Mukaan vapaaehtoistoimintaan

Mukaan vapaaehtoistoimintaan


Nyytin vapaaehtoisena pääset edistämään opiskelijoiden mielen hyvinvointia. Toimintaan voit osallistua monella tapaa, oman kiinnostuksesi ja aikataulusi mukaan. Pienikin osallistuminen – omalla tavallasi tehty – on arvokasta. Sinun ajatukset ja kokemukset ovat tärkeää vertaistukea toisille opiskelijoille. Osallistu vapaaehtoistoimintaamme ja tule luomaan sellaista opiskelukulttuuria, jossa mielenterveydellä ja myötätunnolla on väliä!

Opiskelijana olet opiskelijan mielenterveyden paras asiantuntija. Tule siis mukaan!

Ilmoittaudu Nyytin vapaaehtoiseksi tästä.

Vapaaehtoistehtävät

Vapaaehtoistoistehtäviimme voit tutustua lähemmin alta. Voit valita itse, mikä on sinulle sopivin ja mieluisin tapa tulla mukaan toimintaan. Voit myös itse ehdottaa meille uutta vapaaehtoistoiminnan muotoa.

Jaa tarinasi

Haluatko jakaa tarinan sinua koskettavasta aiheesta? Tarinasi voit kirjoittaa omaan elämään liittyvistä ajatuksista ja kokemuksista. Voit kertoa vaikkapa siitä, mikä ilahduttaa tai mistä saat voimia ja hyvää mieltä. Voit myös kertoa, miten olet löytänyt ratkaisuja opiskeluelämässä kokemiisi haasteisiin. Jakamalla tarinan voit tsempata toisia ja auttaa muita löytämään oivalluksia omaan elämäänsä. Julkaisemme tarinat sivuillamme ja some-kanavissamme. Jaa oma tarinasi täältä.

Ota kantaa blogissamme

Haluatko kertoa näkemyksesi siitä, miten opiskelijoiden mielenterveyttä  ja hyvinvointia voisi edistää? Mielellä on väliä! -blogissamme kerrotaan opiskelijahyvinvointiin liittyvistä ajankohtaisista asioista, otetaan kantaa ja herätellään keskustelua. Tutustu blogiimme täältä.

Tee video

Kiinnostaako liikkuva kuva ja videoiden tekeminen? Ajatukset ja näkemykset voit laittaa jakoon myös videon keinoin. Videopätkän voit tehdä yksin tai porukalla – vaikkapa opiskelukavereiden tai toisten vapaaehtoisten kanssa. Tyyli on vapaa ja kekseliäisyys pelkkää plussaa. Julkaisemme videot sivuillamme ja some-kanavissamme. Lue lisää täältä.

Jaa opiskeluarkeasi Instagramissamme

Vapaaehtoisena voit ottaa viikoksi haltuun Instagram-tilimme: @nyytiry. Insta-viikollasi pääset jakamaan omaan opiskeluarkeesi sekä mielen hyvinvointiin liittyviä fiiliksiä ja tilannekuvia. Vapaaehtoisten postaukset löytyvät Instastamme tunnisteella #nyytinvapari.

Tule vertaisohjaajaksi chattiin

Nyytin ryhmächatissa jutellaan opiskelijan elämään ja arkeen liittyvistä aiheista. Vertaisohjaajan tehtäviin kuuluu keskustelun aktivoiminen, uusien näkökulmien esiin nostaminen sekä vertaistuellisen keskusteluilmapiirin ylläpitäminen. Chatin ohjaajana voit toimia myös etänä, jolloin olet chatin aikana etäyhteydessä toisen chat-ohjaajan, eli Nyytin työntekijän kanssa. Vertaisohjaajat saavat noin tunnin mittaisen perehdytyksen ohjaamiseen.

Mukaan kampanjoihin 

Haluatko kampanjoida mielen hyvinvoinnin puolesta? Tule mukaan tekemään kampanjoita kanssamme opiskelijoiden elämään, hyvinvointiin ja mielenterveyteen liittyvistä aiheista.

Tulevat kampanjat 

Opiskelijoiden mielenterveyspäivän kampanja järjestettiin ensimmäisen kerran keväällä 2018.  Seuraavaa Opiskelijoiden mielenterveyspäivää vietetään taas ensi keväänä – tuttuun tapaan 18.4.2019.

Ensi kevään Opiskelijoiden mielenterveyspäivän valmistelu starttaa alkusyksystä 2018. Vapaaehtoisena voit osallistua ideointiin, suunnitteluun kuin toteuttamiseenkin.

Toteutettuja kampanjoita

Opiskelijoiden mielenterveyspäivä 2018

Mokasin-kampanja

Lempilukuelämys-kampanja

Osallistu tapahtumiin

Vierailemme korkeakoulujen ja opiskelijajärjestöjen erilaisissa tapahtumissa pitämässä esimerkiksi toiminnallisia rasteja tai ständejä.  Vapaaehtoisena voit tulla kanssamme sekä suunnittelemaan että toteuttamaan osuutemme tapahtumassa.

Rastinpitäjänä saat kokemusta toiminnallisen rastin ohjeistamisesta opiskelijaryhmälle.  Ständeillä pääset toteuttamaan ständillä kävijöille toiminnallisen mielen hyvinvointi -aiheisen tehtävän. Mukana aina Nyyti ry:n työntekijä.

Osallistumme tapahtumiin pääasiassa pääkaupunkiseudulla, mutta maantieteellisten mahdollisuuksien mukaan muuallakin Suomessa. Löydät tapahtumista lisätietoa täältä. 

Vapaaehtoistehtävät hankkeissa

Voit osallistua vapaaehtoisena myös kahden hankkeemme toimintaan.

Puhutaan kiusaamisesta! -hanke

Haluatko tulla mukaan tekemään kiusaamisesta vapaita korkeakouluja? Nyytin kaksivuotinen kehittämishanke Puhutaan kiusaamisesta! keskittyy tietoisuuden lisäämiseen korkeakouluissa tapahtuvasta kiusaamisesta sekä keinoista sen ehkäisemiseksi. Pyrimme siihen, että kiusaaminen tunnistetaan, tunnustetaan ja siihen puututaan. Päämääränämme on muutos niin asenneilmapiirissä kuin toimintakulttuurissa. Hankkeessa painottuvat vahva viestinnällinen ulottuvuus sekä kampanjointi. Lue lisää hankkeesta 

Yhdessä yhteisöksi -hanke

Hankkeen tarkoituksena on opiskelijoiden yhteisöön ja ryhmiin kuulumisen kokemuksen vahvistaminen. Yhteisöllisyyttä lisäämällä pyritään ehkäisemään opiskelijoiden kokemaa yksinäisyyttä ja ulkopuolisuutta. Tavoitteena on yhteisen asenneilmapiirin ja toimintakulttuurin muutos sekä korkeakouluyhteisöjen osaamisen ja valmiuksien vahvistuminen yhteisöllisyyden lisäämisessä.

Hankkeen vapaaehtoistehtäviä ovat mm.

  • osallistuminen yhteisöllisyys-ideointipajoihin tai avustaminen pajojen toteuttamisessa (esim. videon/kuvien kuvaaminen, some-viestintä)
  • yhteisöllisyys-teemasta kirjoittaminen (blogi/tarina)
  • hankkeen Instagram-tilin päivittäminen
  • hankkeen ständeille ja esittelytilaisuuksiin osallistuminen
  • hankkeen opiskelijaraatiin osallistuminen
  • haastattelu yhteisöllisyys-teemasta

Lue lisää hankkeesta 

 

Ilmoittaudu Nyytin vapaaehtoiseksi >> 

Ohjeita vapaaehtoiselle >>

Lisätietoja: suunnittelija Marjo Siltanen, marjo.siltanen@nyyti.fi, 050 449 9360

Vastaa kyselyyn Nyytin verkkotoiminnasta ja voita lahjakortti

Keräämme palautetta ja kehittämisehdotuksia Nyyti ry:n verkkotoiminnasta ja -sivustosta. Mielipiteesi on meille tärkeä ja se auttaa meitä kehittämään toimintaamme.

Kysely on tarkoitettu sekä opiskelijoille (korkea- ja toinen aste) että heidän parissaan toimiville ammattilaisille. Kyselyn tulokset käsitellään luottamuksellisesti eikä vastaaja ole tunnistettavissa vastauksista.

Yhteystietonsa jättäneiden kesken arvotaan 100 euron lahjakortti Verkkokauppa.comiin. Yhteystietoja ei yhdistetä vastauksiin.

Kyselyyn vastaaminen kestää 5-10 minuuttia.

Opiskelija – pääset vastaaamaan kyselyyn tästä linkistä: https://my.surveypal.com/Verkkotoiminnan-kysely-2018-OPISKELIJAT

Ammattilainen – pääset vastaamaan kyselyyn tästä linkistä: https://my.surveypal.com/Verkkotoiminnan-kysely-2018-AMMATTILAISET