Hyppää sisältöön

Mukaan vapaaehtoistoimintaan


Mukaan vapaaehtoistoimintaan

Nyytin vapaaehtoisena pääset edistämään opiskelijoiden mielen hyvinvointia. Toimintaan voit osallistua monella tapaa, oman kiinnostuksesi ja aikataulusi mukaan. Pienikin osallistuminen – omalla tavallasi tehty – on arvokasta. Sinun ajatukset ja kokemukset ovat tärkeää vertaistukea toisille opiskelijoille. Osallistu vapaaehtoistoimintaamme ja tule luomaan sellaista opiskelukulttuuria, jossa mielenterveydellä ja myötätunnolla on väliä!

Opiskelijana olet opiskelijan mielenterveyden paras asiantuntija. Tule siis mukaan!

 

Vapaaehtoistehtävät

Vapaaehtoistoistehtäviimme voit tutustua lähemmin alta. Voit valita itse, mikä on sinulle sopivin ja mieluisin tapa tulla mukaan toimintaan. Voit myös itse ehdottaa meille uutta vapaaehtoistoiminnan muotoa! Vapaaehtoisena voit toimia sekä kesällä että lukuvuoden aikana.

Nyyti laajentaa vuoden 2020 aikana verkossa olevaa toimintaansa. Etäryhmätoimintaa toteutetaan niin some- kanavien kuin etäalustalla tapahtuvien tapaamisten kautta. Mukana olevat vapaaehtoiset saavat perehdytyksen toimintaan.

 

Tule vertaisohjaajaksi etäryhmätoimintaan:

Chatit

Nyytin ryhmächatissa jutellaan opiskelijan elämään ja arkeen liittyvistä aiheista. Vertaisohjaajan tehtäviin kuuluu keskustelun aktivoiminen, uusien näkökulmien esiin nostaminen sekä vertaistuellisen keskusteluilmapiirin ylläpitäminen. Chatin ohjaajana voit toimia myös etänä, jolloin olet chatin aikana etäyhteydessä toisen chat-ohjaajan tai Nyytin työntekijän kanssa. Chatteja on kahdesti viikossa, tiistaisin klo 15 – 17 sekä torstaisin klo 18 – 20. Toimintaan ei tarvitse sitoutua pitkäaikaisesti, vaan voit tehdä chat- vuoroja silloin kun sinulle sopii. Vertaisohjaajat saavat noin tunnin mittaisen perehdytyksen ohjaamiseen ennen ensimmäistä vuoroaan. Tulevat chatit näet täältä. 

Vertaiskeskustelutuokiot

Reaaliaikaiset vertaiskeskustelutuokiomme on mahdollisuus pysähtyä arjessa ja ottaa hetki aikaa itselleen ja omalle hyvinvoinnilleen. Tuokiot on kaikille avoimia,  eikä toimintaan tarvitse sitoutua vaan paikalle voi tulla silloin kun itse haluaa.  Tuokiot järjestetään kerran viikossa ja ovat kerrallaan noin tunnin mittaisia. Kokoontuminen tapahtuu videoyhteyden avulla Zoomin kautta. Tuokioilla on vaihtuva aihe, ja niissä voidaan lisäksi toteuttaa erilaisia tehtäviä ja harjoitteita kuten stressin hallintaan ja rentoutumiseen, omien voimavarojen kartoittamiseen, omien tavoitteiden selkeyttämiseen, ajanhallintaan sekä opiskelutaitoihin liittyen. Tuokioita ohjaa tehtävään koulutetut vapaaehtoiset.

Olisitko kiinnostunut ohjaamisesta? Ilmoittaudu vapaaehtoiseksi niin olemme sinuun yhteydessä!

 

Jaa opiskeluarkeasi Instagramissa

Vapaaehtoisena voit ottaa viikoksi haltuun Instagram-tilimme: @nyytiry. Insta- viikkonasi pääset jakamaan omaan opiskeluarkeesi sekä mielen hyvinvointiin liittyviä fiiliksiä, tilannekuvia ja tarinoita. Vapaaehtoisten postaukset löytyvät Instastamme tunnisteella #nyytinvapari.

Instagramin vapariviikoilla on mahdollista toteuttaa myös vuorovaikutuksellista toimintaa toisten vapareiden, Nyytin työntekijöiden tai mahdollisten asiantuntijavierailijoiden kanssa, esim. tarina – osion kautta käydyn keskustelun, videon tai Insta – liven muodossa. Esimerkkiä vapaaehtoisen ja Nyytin työntekijän yhteistyöstä voi käydä katsomassa tilimme IGTV- osiosta.

Millaista sisältöä sinä haluaisit nähdä tai toteuttaa kanavallamme? Erilaista tapahtumaa tulee viikoittain, hyppää mukaan ilmoittautumalla vapaaehtoiseksi. 

 

Tee video

Kiinnostaako liikkuva kuva ja videoiden tekeminen? Videopätkän voit tehdä yksin tai porukalla – vaikkapa opiskelukavereiden tai toisten vapaaehtoisten kanssa. Tyyli on vapaa ja kekseliäisyys pelkkää plussaa. Julkaisemme videot sivuillamme ja some-kanavissamme, kuten Instagramissa ja Youtubessa. Videon tekoon löytyy ohjeita täältä. Mikäli kiinnostuit, ota yhteyttä Lindaan tai ilmoittaudu vapaaehtoiseksi.

 

NyytiTalk goes Instagram

Youtubessa suosiota niittänyt livestream- konseptimme NyytiTalk nyt myös Instagramissa! Nyytin live-sessioihin kutsumme vieraita asiantuntijoista kokemusasiantuntijoihin ja somevaikuttajiin, ja keskustelemme erilaisista opiskelijolle ajankohtaisista aiheista.   Oletko sinä heittäytyvä sielu, joka haluaa olla mukana kehittämässä jotain uutta?  Ota yhteyttä Lindaan tai ilmoittaudu vapaaehtoiseksi. 

 

Lisätietoja verkkotoiminnasta antaa koodinaattorimme Linda Lindström
linda.lindstrom@nyyti.fi, 050 530 2449

 

 

Jaa tarinasi

Haluatko jakaa tarinan sinua koskettavasta aiheesta? Tarinasi voit kirjoittaa omaan elämään liittyvistä ajatuksista ja kokemuksista. Voit kertoa vaikkapa siitä, mikä ilahduttaa tai mistä saat voimia ja hyvää mieltä. Voit myös kertoa, miten olet löytänyt ratkaisuja opiskeluelämässä kokemiisi haasteisiin. Jakamalla tarinan voit tsempata toisia ja auttaa muita löytämään oivalluksia omaan elämäänsä. Julkaisemme tarinat sivuillamme ja some-kanavissamme. Jaa oma tarinasi täältä.

Ota kantaa blogissamme

Haluatko kertoa näkemyksesi siitä, miten opiskelijoiden mielenterveyttä  ja hyvinvointia voisi edistää? Mielellä on väliä! -blogissamme kerrotaan opiskelijahyvinvointiin liittyvistä ajankohtaisista asioista, otetaan kantaa ja herätellään keskustelua. Tutustu blogiimme täältä.

Lisätietoja antaa kehittämispäällikkö Sofia Lindqvist, sofia.lindqvist@nyyti.fi, 050 349 9294

Tervetuloa vapaaehtoistoiminnan ideointipajaan 12.8!

Millaista toimintaa kaipaatte Nyytissä? Millaisia aiheita meidän olisi hyvä käsitellä? Millaisilla alustoilla toiminta kannattaisi järjestää, ja miten voisimme paremmin tavoittaa opiskelijoita? Mitä sinä haluaisit tehdä Nyytin vapaaehtoisena?  

Tervetuloa mukavaan kesäiltaan yhteisen pohdiskelun ääreen muiden vapaaehtoisten sekä Nyytin työntekijöiden kanssa! Nyytin vapaaehtoistoiminnan kehittämiseen tarkoitettu etäideointityöpaja järjestetään 12.8.2020 kl 17 – 19 Zoomin kautta. Mukaan voit tulla niin mielenkiinnosta, uutena tulokkaana kuin vanhana konkarina. Toivottavasti tapaamme elokuussa!

Ilmoittaudu ideointipajaan >>

 

Kiinnostuitko toiminnastamme? Ilmoittaudu ja olemme sinuun yhteydessä!

Ilmoittaudu Nyytin vapaaehtoiseksi >> 

Ohjeita vapaaehtoiselle >>