Hyppää sisältöön

Mukaan vapaaehtoistoimintaan

Opiskelijana olet opiskelijan mielenterveyden paras asiantuntija. Tule mukaan!

Nyytin vapaaehtoisena pääset edistämään opiskelijoiden mielen hyvinvointia. Pienikin osallistuminen on arvokasta, sillä sinun ajatuksesi ja kokemuksesi ovat tärkeää vertaistukea toisille opiskelijoille. Tule luomaan sellaista opiskelukulttuuria, jossa mielenterveydellä ja myötätunnolla on väliä!

Tutustu tehtäviimme alla. Ilmoittautumisohjeet ja yhteystiedot löydät alimpana tällä sivulla.

Vapaaehtoistehtävät

Tule vertaisohjaajaksi etäryhmätoimintaan

Ryhmächatit

Nyytin ryhmächatissa jutellaan opiskelijan elämään ja arkeen liittyvistä aiheista. Vertaisohjaajan tehtäviin kuuluu keskustelun aktivoiminen, uusien näkökulmien esiin nostaminen sekä vertaistuellisen keskusteluilmapiirin ylläpitäminen. Chatin ohjaajana voit toimia myös etänä, jolloin olet chatin aikana etäyhteydessä toisen chat-ohjaajan tai Nyytin työntekijän kanssa. Chatteja on 1–2 kertaa viikossa, tiistaisin ja torstaisin klo 18–20. Toimintaan ei tarvitse sitoutua pitkäaikaisesti, vaan voit tehdä chat-vuoroja silloin kun sinulle sopii. Vertaisohjaajat saavat noin tunnin mittaisen perehdytyksen ohjaamiseen ennen ensimmäistä vuoroaan. Tulevat chatit näet tältä.

Osassa koulutusohjelmia vaaditaan verkko-ohjauksen vapaaehtoiskokemusta. Voit hankkia tätä kokemusta ilmoittautumalla Nyytin vapaaehtoiseksi ja kertomalla tästä harjoittelutarpeesta lomakkeella.

Vertaiskeskustelutuokiot

Reaaliaikaiset vertaiskeskustelutuokiot Zoomissa tarjoavat mahdollisuuden pysähtyä arjessa, ottaa hetki aikaa omalle hyvinvoinnille ja jutella porukalla!  Tuokioita järjestettiin ensimmäisen kerran syksyllä 2020. Niissä käsiteltiin mm. liikuntaa, palautumista ja jaksamista. Kevään 2021 aikana toimintaa kohdennettiin itseään miehiksi identifioiville opiskelijoille, josta syntyi Miesten vuoro– konseptiin perustuva tuokiosarja vapaaehtoisen ja Nyytin työntekijän voimin. Miesten vuorojen muodossa vertaiskeskustelutuokioita on toteutettu myös syksyn 2021 ja kevään 2022 aikana osana mielenTEKoja- toimintaa. Jatkossakin tuokiot järjestetään kohdennetusti erilaisille opiskelijaryhmille.

Kiinnostaisiko podcastin teko?

Kiinnostaisiko sinua kokeilla podcastin tekoa?  Podcastit ovat kasvattaneet voimakkaasti suosiota viimeisten vuosien aikana, ja lujittaneet paikkansa varteenotettavana viestintävälineenä alalla kuin alalla. Nyytissä on mahdollista vapaaehtoisena tuottaa podcast- jaksoja NyytiCast- podcastiin.

Oman jakson tekoon on olemassa kattavat ohjeet ja ohjevideo tekniikan haltuun ottoon. Tarjoamme myös sparrausta käsikirjoitukseen ja tarvittaessa opastusta tekniikkaan. Kuuntele ensimmäinen vapaaehtoisvoimin tehty jakso #40: Sosiaalisten tarpeiden merkitys.

Jaa opiskeluarkeasi Instagramissa

Vapariviikot

Vapaaehtoisena voit ottaa viikoksi haltuun Instagram-tilimme: @nyytiry. Insta- viikkonasi pääset jakamaan omaan opiskeluarkeesi sekä mielen hyvinvointiin liittyviä fiiliksiä, tilannekuvia ja tarinoita. Vapaaehtoisten postaukset löytyvät tililtämme sekä tunnisteella #NyytinVapari.

Instagramin vapariviikoilla on mahdollista toteuttaa myös vuorovaikutuksellista toimintaa toisten vapareiden, Nyytin työntekijöiden tai mahdollisten asiantuntijavierailijoiden kanssa. Esimerkkiä vapaaehtoisen ja Nyytin työntekijän yhteistyöstä voi käydä katsomassa tilimme IGTV- osiosta.

Vapariviikoilla, sekä niiden ulkopuolella, voi myös tehdä seuraavaa:

Reels – video

Reels eli ”kela” on Instagramin versio TikTok- videosta. Reelsit ovat 30 sekunnin videopätkiä, joissa voit vaikka tanssia, höystää Nyytin tiliä huumorilla, tehdä extra pitkä Story eli tarinapostaus tai vaikka pitää hissipuheen jostain sinua kiinnostavasta asiasta! Esimerkkejä Reelseistä löydät Nyytin tililtä.

NyytiTalk goes Instagram

Oletko sinä heittäytyvä sielu, joka haluaa vaikuttaa opiskelijoita koskevaan mielenterveyskeskusteluun?  Koetko että puhe on sinulle luonteva tapa ilmaista itseäsi? Nyytin Insta- liveissä keskustellaan erilaisista opiskelijolle ajankohtaisista aiheista reaaliajassa ja vuorovaikuttaen osallistujien kanssa. Lähetyksiin voidaan kutsua myös vieraita asiantuntijoista somevaikuttajiin. Esimerkkiä Nyytin ja vapaaehtoisen yhteisestä Insta- livestä voi katsoa täältä.

Ota kantaa:

Blogissa

Haluatko kertoa näkemyksesi siitä, miten opiskelijoiden mielenterveyttä  ja hyvinvointia voisi edistää? Mielellä on väliä! -blogissamme kerrotaan opiskelijahyvinvointiin liittyvistä ajankohtaisista asioista, otetaan kantaa ja herätellään keskustelua. Tutustu blogiimme.

Jaa tarinasi

Haluatko jakaa tarinan sinua koskettavasta aiheesta? Tarinasi voit kirjoittaa omaan elämään liittyvistä ajatuksista ja kokemuksista. Voit kertoa vaikkapa siitä, mikä ilahduttaa tai mistä saat voimia ja hyvää mieltä. Voit myös kertoa, miten olet löytänyt ratkaisuja opiskeluelämässä kokemiisi haasteisiin. Jakamalla tarinan voit tsempata toisia ja auttaa muita löytämään oivalluksia omaan elämäänsä. Julkaisemme tarinat sivuillamme ja some-kanavissamme. Jaa oma tarinasi.  

Kiinnostuitko toiminnasta? Ilmoittaudu vapaaehtoiseksi

Käsittelemme ilmoittautumisia kerran kuukaudessa. Kiireellisissä asioissa, ole suoraan yhteydessä vapaaehtoistoiminnan asiantuntijaan. Lue ensin ohjeet ja ehdot vapaaehtoisena toimimiselle, siirry sen jälkeen ilmoittautumaan Nyytin vapaaehtoiseksi. Voit halutessasi ilmoittautua moneen tehtävään samalta lomakkeelta.

Lisätietoja:

Linda Lindström, vapaaehtoistoiminnan asiantuntija
linda.lindstrom@nyyti.fi
050 530 2449

Nyytin tietosuojaseloste