Hyppää sisältöön

Toimintaa opiskelijoiden parissa toimiville

On tärkeää, että opiskelijat saavat matalalla kynnyksellä apua ja läheltä omaa opiskeluarkea. Apuun tartutaan helpommin, kun sitä on saatavilla omasta korkeakoulusta ja mahdollisesti jo tutuilta henkilökunnan jäseniltä tai opiskelijajärjestötoimijoilta.

Mitä useampi taho tarjoaa tukea yksinäisyyden vähentämiseen, sen useampia opiskelijoita voimme auttaa. Kaikkia tarvitaan!

Yksinäisyystyö korkeakouluissa -hanke (2022-2024) tarjoaa opiskelijoiden parissa toimiville koulutuksia, jotta ihan jokaisella olisi valmiuksia tukea opiskelijoita yksinäisyyden kokemuksissa. Millainen koulutuspolku tukisi sinun osaamisesi kehittymistä parhaiten? Pääset valitsemaan syvällisemmän menetelmäkoulutuksen, kompaktimman työkalupakin tai ryhmämuotoiseen malliin pohjaavan koulutuksen. Mukaan koulutuksiin saa mielellään tulla porukalla tai vaikkapa koko työyhteisön voimin!

Ymmärrä yksinäisyyttä – luento (1h)

Tiivis verkkomuotoinen luento tarjoaa perusteet yksinäisyyden ymmärtämiseen omassa toimessa. Koulutus toimii peruspilarina kaikille jatkokoulutuksille – käythän siis ensin tämän ja jatkat sen jälkeen eteenpäin!

Ymmärrä yksinäisyyttä -luento sopii laajalti niin korkeakoulujen ja oppilaitosten henkilökunnalle kuin myös esimerkiksi opiskelija-, ainejärjestö- ja harrastekerhotoimijoille.

Luento toteutetaan verkon välityksellä. Valitse jo nyt itsellesi sopivin ajankohta ja ilmoittaudu mukaan.

Kevään 2023 Ymmärrä yksinäisyyttä -luennon ajankohdat:

Käytyäsi Ymmärrä yksinäisyyttä -luennon, voit syventää osaamistasi osallistumalla joko

  • Yksinäisyyden työkalupakki -koulutuskokonaisuuteen
  • Yksinäisyyttä ryhmissä -koulutukseen
  • Yksinäisyystyön menetelmäkoulutukseen

Yksinäisyyden työkalupakki

Tämä koulutuskokonaisuus koostuu kolmesta syventävästä, 1 h mittaisesta koulutuksesta, jotka voit käydä haluamassasi järjestyksessä. Kokonaisuus antaa valmiudet yksinäisyyden puheeksiottoon, opiskelijan myötätuntoiseen kohtaamiseen sekä ohjaamiseen sopivan avun piiriin. Koulutuskokonaisuus sopii ihan kaikille opiskelijoiden parissa toimiville niin eri henkilöstöryhmille laajalti kuin opiskelijajärjestö-, ainejärjestö- ja kerhotoimijoillekin. Lue lisää Yksinäisyyden työkalupakista verkkosivuiltamme.

Yksinäisyyttä ryhmissä

Tämä koulutus tarjoaa lisävarmuutta yksinäisyyden käsittelyyn ryhmämuotoisesti, hyviä käytännön työkaluja ja vinkkejä sekä nimenomaan korkeakoulukontekstiin sopivia ehdotuksia aiheen lähestymiseen. Koulutuksen pohjalla toimivat Nyytin toteuttamat Yksinäisyys mielessä -vertaisryhmät, jotka pohjautuvat HelsinkiMission vaikuttavaksi todettuun yksinäisyystyön malliin. Koulutus sopii kenelle vain opiskelijaryhmiä ohjaavalle. Lue tarkemmin Yksinäisyyttä ryhmissä -koulutuksesta.

Yksinäisyystyön menetelmäkoulutus

Tämä koulutus tarjoaa syvällisen koulutuskokonaisuuden, jonka kautta saat otettua haltuun tutkimuksissa vaikuttavaksi todetun yksilötyönmenetelmän opiskelijoiden yksinäisyyden vähentämiseksi. Koulutus sopii erityisen hyvin kohtaavaa työtä tekeville ammattilaisille: esimerkiksi opintopsykologeille, kuraattoreille, opiskeluterveydenhuollon henkilöstölle, hyvinvointitoimijoille. Lue tarkemmin yksinäisyystyön menetelmäkoulutuksesta verkkosivuiltamme.

Mitä muuta voin opiskelijoiden parissa toimivana tehdä?

Oman osaamisen vahvistamisen lisäksi voit kertoa opiskelijoille, että yksinäisyyteen voi ja kannattaa hakea apua jo varhaisessa vaiheessa.

Voit ohjata opiskelijoita hakemaan tukea joko kahdenkeskisen keskustelutuen tai Yksinäisyys mielessä -vertaisryhmien parista. Tarkempia lisätietoja opiskelijoille suuntautuvista toimintamuodoistamme löydät verkkosivujemme opiskelijoille suuntautuvasta osiosta.

Teemme mielellämme monenlaista yhteistyötä eri toimijoiden kanssa eli olethan yhteydessä, mikäli yhteistyö voisi olla paikallaan. Osallistumme mielellämme esimerkiksi erilaisiin hyvinvointitapahtumiin ja tulemme puhumaan aiheesta niin opiskelijoille, opiskelijoiden parissa toimiville kuin eri medioihin. Mielellään teemme yhteistyötä myös esimerkiksi erilaisten blogikirjoitusten ja podcast- tai videosisältöjen muodossa. Vähennetään yksinäisyyttä yhdessä!

Yhteistyöpyynnöt ja lisätietoja Yksinäisyystyö korkeakouluissa -hankkeesta:

a woman with long hair

Annina Lindberg, hankepäällikkö /Yksinäisyystyö korkeakouluissa -hanke

annina.lindberg@nyyti.fi p. 050 341 7473