Hyppää sisältöön

Takaisin opintoihin -mentoroinnin starttikoulutus korkeakouluhenkilöstölle

Starttikoulutus Takaisin opintoihin -mentorointiin

Starttikoulutus antaa eväät Takaisin opintoihin -mentoroinnin käynnistämiseen omassa korkeakoulussa sekä vertaismentoreiden perehdyttämiseen ja tukemiseen tehtävässään. Koulutus on suunnattu erityisesti korkeakoulujen henkilöstölle, mutta myös muille aihepiiristä kiinnostuneille. Koulutus on maksuton ja se toteutetaan Zoom-yhteydellä.

Järjestämme koulutuksia 1 – 2 kertaa vuodessa. Seuraava Takaisin opintoihin -mentoroinnin starttikoulutus järjestetään marraskuussa 2023. Tarkempi ajankohta ilmoitetaan lähempänä.

Koulutuksen sisältö ja työskentelyote

Koulutus koostuu kahdesta kolmen tunnin koulutuspäivästä, joissa perehdytään Takaisin opintoihin -mentoroinnin lähtökohtiin ja periaatteisiin, toiminnan organisointiin ja toteutukseen sekä mentorien hakuun, perehdytykseen ja tukemiseen tehtävässään.

Työskentelyn ote on osallistava ja reflektiivinen. Mukana on kokemuksellista oppimista sekä pienryhmäkeskusteluja. Koulutuksessa lähdetään myös suunnittelemaan vertaismentoroinnin toteuttamista omassa korkeakouluyhteisössä, mahdollisuuksien mukaan korkeakoulukohtaisissa pienryhmissä. Ajatuksena on, että jo koulutuksen aikana on mahdollista verkostoitua oman korkeakoulun muiden edustajien kanssa ja saada alkusysäys toiminnan toteuttamiselle.

Koulutuksen tukimateriaalina käytetään Takaisin opintoihin -mentoroinnin opasta (voit tutustua oppaaseen täällä). Kouluttajana toimii Nyyti ry:n vertaismentoroinnin asiantuntija Leena Tuuttila.

Takaisin opintoihin -mentorointi

Takaisin opintoihin -mentorointi on yksilömuotoista vertaistoimintaa, jossa mentoriopiskelija tukee opintojen kanssa painiskelevaa tai opinnoista tauolla ollut opiskelijaa opintojen jatkamisessa. Mentoreina toimivat tehtävään perehdytetyt korkeakouluopiskelijat, eli vertaismentorit. Mentorointi kohdentuu opiskelijoihin, joilla erilaiset mielenterveyden ja jaksamisen haasteet ovat vaikuttaneet opiskelukykyyn ja opinnoissa suoriutumiseen.

Lue lisää Takaisin opintoihin -mentoroinnista.

Lisätietoja: asiantuntija Leena Tuuttila, leena.tuuttila@nyyti.fi, 050 431 8624