Tarjoamme avoimia koulutuksia ja webinaareja sekä opiskelijoille että opiskelijoiden parissa työskenteleville, kuten opiskelijajärjestöaktiiveille, tuutoreille ja työkseen opiskelijoita kohtaaville henkilöille. Lisäksi järjestämme verkostopäiviä ja tapahtumia.
Koulutukset ovat pääosin maksuttomia ja ne toteutetaan verkossa.
Voimme toteuttaa myös rajatun määrän tilauskoulutuksia tai -työpajoja opiskelijoille ja opiskelijajärjestöille. Voit tiedustella tilauskoulutuksia koulutustoiminnan asiantuntija Sini Forssellilta, sini.forssell@nyyti.fi.
Löydät sivuilta myös hyvinvointia tukevaa materiaalia hyödynnettäväksi osana opetusta toisen asteen oppilaitoksissa ja nuorten ryhmien kanssa. Lisäksi löytyy materiaalia tutorkoulutuksiin.
Tutustu henkilötietojen käsittelyyn Nyytissä.
Avoimia koulutuksia ja webinaareja
24.9. Eväitä ympäristötunteiden kohtaamiseen nuorten kanssa
Miten rakennamme nuorten kanssa toiveikasta tulevaisuutta ilmastokriisin ja luontokadon todellisuuden keskellä? Millaista on hyvä elämä maapallon rajoissa? Tämä maksuton etäkoulutus on suunnattu kaikille nuorten kanssa toimiville ja sen tarjoaa Ympäristö ja tulevaisuus mielessä -hanke. Lue lisää ja ilmoittaudu mukaan!
25.9. Koko Suomen vanhempainilta: Kohti toiveikkaampaa tulevaisuutta
Nuoret ovat huolissaan tulevaisuudesta – miten voimme aikuisina tukea heitä? Vanhempi, opettaja tai nuoren kanssa työskentelevä, tule mukaan vanhempainiltaan! Vanhempainilta järjestetään Oulussa ja etäyhteydellä keskiviikkona 25.9.2024 klo 18.00–19.45. Lue lisää ja ilmoittaudu täältä.
18.10. QueerMieli-hankkeen virittäytymiswebinaari: Queerit kampuksella?
Miten sukupuolen, seksuaalisen suuntautumisen ja suhdemuotojen moniaisuus näkyy tai ei näy korkeakouluissa? Kenelle asia edes kuuluu? Webinaari sopii sinulle, joka pohdit, millä tavalla sinun työhösi kuuluu se, ovatko kohtaamasi opiskelijat lhbtiqa+-ihmisiä vai ei, tai mitä näistä teemoista olisi nykyään hyvää tietää. Lue lisää ja ilmoittaudu täältä.
24.10. Mielenterveys ekokriisissä -verkosto kokoontuu
Hei, sinä mielenterveyden ja ympäristön yhteydestä kiinnostunut! Tämä verkosto on sinua varten. Seuraavat verkoston aamukahvit järjestetään 24.10.2024 klo 9.30–10.30. Verkosto on valtakunnallinen ja kokoontuu etänä noin 2–4 kertaa vuodessa. Lisätietoa ja verkoston liittymislomakkeen löydät täältä.
25.10. QueerMieli-hankkeen virittäytymiswebinaari: Mikä vähemmistöstressi?
Kaikki lienevät välillä vähän stressaantuneita, mutta ovatko toiset enemmän stressaantuneita, kuin muut? Webinaari sopii sinulle, joka haluat ymmärtää paremmin, mitä on se vähemmistöstressi, josta yhä enemmän kuulee puhuttavan. Miksi sateenkaarevat, useammin kuin cissukupuoliset heterot opiskelijat, kokevat hyvinvointiin liittyviä ongelmia? Lue lisää ja ilmoittaudu täältä.
1.11. QueerMieli-hankkeen virittäytymiswebinaari: Sateenkaarevuus saavutettavasti?
Eikö ihmisiä voida kohdata vain ihmisinä? Mitä tarkoittaa ja miten voi rakentaa lhbtiqa+-opiskelijoille turvallinen korkeakouluyhteisö? Webinaari sopii sinulle, joka haluat edistää omassa työssäsi yhdenvertaisuutta ja vastuullista vuorovaikutusta ja kaipaat esimerkkejä siitä, mitä se voisi tarkoittaa juuri sateenkaariteemojen osalta, korkeakouluyhteisössä. Lue lisää ja ilmoittaudu täältä.
7.11. & 14.11. Yksinäisyyttä ryhmissä -koulutus
Tule mukaan Yksinäisyyttä ryhmissä -koulutukseen oppimaan lisää yksinäisyyden kohtaamisesta ryhmämuotoisesti korkeakoulukontekstissa. Koulutukseen osallistujat saavat ainutlaatuiset Yksinäisyyttä ryhmissä -ohjauskortit itselleen oman työn tueksi – kortteja ei ole saatavilla muuta kautta! Lue lisää koulutuksesta.
13.11. Webinaari opiskelijoille: Jaksaminen ja itsemyötätunto opiskeluarjessa
Tule mukaan opiskelijoille suunnattuun webinaariin, jossa tarkastelemme opiskeluarjen kuormitustekijöitä, tasapainoa ja keinoja tukea omaa jaksamista, sekä itsemyötätunnon roolia paineisessa opiskeluarjessa. Lue lisää webinaarista täältä ja ilmoittaudu mukaan!
15.11. QueerMieli-hankkeen etäkoulutus korkeakoulujen henkilöstölle
Korkeakouluhenkilöstön koulutuksissa lisätään tietoisuutta vähemmistöstressistä, sitä ruokkivista rakenteista ja sen vaikutuksista opiskelijoiden hyvinvointiin. Tutustutaan keinoihin edistää inklusiivisuutta ja syrjimättömyyttä opetuksessa ja opiskelijapalveluissa. Lue lisää ja ilmoittaudu täältä.
Valmiit koulutuspaketit
Valmiita koulutuspakettejamme voit käyttää itsenäisesti oppitunneilla, opiskelijatapahtumissa ja koulutustilaisuuksissa.
KUPLA-hankkeen koulutukset
KUPLA-hanke on tuottanut koulutusmateriaalia tukemaan monipuolisten, saavutettavien, turvallisten ja houkuttelevien opiskelijatapahtumien järjestämistä. Löydät hankkeen sivuilta materiaalia myös tuutorikoulutuksien järjestämiseen. Materiaalit on tarkoitettu opiskelijatuutoreiden ja tuutoreita kouluttavien tahojen tueksi.
Jaksaa jaksaa -hankkeen koulutukset
Jaksaa jaksaa -hanke on tuottanut kulutusmateriaalia hyödynnettäväksi osana opetusta toisen asteen oppilaitoksissa ja nuorten ryhmien kanssa. Mitä kuuluu? -koulutuskokonaisuuden teemoja ovat
- Mielenterveys- ja tunnetaidot
- Uupumus ja jaksaminen
- Sosiaaliset taidot ja yhteisöllisyys
- Puheeksi ottaminen ja avun hakeminen
Verkostopäivät
Järjestämme verkostopäiviä, joissa paneudutaan opiskelijoiden hyvinvointia käsitteleviin ajankohtaisiin teemoihin.