Hyppää sisältöön

Opiskelijoille

Hei sinä! Haluatko pohtia porukalla erilaisia opiskelijan elämää koskettavia asioita ja ilmiöitä? Kaipaatko vinkkejä ja välineitä omasta mielenterveydestäsi huolehtimiseen ja mielen hyvinvoinnin ylläpitämiseen? Tai miten olisi osallistuminen toimintaamme vapaaehtoisena? Tältä sivulta löydät kootusti tietoa toiminnastamme opiskelijoille. Tervetuloa mukaan! 🙂

Kokemusten vaihtoa ja kohtaamisia 

Nyytin chat 

Ryhmämuotoisessa chatissa pääset juttelemaan anonyymisti erilaisista opiskelijan arkea ja elämää koskettavista asioista viikoittain vaihtuvin teemoin. Chat järjestetään joka torstai klo 18 – 20. Lisäksi kerran kuussa tiistaisin klo 18 – 20 järjestetään englanninkielinen chat.

Katso chattiemme ajankohdat ja aiheet täältä.

Ryhmät 

Muutaman viikon mittaisissa verkkopohjaisissa ryhmissä pääset paneutumaan porukalla erilaisiin hyvinvointia käsitteleviin teemoihin, kuten arjen- ja elämäntaitoihin, ajanhallintaan tai ympäristötunteisiin. Ryhmien toiminta sisältää ryhmän teemaan perehtymistä, tehtävien ja harjoitteiden toteuttamista sekä yhteistä ajatusten ja kokemusten vaihtoa.

Katso opiskelijoille suunnattujen ryhmiemme ajankohdat ja aiheet.

NyytiCoaching 

NyytiCoachingissa saat tukea oman suuntasi hahmottamiseen, potentiaalisi tunnistamiseen sekä työelämään siirtymiseen. Kolmesta tapaamiskerrasta koostuvassa yksilövalmennusprosessissa koulutettu ammatticoach auttaa opiskelijaa selkeyttämään omia tavoitteitaan ja tulevaisuuden näkymiään. Järjestämme NyytiCoaching-ohjelmia kerran lukukaudessa. 

Tutustu tarkemmin NyytiCoaching tästä

Mukaan vapaaehtoistoimintaan 

Haluaisitko olla mukana edistämässä opiskelijoiden mielen hyvinvointia? Vapaaehtoistoimintamme kautta tämä onnistuu. Toimintaan voit osallistua monella eri tavalla. Voit itse valita sinulle mieluisimman ja sopivimman tavan tulla mukaan.

Lue lisää ja ilmoittaudu mukaan vapaaehtoistoimintaan

Tietoa, vinkkejä ja välineitä hyvinvointisi tueksi 

Löydä apua 

Kun kaipaat tukea, apua on saataville. Tärkeintä on, ettet jää huolesi kanssa yksin. Löydä apua  
-osiosta löydät tahoja, jotka tarjoavat opiskelijoille apua erilaisissa elämän haasteissa. 

Opi elämäntaitoa 

Opi elämäntaitoa -osio tarjoaa kiinnostavaa tietosisältöä erilaisista hyvinvointiin liittyvistä aiheista, kuten ajanhallinnasta, tunteista, rentoutumisesta, itsetunnosta ja sosiaalisista suhteista.

Tutustu Opi elämäntaitoa -tietosisältöön tästä.

Elämäntaitokurssi oma-apukurssina

Oma-apukurssin keinoin pääset vahvistamaan omia elämäntaitojasi aina arjen peruspalikoista, kuten ruokailusta, unesta ja liikkumisesta, ajatusten ja tunteiden kanssa työskentelyyn sekä omiin arvoihin ja tarpeisiin. Kurssi tehdään itsenäisesti ja se sisältää niin mielenkiintoista tietosisältöä kuin erilaisia tehtäviä ja harjoitteita.

Tästä pääset kurssille (linkki vie ulos nyyti.fi-sivustolta)

Testit 

Pohditko omaa jaksamistasi opinnoissa? Haluatko tietää, mikä on stressitasosi? Tai mietitkö hyvinvointiasi ja sitä, miten sinulla menee? Näihin kysymyksiin saat vastauksia Testit-osiosta.

Tarinat  

Tarinoissa käsitellään opiskelijan elämään ja hyvinvointiin liittyviä asioita ja ilmiöitä omakohtaisesti, lähietäisyydeltä. Voit myös itse jakaa oman tarinasi sinua koskettavasta aiheesta.

Lue kirjoitettuja tarinoita tai jaa oma tarinasi.

Webinaarit 

Järjestämme opiskelijoille avoimia webinaareja, joiden aiheita ovat mm. jaksaminen, perfektionismi sekä itsemyötätunto. Webinaarit ovat maksuttomia eikä niihin tarvitse ilmoittautua erikseen. Webinaarien ohjelmassa on luento ja yhteistä pohdintaa Flingassa. Webinaarien taltiointeja voi katsella myös YouTubestamme. Tervetuloa mukaan!

Lue lisää

Rohkeaa puhetta mielenterveydestä 

Opiskelijoiden mielenterveysviikko 

Opiskelijoiden mielenterveysviikko on joka keväinen valtakunnallinen kampanja, jolla herätetään keskustelua opiskelijoiden mielenterveyden kannalta tärkeistä ja ajankohtaisista asioista. Samalla kutsutaan kaikki mukaan toteuttamaan mielen hyvinvointia tukevia tekoja opiskeluyhteisöissä ympäri Suomen. Opiskelijoiden mielenterveysviikkoa tehdään yhdessä!

Tutustu tästä ja ota osaa vuotuiseen Opiskelijoiden mielenterveysviikkoon!

Mielellä on väliä -blogi 

Blogissamme käsitellään opiskelijoiden mielenterveyteen ja hyvinvointiin liittyviä ajankohtaisia aiheita, otetaan kantaa ja haastetaan ajattelemaan.

Löydä mielenkiintoiset blogikirjoituksemme täältä.

NyytiCast 

Nyytin podcast-sarjassa puhutaan rohkeasti mielenterveydestä, hyvinvoinnista ja opiskeluarjen kipukohdista. Jaksojen teemat vaihtelevat ja mukana on aina mielenkiintoisa vieraita.

Kaikki NyytiCast-jaksomme löydät täältä.

OSALLISTU KESKUSTELUUN SOMESSA

Nyytin löydät myös somesta: Facebookista, Instagramista, LinkedInissä, viestipalvelu X:ssä ja YouTubessa. Seuraa meitä ja osallistu keskusteluun!


Anna palautetta

Voit antaa palautetta toiminnastamme alla olevan lomakkeen kautta – mikä toimii mikä ei ja miten toimintaa voisi parantaa. Heitä siis toiveesi, ajatuksesi tai ideasi kehiin. Palautteen voit antaa nimettömästi eikä jätettyjä viestejä julkaista. Jos kuitenkin haluat palautteeseen vastauksen, muistathan jättää myös sähköpostiosoitteen.

Kiitos palautteestasi!

  • Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.