Hyppää sisältöön

Yksinäisyyttä ryhmissä -koulutus

Miten tukea opiskelijoita ryhmämuotoisesti yksinäisyyden kysymyksissä? Millaisissa asioissa ja miten korkeakoulutoimijana voin auttaa opiskelijoita eteenpäin kohti yhteyksiä kanssaopiskelijoihin? Millaiset asiat puhututtavat opiskelijoita yksinäisyyden suhteen?

Tule mukaan Yksinäisyyttä ryhmissä -koulutukseen oppimaan lisää yksinäisyyden kohtaamisesta ryhmämuotoisesti korkeakoulukontekstissa! Koulutus on maksuton, verkkomuotoinen koulutus (Teams), joka koostuu kahdesta koulutuspäivästä:

Toukokuun koulutus:

  • 1. koulutuspäivä 16.5. klo 9-12
  • 2. koulutuspäivä 23.5. klo 9-12

Kenelle?

Koulutus sopii ihan kaikille toimijoille, joilla on porukka opiskelijoita koolla ja tarve tukea opiskelijoita ryhmämuotoisesti yksinäisyyden kysymyksissä. Koulutus ei vaadi sinulta erityisosaamista; motivaatio aiheeseen ja halu tukea opiskelijoita ryhmämuotoisesti ovat jo riittävä pohja koulutukseen tulemiselle.

Miksi kannattaa tulla?

Me voimme toimijoina tukea opiskelijoita yksinäisyyden kysymyksissä monella tapaa, mutta mistä lähteä liikkeelle? Mistä voi ja kannattaa puhua ja millaisella tavalla? Koulutuksesta saat lisävarmuutta aiheeseen tarttumiseen ryhmämuotoisesti, hyviä käytännön työkaluja ja vinkkejä sekä nimenomaan korkeakoulukontekstiin sopivia ehdotuksia aiheen lähestymiseen. Koulutus on osallistava eli asioita pääsee työstämään myös itse yhdessä muun koulutusporukan kanssa. Jokainen kevään koulutuksiin osallistuva saa itselleen Yksinäisyyttä ryhmissä -korttipakan, joka sisältää tietoa ja harjoituksia hyödynnettäväksi koulutuksen jälkeen omassa työssään.

Kuka koulutuksen järjestää?

Koulutuksen järjestää Nyyti ry:n ja HelsinkiMission yhteinen Yksinäisyystyö korkeakouluissa -hanke. Koulutuksen pohjalla toimivat Nyytin toteuttamat Yksinäisyys mielessä -vertaisryhmät, jotka pohjautuvat HelsinkiMission vaikuttavaksi todettuun yksinäisyystyön malliin.

Miten ja milloin mukaan?

Toukokuun koulutukseen pääset ilmoittautumaan täältä. Ilmoittautuminen päättyy 13.5. tai jo aiemmin, mikäli kaikki koulutuspaikat ovat täyttyneet (25 hlö).

Toimi nopeasti, sillä paikat täytetään ilmoittautumisjärjestyksessä!

Keneltä voin kysyä lisätietoja?

Vaaleahiuksinen hymyilevä nainen, jolla on päällään musta mekko.

Emmi Kyyhkynen, asiantuntija / Yksinäisyystyö korkeakouluissa -hanke

emmi.kyyhkynen@nyyti.fi 

p. 0504338828

*****

Tutustuthan myös hankkeen muuhun koulutukselliseen toimintaan eli Yksinäisyyden työkalupakki -koulutuksiin ja Yksinäisyystyön menetelmäkoulutuksiin verkkosivuiltamme.

Ohjaa opiskelijoitasi myös vaikuttavan tuen piiriin: kahdenkeskistä keskustelutukea sekä Yksinäisyys mielessä -vertaisryhmiä on tarjolla kaikille korkeakouluopiskelijoille vuoden ympäri asuin- tai opiskelupaikkakunnasta riippumatta. Tutustu opiskelijoille suuntautuvaan toimintaan tarkemmin verkkosivuiltamme!