Mukaan vapaaehtoistoimintaan

Nyytin vapaaehtoisena pääset edistämään opiskelijoiden mielen hyvinvointia. Toimintaan voit osallistua monella tapaa, oman kiinnostuksesi ja aikataulusi mukaan. Pienikin osallistuminen – omalla tavallasi tehty – on arvokasta. Sinun ajatukset ja kokemukset ovat tärkeää vertaistukea toisille opiskelijoille. Osallistu vapaaehtoistoimintaamme ja tule luomaan sellaista opiskelukulttuuria, jossa mielenterveydellä ja myötätunnolla on väliä!

Opiskelijana olet opiskelijan mielenterveyden paras asiantuntija. Tule siis mukaan!

Ilmoittaudu Nyytin vapaaehtoiseksi tästä.

Vapaaehtoistehtävät

Vapaaehtoistoistehtäviimme voit tutustua lähemmin alta. Voit valita itse, mikä on sinulle sopivin ja mieluisin tapa tulla mukaan toimintaan. Voit myös itse ehdottaa meille uutta vapaaehtoistoiminnan muotoa.

Jaa tarinasi

Haluatko jakaa tarinan sinua koskettavasta aiheesta? Tarinasi voit kirjoittaa omaan elämään liittyvistä ajatuksista ja kokemuksista. Voit kertoa vaikkapa siitä, mikä ilahduttaa tai mistä saat voimia ja hyvää mieltä. Voit myös kertoa, miten olet löytänyt ratkaisuja opiskeluelämässä kokemiisi haasteisiin. Jakamalla tarinan voit tsempata toisia ja auttaa muita löytämään oivalluksia omaan elämäänsä. Julkaisemme tarinat sivuillamme ja some-kanavissamme. Jaa oma tarinasi täältä.

Ota kantaa blogissamme

Haluatko kertoa näkemyksesi siitä, miten opiskelijoiden mielenterveyttä  ja hyvinvointia voisi edistää? Mielellä on väliä! -blogissamme kerrotaan opiskelijahyvinvointiin liittyvistä ajankohtaisista asioista, otetaan kantaa ja herätellään keskustelua. Tutustu blogiimme täältä.

Tee video

Kiinnostaako liikkuva kuva ja videoiden tekeminen? Ajatukset ja näkemykset voit laittaa jakoon myös videon keinoin. Videopätkän voit tehdä yksin tai porukalla – vaikkapa opiskelukavereiden tai toisten vapaaehtoisten kanssa. Tyyli on vapaa ja kekseliäisyys pelkkää plussaa.  Julkaisemme videot sivuillamme ja some-kanavissamme. Lue lisää täältä.

Jaa opiskeluarkeasi Instagramissamme

Vapaaehtoisena voit ottaa viikoksi haltuun Instagram-tilimme: @nyytiry. Insta-viikollasi pääset jakamaan omaan opiskeluarkeesi sekä mielen hyvinvointiin liittyviä fiiliksiä ja tilannekuvia. Vapaaehtoisten postaukset löytyvät Instastamme tunnisteella #nyytinvapari.

Tule vertaisohjaajaksi chattiin

Nyytin ryhmächatissa jutellaan opiskelijan elämään ja arkeen liittyvistä aiheista. Vertaisohjaajan tehtäviin kuuluu keskustelun aktivoiminen, uusien näkökulmien esiin nostaminen sekä vertaistuellisen keskusteluilmapiirin ylläpitäminen. Chatin ohjaajana voit toimia myös etänä, jolloin olet chatin aikana skype-yhteydessä toisen chat-ohjaajan, eli Nyytin työntekijän kanssa. Vertaisohjaajat saavat noin tunnin mittaisen perehdytyksen ohjaamiseen.

Tule mukaan korkeakoulukiusaamista ehkäisevään toimintaan

Haluatko tulla mukaan tekemään kiusaamisesta vapaita korkeakouluja? Nyytin kaksivuotinen kehittämishanke Puhutaan kiusaamisesta! keskittyy tietoisuuden lisäämiseen korkeakouluissa tapahtuvasta kiusaamisesta sekä keinoista sen ehkäisemiseksi. Pyrimme siihen, että kiusaaminen tunnistetaan, tunnustetaan ja siihen puututaan. Päämääränämme on muutos niin asenneilmapiirissä kuin toimintakulttuurissa. Hankkeessa painottuvat vahva viestinnällinen ulottuvuus sekä kampanjointi. Jos kiinnostuit, ole yhteydessä ja suunnitellaan yhdessä, miten voit olla mukana.

Mukaan kampanjoihin 

Haluatko kampanjoida mielen hyvinvoinnin puolesta? Tule mukaan tekemään kampanjoita kanssamme opiskelijoiden elämään, hyvinvointiin ja mielenterveyteen liittyvistä aiheista. Kampanjoita toteutamme 2-3/vuosi. Jos kiinnostuksesi heräsi ja haluat osallistua kamppisten toteuttamiseen, ilmoittaudu vapaaehtoiseksi, ja saat tietoa kampanjan alkaessa. Voit myös itse ehdottaa meille omaa ideaasi kampanjaksi.

Kevään 2018 kampanjat

Tänä keväänä järjestetään ensimmäisen kerran valtakunnallinen Opiskelijoiden mielenterveyspäivän kampanja. Mielenterveyspäivää vietetään keskiviikkona 18.4. ja sen ympärillä kampanjoidaan 9. – 20.4.2018. Tarkoituksena on herättää keskustelua opiskelijoiden mielenterveydestä sekä kutsua kaikki mukaan kampanjoimaan mielen hyvinvoinnin puolesta. Lue lisää kampanjasta

Syksyllä 2017 toteutimme Mokasin– ja Lempilukuelämys-kampanjat.

Osallistu tapahtumiin

Vierailemme korkeakoulujen erilaisissa tapahtumissa pitämässä erimerkiksi hyvinvointirasteja, ständejä ja pop up -pisteitä. Vapaaehtoisena voit osallistua tapahtumiin kanssamme. Tietoa tapahtumista, joissa olemme mukana, löydät täältä. Ilmoittaudu  mukaan ja saat tietoa, millä tavoin voit osallistua tapahtumatoimintaamme.

Ilmoittaudu Nyytin vapaaehtoiseksi >> 

Ohjeita vapaaehtoiselle >>

Lisätietoja: suunnittelija Marjo Siltanen, marjo.siltanen@nyyti.fi, 050 449 9360