Hyppää sisältöön

NyytiCoaching

Ovatko opintosi loppusuoralla? Haluaisitko saada coachausta työelämään siirtymiseen ja oman suunnan löytämiseen? Kaipaisitko tukea omien tavoitteiden ja vahvuuksien tunnistamiseen sekä itseohjautuvuuden ja voimavarojen vahvistamiseen?

Haku syyskauden 2021 NyytiCoaching-ohjelmaan on nyt päättynyt. Kiitos kaikille hakeneille! Valinnoista ilmoitetaan hakeneille marraskuun alussa.

Mistä kyse?

NyytiCoachingin tavoitteena on tukea opiskelijaa työelämään siirtymisessä ja oman suunnan hahmottamisessa. Coachingin avulla on mahdollista lisätä itsetuntemustaan sekä oppia tunnistamaan omaa potentiaaliaan ja voimavarojaan.  

Coaching on yksilövalmennusta, jossa coach auttaa opiskelijaa selkeyttämään tavoitteitaan ja mahdollisuuksiaan. Coachingin yleisiin perusperiaatteisiin kuuluu coachattavan oman ajattelun tukeminen ja oivalluttaminen vuorovaikutuksellisin keinoin. Coach ei tarjoa valmiita vastauksia, vaan auttaa coachattavaa itse löytämään parhaat ajattelu- ja toimintatavat sekä ratkaisut hänen tilanteeseensa. Coaching perustuu coachin ja coachattavan väliseen luottamukselliseen suhteeseen, jossa painottuu asiakasta arvostava, yhdenvertaisuutta korostava asenne.

Coachingprosessiin sisältyy kolme tapaamista (á 60 min) coachin ja coachattavan kesken, jotka toteutetaan pääasiassa verkkovälitteisesti (esim. Zoomissa, Teamsissa). Coaching on  maksutonta. Coacheina toimivat koulutetut ammatticoachit. Toimintaa koordinoi Nyyti ry yhteistyössä valtakunnallisen Ammatticoach-verkoston kanssa. 

Kenelle? 

NyytiCoaching on suunnattu opintojensa loppuvaiheessa oleville ammattikorkeakoulu- ja yliopisto-opiskelijoille sekä tohtorikoulutettaville. Koska coaching tapahtuu verkossa, voi mukaan hakea kaikkialta Suomesta. 

Coachingiin osallistuminen edellyttää coachattavalta omaa aktiivisuutta, riittäviä voimavaroja ja vahvaa henkistä sitoutumista koko coachingprosessiin. Tämä tarkoittaa osallistumista prosessiin sen alusta loppuun saakka, eli kaikkiin kolmeen tapaamiskertaan ja niiden välillä tapahtuvaan itsenäiseen työskentelyyn. 

Miten mukaan?

Haku syyskauden 2021 NyytiCoaching-ohjelmaan on päättynyt. Kaikkiin hakeneisiin ollaan yhteydessä valinnoista marraskuun alussa. Varsinainen coaching-prosessi tapahtuu marras-joulukuussa 2021 itsenäisesti coaching-parien, eli ammatticoachin ja coachattavan opiskelijan kesken.

Lue lisää NyytiCoachingista.

Lisätietoja: kehittämispäällikkö Leena Tuuttila,  leena.tuuttila@nyyti.fi, 050 431 8624