
Tarjoamme avoimia koulutuksia opiskelijoiden hyvinvoinnin edistämiseen liittyvistä teemoista opiskelijoiden parissa työskenteleville, kuten opiskelijajärjestöaktiiveille, tuutoreille ja työkseen opiskelijoita kohtaaville henkilöille. Lisäksi järjestämme verkostopäiviä ja tapahtumia.
Opiskelijoille tarjoamme avoimia webinaareja opiskelukyvyn tukemiseen liittyvistä teemoista.
Koulutukset ovat pääosin maksuttomia ja ne toteutetaan verkossa.
Löydät sivuilta myös hyvinvointia tukevaa materiaalia hyödynnettäväksi osana opetusta toisen asteen oppilaitoksissa ja nuorten ryhmien kanssa. Lisäksi löytyy materiaalia tuutorkoulutuksiin.
Kesälle ja syksylle 2023 emme ota vastaan tilauksia koulutuksista tai työpajoista.
Tutustu henkilötietojen käsittelyyn Nyytissä.
Avoimia koulutuksia ja webinaareja
31.10. Jaksaminen ja itsemyötätunto -webinaari opiskelijoille
Webinaarissa tarkastellaan kuormitustekijöitä, tasapainoa ja keinoja tukea omaa jaksamista sekä pohditaan, miten itsemyötätuntoisuus voi tukea hyvinvointia ja suorituskulttuurin vastustamista. Aihepiiriä lähestytään sekä tietosisällön että harjoitteiden ja pohdintatehtävien kautta. Lue lisää webinaarista ja ilmoittaudu mukaan.
8.11. & 9.11. Starttikoulutus Takaisin opintoihin -mentorointiin
Koulutuksessa saat eväät vertaismentoroinnin käynnistämiseen omassa korkeakoulussasi tukemaan opiskelijoiden opintoihin ja opiskeluyhteisöön kiinnittymistä. Lue lisää ja ilmoittaudu!
23.11. & 30.11. Yksinäisyyttä ryhmissä -koulutus
Tule mukaan Yksinäisyyttä ryhmissä -koulutukseen oppimaan lisää yksinäisyyden kohtaamisesta ryhmämuotoisesti korkeakoulukontekstissa. Lue lisää koulutuksesta.
28.11. Elämän paras aika? Yksinäisenä korkeakoulussa -webinaari opiskelijoille
Webinaarissa puhutaan niin monelle opiskelijalle tutusta asiasta: yksinäisyyden kokemuksista ja siitä, millaisia vaikutuksia niillä voikaan olla opiskeluarkeen. Webinaarissa syvennetään ymmärrystä yksinäisyydestä ja myös niistä keinoista, joilla tilanteeseen voi vaikuttaa. Lue lisää webinaarista ja ilmoittaudu mukaan!
29.11. klo 13 Maailmanlopun skenaarioista toivon rakentamiseen -webinaari
Webinaarissa keskustellaan tunnetaitojen ja mielenterveyden merkityksestä ilmastokriisin ja muiden nykyisten kriisien aikana. Miten voimme pitää huolta mielemme hyvinvoinnista ekokriisin aikana? Miten toimia valona pimeydessä palamatta itse loppuun? Millaista voimaa aktivismista saa? Millainen on toivon merkitys? Puhujina psykologi Juho Mertanen, ympäristöaktivisti Ida Korhonen sekä tutkimusprofessori Sofia Laine. Lue lisää ja ilmoittaudu mukaan!
Mielenterveys ekokriisissä -verkoston aamukahvit 30.11. klo 9-10.30
Verkosto on valtakunnallinen ja kokoontuu etänä 2–4 kertaa vuodessa. Verkoston tavoitteena on yhdistää mielenterveyden ja ekokriisin parissa toimivia ja aiheesta kiinnostuneita ihmisiä, nostaa esiin ajankohtaisia puheenaiheita sekä tarjota vertaistukea. Lue lisää ja ilmoittaudu mukaan verkostoon satu.turhala@mieli.fi .
Valmiit koulutuspaketit
Valmiita koulutuspakettejamme voit käyttää itsenäisesti oppitunneilla, opiskelijatapahtumissa ja koulutustilaisuuksissa.
KUPLA-hankkeen koulutukset
KUPLA-hanke on tuottanut koulutusmateriaalia tukemaan monipuolisten, saavutettavien, turvallisten ja houkuttelevien opiskelijatapahtumien järjestämistä. Löydät hankkeen sivuilta materiaalia myös tuutorikoulutuksien järjestämiseen. Materiaalit on tarkoitettu opiskelijatuutoreiden ja tuutoreita kouluttavien tahojen tueksi.
Jaksaa jaksaa -hankkeen koulutukset
Jaksaa jaksaa -hanke on tuottanut kulutusmateriaalia hyödynnettäväksi osana opetusta toisen asteen oppilaitoksissa ja nuorten ryhmien kanssa. Mitä kuuluu? -koulutuskokonaisuuden teemoja ovat
- Mielenterveys- ja tunnetaidot
- Uupumus ja jaksaminen
- Sosiaaliset taidot ja yhteisöllisyys
- Puheeksi ottaminen ja avun hakeminen
Verkostopäivät
Järjestämme verkostopäiviä, joissa paneudutaan opiskelijoiden hyvinvointia käsitteleviin ajankohtaisiin teemoihin.