Koulutukset

Koulutukset

Järjestämme koulutusta opiskelijoiden hyvinvointiin ja sen edistämiseen liittyvistä teemoista. Koulutuksemme koostuvat pääosin Nyytin Elämäntaitokurssin ohjaajakoulutuksista, ohjaajien verkostopäivistä sekä teemaseminaareista. Voit myös pyytää meiltä räätälöityjä ja maksuttomia työpajoja tai alustuksia.

Koulutuksemme on tarkoitettu kaikille opiskelijoiden parissa toimiville sekä opiskeluyhteisöille. Tulevat koulutukset löydät tapahtumakalenteristamme.

NYYTIN ELÄMÄNTAITOKURSSI® -OHJAAJAKOULUTUS

Elämäntaitokurssin ohjaajakoulutukset tarjoavat tietoa ja työkaluja opiskelijoiden hyvinvoinnin ja elämänhallinnan tukemiseen. Koulutus antaa valmiudet ryhmämuotoisen Elämäntaitokurssin ohjaamiseen itsenäisesti. Osallistu avoimeen ohjaajakoulutukseen tai tilaa koulutus omalle työyhteisöllesi. Lisätietoa ohjaajakoulutuksista. Lue lisää >>

Elämäntaitokurssin teemoja voi käsitellä myös lyhyemmissä työpajoissa, sparraushetkissä tai konsultaatiopäivässä. Jos olet kiinnostunut lyhyemmistä työskentelyhetkistä Elämäntaitokurssin parissa, ota yhteyttä ja kysele lisätietoja: suunnittelija Annina Lindberg, 050 341 7473, annina.lindberg@nyyti.fi

OHJAAJAKOULUTETTUJEN VERKOSTOPÄIVÄT

Verkostopäivät kokoavat syksyisin yhteen Elämäntaitokurssin ohjaajat. Verkostopäivä tarjoaa uutta tietoa, mahdollisuuden kokemusten jakamiseen sekä ohjaajien verkostoitumiseen.

TEEMASEMINAARIT

Järjestämme teemaseminaareja yhteistyössä eri toimijoiden kanssa. Seminaareissa käsitellään laajalti opiskelijan hyvinvointia ja sen edistämistä käsitteleviä teemoja.

Vuoden 2016 seminaari järjestetään Helsingissä keskiviikkona 26.10. teemalla: Opiskelijoiden hyvinvointia ja opiskelukykyä edistämässä. Tilaisuudessa kuullaan ja keskustellaan korkeakouluopiskelijoiden mielen hyvinvointiin ja opiskelukykyyn liittyvistä aiheista. Nyyti toteuttaa seminaarin yhdessä Ylioppilaiden terveydenhoitosäätiön (YTHS), Ehkäisevä päihdetyö EHYT ry:n, Suomen Ylioppilaskuntien liitto (SYL) ry:n, Suomen opiskelijakuntien liitto – SAMOK ry:n ja Preventiimin kanssa. Lisätietoa seminaarista ja ilmoittautumisohjeet löytyvät täältä.

PYYDÄ MEILTÄ TYÖPAJA

Tarjoamme maksuttomia ja räätälöityjä työpajoja tai alustuksia opiskelijoiden hyvinvointiin liittyvistä aihepiireistä. Työpajoissa voimme myös yhdessä pohtien kehittää keinoja ja toimintatapoja opiskelijahyvinvoinnin vahvistamiseen.

Työpajojen ja alustuksen aiheet voivat liittyä laajasti opiskelijoiden mielen hyvinvoinnin ja elämäntaitojen tukemiseen. Aiheena voi olla esimerkiksi:

  • Stressin käsittely, rentoutuminen ja jaksaminen
  • Arjen-  ja ajanhallinta
  • Sosiaaliset taidot, ihmissuhteet ja yhteisöllisyys
  • Yksinäisyys ja sen lieventäminen
  • Kiusaamiseen puuttuminen ja sen ennaltaehkäisy
  • Liikkuminen ja sen vaikutus mielen hyvinvointiin

Työpajat ja alustukset on suunnattu kaikille, jotka ovat kiinnostuneita edistämään opiskelijoiden hyvinvointia. Ota yhteyttä, niin keskustellaan yhteistyöstä ja siitä, millaisen työpajan tai alustuksen voimme tarjota.

Lisätietoja: kehittämiskoordinaattori Leena Tuuttila, leena.tuuttila@nyyti.fi, 050 431 8624