Hyppää sisältöön

Takaisin opintoihin -mentoroinnin starttikoulutus korkeakouluhenkilöstölle

Starttikoulutus Takaisin opintoihin -mentorointiin

Starttikoulutus antaa eväät Takaisin opintoihin -mentoroinnin käynnistämiseen omassa korkeakoulussa sekä vertaismentoreiden perehdyttämiseen ja tukemiseen tehtävässään. Lisäksi koulutus tarjoaa monipuolista tietoa siitä, miten vertaismentorointi voi toimia vaikuttavana välineenä opiskelijoiden opintoihin ja opiskeluyhteisöön kiinnittymisessä.

Takaisin opintoihin -mentorointi on Nyyti ry:ssä kehitetty vertaismentoroinnin malli, jossa mentoriopiskelija tukee opintojen ja opiskeluarjen kanssa painiskelevaa opiskelijaa takaisin opintojen pariin. Mentoreina toimivat tehtävään perehdytetyt korkeakouluopiskelijat, eli vertaismentorit.

Starttikoulutus on suunnattu erityisesti korkeakoulukentän henkilöstölle, kuten ohjaus- ja opetustehtävissä sekä opiskelijajärjestöissä toimiville, ja toki myös muille aihepiiristä kiinnostuneille. Koulutus on maksuton ja se toteutetaan Zoom-yhteydellä.

Seuraava starttikoulutus järjestetään syksyllä 2024.

Järjestämme Takaisin opintoihin -mentoroinnin starttikoulutuksen syksyllä 2024. Koulutus koostuu kahdesta kolmen tunnin mittaisesta koulutuksesta. Koulutuksen ajankohta tarkentuu ja ilmoittautuminen aukeaa lähempänä. Viestimme asiasta tällä sivulla sekä some-kanavissamme.

Koulutuksen sisältö ja työskentelyote

Koulutuksessa perehdytään vertaismentoroinnin lähtökohtiin, periaatteisiin ja vaikutuksiin. Lisäksi paneudutaan Takaisin opintoihin -mentoroinnin organisointiin ja toteutukseen sekä mentorien hakuun, perehdytykseen ja tukemiseen tehtävässään.

Työskentelyn ote on osallistava ja reflektiivinen. Mukana on kokemuksellista oppimista sekä pienryhmäkeskusteluja. Koulutuksessa lähdetään myös suunnittelemaan vertaismentoroinnin toteuttamista omassa korkeakouluyhteisössä, mahdollisuuksien mukaan korkeakoulukohtaisissa pienryhmissä. Ajatuksena on, että jo koulutuksen aikana on mahdollista verkostoitua oman korkeakoulun muiden edustajien kanssa ja saada alkusysäys toiminnan toteuttamiselle.

Koulutuksen tukimateriaalina käytetään Takaisin opintoihin -mentoroinnin opasta (voit tutustua oppaaseen täällä). Kouluttajana toimii Nyyti ry:n vertaismentoroinnin asiantuntija Leena Tuuttila.

Lue lisää Takaisin opintoihin -mentoroinnista.

Takaisin opintoihin -mentorointi on tärkeä, hyödyllinen ja ketterä malli, mikä tarvittaisiin jokaiseen korkeakoulutason oppilaitokseen! Nyyti ry:n koulutus antaa selkeän kuvauksen ja pohjan toiminnan kehittämiseen sekä starttaamiseen omalla alueellasi! Suosittelen lämpimästi! (starttikoulutukseen osallistunut, syksyllä 2022)

Lisätietoja: asiantuntija Leena Tuuttila, leena.tuuttila@nyyti.fi, 050 431 8624