Hyppää sisältöön

Myötätuntomentoroinnin koulutukset korkeakouluhenkilöstölle

Tunnetko kiinnostusta opiskelijalähtöiseen hyvinvoinnin kehittämiseen korkeakoulussasi, tai haetko vaikuttavaa mallia yhteisöllisen hyvinvoinnin rakentamiseen? Huolettaako opiskelijoiden yksinäisyys? Haluatko edistää myötätuntoista opiskelukulttuuria?

Myötätuntomentorointi on opiskelijoiden vertaisryhmätoimintaa, jossa tehtävään perehdytetyt opiskelijat ohjaavat ryhmiä yhdessä tutkimaan ja harjoittamaan myötätuntoa. Toiminnan tavoitteena on rakentaa myötätuntoista ja kannustavaa toimintakulttuuria, kehittämällä opiskelijoiden myötätuntovalmiuksia ja lisäämällä tietoisuutta myötätunnon merkityksestä.

Järjestämme korkeakoulujen henkilöstölle suunnattuja myötätuntomentoroinnin starttikoulutuksia puolivuosittain, keväisin ja syksyisin. Ilmoittelemme tulossa olevista koulutuksista tällä sivulla ja Nyytin viestintäkanavissa.

Seuraava koulutus järjestetään kaksipäiväisenä 2.11.2022 klo 12.30-15.30 ja 3.11.2022 klo 9-12. Ilmoittautuminen on nyt auki, lue lisää ja ilmoittaudu mukaan täältä.

Koulutus antaa eväät myötätuntomentoroinnin käynnistämiseen omassa korkeakoulussa sekä myötätuntomentoreiden perehdyttämiseen ja tukemiseen tehtävässään.

Ohjelma pitää sisällään tutustumista

  • myötätuntoon ja sen hyötyihin korkeakoulukontekstissa
  • myötätuntomentoroinnin toimintamalliin ja sen harjoitteisiin
  • toiminnan käytännön järjestämiseen
  • myötätuntomentorien perehdyttämiseen ja tukemiseen tehtävässään

Työskentelyn ote on osallistava ja reflektiivinen. Koulutuksen tukena toimii myötätuntomentoroinnin toimintamallia kuvaava käsikirja (voit tutustua käsikirjaan täällä).

Koulutus on maksuton.

Taustaa

Myötätuntomentorointi on Nyyti ry:n Myötätuntoa korkeakouluihin -hankkeessa kehitetty vertaispedagoginen toimintamallin yhteisöllisen hyvinvoinnin edistämiseksi korkeakouluyhteisöissä. Toimintaa on kehitetty yhteistyössä Jyväskylän yliopiston kanssa, ja pilotoitu hankkeen aikana Jyväskylän yliopistolla erittäin hyvin tuloksin (lue pilottien tuloksista täältä). Myötätuntomentorointi on herättänyt laajaa kiinnostusta ja myötätuntomentorointiryhmiä on suunnitteilla useissa muissakin korkeakouluissa.

Lue lisää myötätuntomentoroinnista täältä.