Tietosuoja

Henkilötietojen asianmukaiseen käsittelyyn suhtaudutaan Nyyti ry:ssä vakavasti. Tähän kuuluu tietojen oikeudenmukainen, läpinäkyvä käsittely sekä tietosuojan periaatteiden tunnustaminen ja noudattaminen. Rekisteröidyn oikeuksia kunnioitetaan ja tietoja käsitellään vain laillisin perustein ja siinä laajuudessa kuin on välttämätöntä Nyyti ry:n toiminnan ja tehtävien hoitamiseksi.

Nyyti ry noudattaa kaikkea tietosuojasääntelyä, mukaan lukien Euroopan unionin yleistä tietosuoja-asetusta (GDPR).

Henkilötietojen käsittely tehdään läpinäkyväksi siten, että rekisteröidyllä on mahdollisuus saada tietoa heitä koskevan tiedon käsittelystä Nyyti ry:ssä. Läpinäkyvyys vaatii myös, että tarvittaessa on mahdollista osoittaa dokumenteista päätökset, valinnat ja toteutukset perusteluineen liittyen henkilötietojen käsittelyyn.

Nyyti ry:n henkilötietojen käsittelyn suojaustarpeet ja -menetelmät valitaan riskiarvioinnin perusteella. Tällöin riskejä arvioidaan sekä toiminnan tarpeiden, että myös rekisteröityjen henkilöiden ja heistä tallennettujen tietojen kannalta.

Nyyti ry ostaa palveluja ulkopuoliselta yritykseltä. Nyyti ry:n sopimuskumppanin käsitellessä henkilötietoja Nyyti ry:n lukuun Nyyti ry on huolehtii myös siitä, että sopimuskumppani käsittelee tietoja samoin periaattein kuin Nyyti ry.  Eri henkilörekisterien tietosuojaselosteessa on yksilöity ne sopimuskumppanit, jotka käsittelevät ko. rekisterin tietosisältöä.

Henkilötietojen väärinkäyttöön tai niihin kohdistuvaan uhkaan tai väärinkäytöksiin liittyvät tapaukset tutkitaan, ja niistä raportoidaan ja tiedotetaan tapauksen vakavuuden vaatimalla tavalla.

Nyyti ry noudattaa henkilötietoja käsiteltäessä seuraavia tietosuojan periaatteita:

• Lainmukaisuus, kohtuullisuus ja läpinäkyvyys
    Henkilötietoja on käsiteltävä lainmukaisesti, asianmukaisesti ja rekisteröidyn kannalta läpinäkyvästi.
  • Käyttötarkoitussidonnaisuus
    Henkilötiedot on kerättävä tiettyä, nimenomaista ja laillista tarkoitusta varten, eikä niitä saa käsitellä myöhemmin tämän tarkoituksen kanssa yhteen sopimattomalla tavalla.
  • Tietojen minimointi
    Henkilötietojen on oltava asianmukaisia ja olennaisia sekä rajoitettuja siihen, mikä on tarpeellista suhteessa niihin käyttötarkoituksiin, joita varten tietoja käsitellään.
  • Täsmällisyys
    Käsiteltävien henkilötietojen tulee olla paikkansapitäviä, virheettömiä ja tarvittaessa päivitettyjä.
  • Säilytyksen rajoittaminen
    Henkilötietoja säilytetään ainoastaan niin kauan kuin on tarpeen käyttötarkoituksen toteuttamista varten.
  • Aitous, eheys ja luottamuksellisuus
    Henkilötietoja on käsiteltävä tavalla, jolla varmistetaan niiden asianmukainen turvallisuus, mukaan lukien suojaaminen luvattomalta tai lainvastaiselta käsittelyltä sekä vahingossa tapahtuvalta häviämiseltä, tuhoutumiselta tai vahingoittumiselta (tietoturvallisuus).

Tietojärjestelmät

Sosiaalisen median sovellusten, kuten Facebook, Instagram, Twitter ja YouTube, osalta käytämme sovellusten omia tilastointitietoja sosiaalisen median käyttäjäseurantaan ja sivustojen käytön analysointiin. Sovelluksissa kerättyjä tietoja ei yhdistetä henkilötietoihin eikä muihin evästetietoihin. Suoritamme Facebook ja Instagram mainontaa sovellusten tarjoamien tietojen perusteella. Sovellusten osalta noudatetaan sovelluksen omia käyttö- ja muita ehtoja.

Nyyti.fi-verkkosivujen käyttäjäseuranta ja sivuston käytön analysointiin käytetään seuraavia sovelluksia: Google Analytics ja Google Tag manager . Sovelluksissa kerättyjä tietoja ei yhdistetä henkilötietoihin eikä muihin evästetietoihin.

Nyyti.fi -verkkosivuilla hyödynnetään kolmannen osapuolen sovellusta Chat-palveluiden tarjoamiseksi käyttäjille. Chat-palvelua ylläpidetään Ninchat–julkaisujärjestelmällä. Käyttäjän tietoja ei kerätä. Kolmannen osapuolen sovellusten osalta noudatetaan kolmannen osapuolen omia käyttö- ja muita ehtoja.

Evästeiden käyttö

Sivustolla käytetään evästeitä (cookies) ja kolmannen osapuolen sovelluksia palvelun kehittämiseen sekä käyttäjäkokemuksen parantamiseen. Nyyti.fi -sivustolla oleviin kolmannen osapuolen tarjoamiin palveluihin tai kolmannen osapuolen välittämiin sovelluksiin sovelletaan kyseisen kolmannen osapuolen omia käyttö- ja muita ehtoja. Evästeillä (”cookies”) seurataan verkkokäyttäytymistä. Esimerkiksi sitä, miltä sivuilta nyyti.fi-sivuston sivuille saavutaan, mitkä ovat suosituimpia sivuja ja miten sivuilla liikutaan. Lisäksi kerätään käyttöön liittyviä teknisiä tietoja esimerkiksi päätelaitteesta ja selaimista sekä siitä, oletko uusi vai palaava käyttäjä. Evästeitä käytetään myös sisältöjen suositteluun, mainonnan kohdentamiseen ja laadun parantamiseen.

Tietoja ei käytetä käyttäjän yksilöintiin.

Tietosuojaselosteet

Nyyti ry:ssä on laadittu seuraavat tietosuojaselosteet ja ne avautuvat selaimessa uuteen välilehteen:

Elämäntaitokurssin ohjaajakoulutetut -rekisteri

Hallitus-rekisteri