Hyppää sisältöön

Opiskelijoille

Hei sinä! Haluatko pohtia porukalla erilaisia opiskelijan elämää koskettavia asioita ja ilmiöitä? Kaipaatko vinkkejä ja välineitä oman mielen hyvinvointiin? Tai miten olisi osallistuminen toimintaamme vapaaehtoisena? Tältä sivulta löydät kootusti tietoa toiminnastamme opiskelijoille. Tervetuloa mukaan! 🙂

Kokemusten vaihtoa ja kohtaamisia 

Nyytin chat 

Ryhmämuotoisessa chatissa pääset juttelemaan anonyymisti erilaisista opiskelijan arkea ja elämää koskettavista asioista viikoittain vaihtuvin teemoin. Chat järjestetään joka torstai klo 18 – 20. Lisäksi kerran kuussa tiistaisin klo 18 – 20 järjestetään englannin- ja ruotsinkieliset chatit. 

Ryhmät 

Muutaman viikon mittaisissa verkkopohjaisissa ryhmissä pääset paneutumaan porukalla erilaisiin hyvinvointia käsitteleviin teemoihin, kuten arjen- ja elämäntaitoihin, ajanhallintaan tai ympäristötunteisiin. Ryhmien toiminta sisältää ryhmän teemaan perehtymistä, tehtävien ja harjoitteiden toteuttamista sekä yhteistä ajatusten ja kokemusten vaihtoa.

NyytiCoaching 

NyytiCoachingissa saat tukea oman suuntasi hahmottamiseen, potentiaalisi tunnistamiseen sekä työelämään siirtymiseen. Kolmesta tapaamiskerrasta koostuvassa yksilövalmennusprosessissa koulutettu ammatticoach auttaa opiskelijaa selkeyttämään omia tavoitteitaan ja tulevaisuuden näkymiään. Järjestämme NyytiCoaching-ohjelmia kerran lukukaudessa. 

Mukaan vapaaehtoistoimintaan 

Haluaisitko olla mukana edistämässä opiskelijoiden mielen hyvinvointia? Vapaaehtoistoimintamme kautta tämä onnistuu. Toimintaan voit osallistua monella eri tavalla. Voit itse valita sinulle mieluisimman ja sopivimman tavan tulla mukaan.

Tietoa, vinkkejä ja välineitä hyvinvointisi tueksi 

Löydä apua 

Kun kaipaat tukea, apua on saataville. Tärkeintä on, ettet jää huolesi kanssa yksin. Löydä apua  
-osiosta löydät tahoja, jotka tarjoavat opiskelijoille apua erilaisissa elämän haasteissa. 

Opi elämäntaitoa 

Opi elämäntaitoa -osio tarjoaa kiinnostavaa tietosisältöä erilaisista hyvinvointiin liittyvistä aiheista, kuten ajanhallinnasta, tunteista, rentoutumisesta, itsetunnosta ja sosiaalisista suhteista.

Kampukselle palaajan muistilista

Opiskelijat ovat lähes kaksi vuotta olleet poissa kampuksilta. Poikkeusaika on nyt päättymässä, ja uuteen sopeutuminen voi olla sekä rankkaa että hämmentävää. Muistilistassa on vinkkejä mm. arjesta selviämiseen, liikuntaan, ravitsemukseen ja vuorovaikutukseen. Lataa lista itsellesi ja ota se käyttöön jo tänään!

Elämäntaitokurssi oma-apukurssina

Oma-apukurssin keinoin pääset vahvistamaan omia elämäntaitojasi aina arjen peruspalikoista, kuten ruokailusta, unesta ja liikkumisesta, ajatusten ja tunteiden kanssa työskentelyyn sekä omiin arvoihin ja tarpeisiin. Kurssi tehdään itsenäisesti ja se sisältää niin mielenkiintoista tietosisältöä kuin erilaisia tehtäviä ja harjoitteita.

Testit 

Pohditko omaa jaksamistasi opinnoissa? Haluatko tietää, mikä on stressitasosi? Tai mietitkö hyvinvointiasi ja sitä, miten sinulla menee? Näihin kysymyksiin saat vastauksia Testit-osiosta.

Tarinat  

Tarinoissa käsitellään opiskelijan elämään ja hyvinvointiin liittyviä asioita ja ilmiöitä omakohtaisesti, lähietäisyydeltä. Voit myös itse jakaa oman tarinasi sinua koskettavasta aiheesta.

Webinaarit 

Järjestämme opiskelijoille avoimia webinaareja, joiden aiheita ovat mm. jaksaminen, perfektionismi sekä itsemyötätunto. Webinaarit ovat maksuttomia eikä niihin tarvitse ilmoittautua erikseen. Webinaarien ohjelmassa on luento ja yhteistä pohdintaa Flingassa. Webinaarien taltiointeja voi katsella myös YouTubestamme. Tervetuloa mukaan!

Mistä voimia opiskeluarkeen -webinaari 21.2. klo 17 – 18.30

Webinaarissa pääset tutustumaan jaksamista tukeviin keinoihin. Lue lisää webinaarista ja liity mukaan 21.2. täältä.

Rohkeaa puhetta mielenterveydestä 

Opiskelijoiden mielenterveyspäivä 

Joka keväinen Opiskelijoiden mielenterveyspäivä on valtakunnallinen kampanja, jolla herätetään keskustelua opiskelijoiden mielenterveyden kannalta tärkeistä ja ajankohtaisista asioista. Samalla kutsutaan kaikki mukaan toteuttamaan mielen hyvinvointia tukevia tekoja opiskeluyhteisöissä ympäri Suomen. Opiskelijoiden mielenterveyspäivä tehdään yhdessä!

Mielellä on väliä -blogi 

Blogissamme käsitellään opiskelijoiden mielenterveyteen ja hyvinvointiin liittyviä ajankohtaisia aiheita, otetaan kantaa ja haastetaan ajattelemaan.

NyytiCast 

Nyytin podcast-sarjassa puhutaan rohkeasti mielenterveydestä, hyvinvoinnista ja opiskeluarjen kipukohdista. Jaksojen teemat vaihtelevat ja mukana on aina mielenkiintoisa vieraita.

NyytiTalk

NyytiTalk-livelähetyksissä keskustellaan opiskelijan elämää ja hyvinvointia koskettavista aihepiireistä. NyytiTalkeja toteutetaan YouTubessa ja IG:ssä, joista ne löytyvät myös taltiointeina.

OSALLISTU KESKUSTELUUN SOMESSA

Nyytin löydät myös somesta: Facebookista, Twitteristä, Instagramista ja YouTubessa. Seuraa meitä ja osallistu keskusteluun!


Anna palautetta

Voit antaa palautetta toiminnastamme alla olevan lomakkeen kautta – mikä toimii mikä ei ja miten toimintaa voisi parantaa. Heitä siis toiveesi, ajatuksesi tai ideasi ehiin. Palautteen voit antaa nimettömästi eikä jätettyjä viestejä julkaista. Jos kuitenkin haluat palautteeseen vastauksen, muistathan jättää myös sähköpostiosoitteen.

Kiitos palautteestasi!

  • Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.

Keltareunainen valkoinen neliö, jossa tekstit: Vastaa kyselyyn Nyyti ry:n viestinnästä ja vaikuta! TÄSTÄ KYSELYYN. Svara på enkäten om Nyyti rys kommunikation och påverka! KLICKA HÄR FÖR ATT SVARA. Answer the survey about Nyyti ry's communication and make an impact! CLICK HERE TO RESPOND. Valkoisen alueen vasemmassa yläkulmassa on piirretty megafoni ja oikeassa alakulmassa Nyyti ry:n tunnus.