Hyppää sisältöön

Opiskelijoille

Hei sinä! Haluatko pohtia porukalla erilaisia opiskelijan elämää koskettavia asioita ja ilmiöitä? Kaipaatko vinkkejä ja välineitä oman mielen hyvinvointiin? Tai miten olisi osallistuminen toimintaamme vapaaehtoisena? Tältä sivulta löydät kootusti tietoa toiminnastamme opiskelijoille. Tervetuloa mukaan! 🙂

Ryhmächat

Ryhmächatissa vaihdetaan ajatuksia mukavassa seurassa, rennolla otteella. Välillä jutellaan ennalta sovitusta teemasta, toisinaan keskustelun aihe on vapaa.  Tule mukaan! Lue lisää Nyytin Chateistä

mielenTEKoja- chat

Chatissa voit keskustella vapaaehtoisen vertaispäivystäjän kanssa mistä tahansa mielen hyvinvointiin tai opiskelijaelämään liittyvästä aiheesta. Chat on auki maanantaisin ja torstaisin klo 17 – 19. Chatin ollessa kiinni ponnahdusikkunan valikko tarjoaa tietoa mielen hyvinvoinnista sekä ohjaa eteenpäin muihin palveluihin. Pääset chattiin tämän sivun oikean alareunan sinisestä palkista!

Sekasin-chat

Sekasin-chatissa voit jutella kahdenkesken ja nimettömästi mielenterveyden ammattilaisen tai koulutetun vapaaehtoisten kanssa. Chat on käynnissä vuoden jokaisena päivänä. Lue lisää  Sekasin Chatista

RYHMÄT

Nettiryhmissä pohdiskellaan asioita pienemmällä porukalla tiettyyn teemaan syventyen. Ne toteutetaan suojatussa verkkoympäristössä, jolloin keskustelu näkyy vain ryhmän jäsenille. Ryhmien ohjaajina toimivat Nyytin työntekijät yhdessä eri alojen asiantuntijoiden kanssa. Lue lisää ryhmistä.

Webinaarit

Järjestämme opiskelijoille avoimia webinaareja, joiden aiheena on mm. jaksaminen, itsemyötätunto ja yhteisöllisyys. Webinaarit ovat maksuttomia, eikä niihin tarvitse ilmoittautua erikseen.  Webinaarien ohjelmassa on luento ja  yhteistä pohdintaa Flingassa. Tervetuloa mukaan!

TARINAT

Lue omakohtaisia tarinoita opiskelijan arjesta ja elämästä. Voit myös jakaa oman tarinasi sinua koskettavasta aiheesta. Voit kertoa vaikkapa siitä, mistä saat voimia ja hyvää mieltä tai miten olet löytänyt ratkaisuja opiskeluarjessa kohtaamiisi haasteisiin. Katso ohjeet tarinoiden kirjoittamiseen ja lue muiden tarinoita.

OPI ELÄMÄNTAITOA

Opi elämäntaitoa -osiosta saat tietoa, vinkkejä ja välineitä oman hyvinvoinnin ja elämäntaitojen vahvistamiseen. Osiosta löydät monipuolista materiaalia hyvinvointiin liittyvistä aihepiireistä, kuten ajanhallinnasta, tunteista, rentoutumisesta, itsetunnosta ja sosiaalisista suhteista. Tutustu Opi elämäntaitoa -kokonaisuuteen.

LÖYDÄ APUA

Kun kaipaat tukea, apua on saataville. Tärkeintä on, ettet jää huolesi kanssa yksin. Tutustu tahoihin, jotka tarjoavat opiskelijoille ja nuorille aikuisille apua erilaisissa elämän haasteissa.

MUKAAN VAPAAEHTOISTOIMINTAAN

Haluatko olla mukana edistämässä opiskelijoiden mielen hyvinvointia? Vapaaehtoistoimintamme kautta tämä onnistuu. Toimintaamme voit osallistua monella eri tavalla. Voit itse valita sinulle mieluisimman ja sopivimman tavan tulla mukaan Nyytin toimintaan. Tutustu mahdollisuuksiin tehdä vapaaehtoistoimintaan Nyytissä

LUNTTAAMO

Lunttaamo on kanava opiskelijoiden hyvinvointiin liittyvien ideoiden, kokeilujen ja käytäntöjen jakamiselle. Lunttaamossa voit luntata luvan kanssa ja parastaa vinkit omaan käyttöösi. Voit myös jakaa oman lunttisi ja laittaa näin hyvän kiertämään. Tutustu jo jaettuhin vinkkeihin ja jaa omasi.

MIELELLÄ ON VÄLIÄ! -BLOGI

Blogissamme kirjoitetaan opiskelijoiden hyvinvointia koskevista ajankohtaisista asioista, otetaan kantaa ja herätellään keskustelua. Voit myös itse jakaa ajatuskesi ja näkemyksesi blogissamme. Tästä pääset lukemaan Mielellä on väliä -blogiamme.

Opiskelijoiden mielenterveyspäivä

Järjestämme keväisin yhdessä Opiskelijahyvinvointiverkoston kanssa Opiskelijoiden mielenterveyspäivän. Se on valtakunnallinen kampanja, jolla herätetään keskustelua opiskelijoiden mielenterveyden kannalta tärkeistä ja ajankohtaisista asioista. Samalla kutsutaan kaikki mukaan toimimaan mielen hyvinvoinnin puolesta opiskeluyhteisöissä ympäri Suomen. Opiskelijoiden mielenterveyspäivä tehdään yhdessä! Lue lisää Opiskelijoiden mielenterveyspäivästä.

OSALLISTU KESKUSTELUUN SOMESSA

Nyytin löydät myös somesta: Facebookista, Twitteristä, Instagramista ja YouTubessa. Seuraa meitä ja osallistu keskusteluun!


Anna palautetta

Voit antaa palautetta toiminnastamme alla olevan lomakkeen kautta – mikä toimii mikä ei ja miten toimintaa voisi parantaa. Heitä siis toiveesi, ajatuksesi tai ideasi ehiin. Palautteen voit antaa nimettömästi eikä jätettyjä viestejä julkaista. Jos kuitenkin haluat palautteeseen vastauksen, muistathan jättää myös sähköpostiosoitteen.

Kiitos palautteestasi!