.

Lue lisätietoja Yksinäisyys mielessä -vertaisryhmistämme.

Kuvio erilaisista ajatuksista, jotka voivat estää avun hakemisen yksinäisyyteen.

Esteiden ylitse avun piiriin

Joskus avun hakeminen voi tuntua vaikealta. Mieli voi tuottaa erilaisia ajatuksia, jotka vahvistavat ajatusta siitä, ettei apua voi tai kannata hakea. Avun hakeminen voi tuntua liian vaikealta tai hävettää. Voi tuntua siltä, ettei oma tilanne ole tarpeeksi vakava tai että joku muu tarvitsee apua enemmän. Joskus jännittää ottaa asia puheeksi ja tuntuu helpommalta antaa asian vain olla.

Mielen sisäisille esteille ei kannata antaa liikaa tilaa. Oheisessa kuviossa on kuvattu ajatuksia, joita monet opiskelijat pyörittelevät mielessään ennen avun hakemista.

Jokainen, joka kokee oman yksinäisyyden olevan omaa elämää haittaavaa tai toivoo tilanteeseensa muutosta, on avun arvoinen. Jokaisen tilanne on yksilöllinen ja erilainen eikä yksinäisyyden kokemuksia ei pidä arvottaa tai vertailla.

”Jos on edes kerran käynyt mielessä, että omalle yksinäisyydelle voisi tehdä jotain, kannattaa osallistua toimintaan. ”