Hyppää sisältöön

Yksinäisyys mielessä -vertaisryhmät

Yksinäisyys mielessä -vertaisryhmät on suunnattu yksinäisyyttä kokeville korkeakouluopiskelijoille. Ryhmät ovat verkkovälitteisiä ja syksyn ryhmiin voi ennakkoilmoittautua jo nyt. Ryhmissä pyritään lisäämään ymmärrystä omista ajatuksista ja toiminnasta ja löytämään toimivia keinoja yksinäisyyden vähentämiseksi. Ryhmissä pääsee myös jakamaan asioita muiden opiskelijoiden kanssa ja kuulemaan muiden kokemuksia tuetussa ja ohjatussa ympäristössä.

Yksinäisyys mielessä -ryhmätoiminta on osa Yksinäisyystyö korkeakouluissa -hanketta. Hanke tarjoaa myös kahdenkeskistä keskustelutukea yksinäisyyden vähentämiseksi.

MITÄ RYHMISSÄ TEHDÄÄN?

Suljettuissa ryhmissä kokoonnutaan yhdessä muiden yksinäisyyttä kokevien opiskelijoiden kanssa keskustelemaan, jakamaan omia kokemuksia ja oivalluksia sekä saamaan ja antamaan vertaistukea. Kaksi kuukautta ryhmän päättymisen jälkeen järjestetään seurantatapaaminen, jossa palataan ryhmässä käsiteltyihin teemoihin ja jaetaan kokemuksia arjesta ryhmän päättymisen jälkeen.  Ryhmän ohjaajana toimii Nyytin asiantuntija.

Ryhmän aikana: 

  • lisätään omaa itsetuntemusta
  • tarkastellaan omia ajatus- ja toimintamalleja
  • löydetään keinoja yksinäisyyden vähentämiseen 
  • vahvistetaan sosiaalisia suhteita
  • opitaan muilta ryhmän jäseniltä
  • saadaan konkreettisia työkaluja muutoksen mahdollistamiseksi

Ryhmissä noudatetaan Nyytin turvallisemman tilan periaatteita.

KENELLE?

Ryhmätoiminta on tarkoitettu kaikille korkeakouluopiskelijoille, jotka kokevat yksinäisyyttä ja toivovat tilanteeseensa muutosta. Tärkeintä on, että olet valmis jakamaan kokemuksiasi ja haluat tukea muutoksen tekemiseen. Jokaisen kokemus yksinäisyydestä on arvokas eikä ryhmissä vertailla tai arvoteta toisten kokemuksia. Olet tervetullut ryhmään juuri sellaisena kuin olet!

Toivomme sinulta, että

  • olet valmis sitoutumaan ryhmään koko sen keston ajaksi
  • koet mahdollisena tehdä ryhmään liittyviä pieniä kotitehtäviä
  • olet valmis jakamaan kokemuksiasi yhdessä muiden ryhmäläisten kanssa
  • pystyt vastaamaan lyhyisiin tilannettasi ja ryhmän vaikuttavuutta mittaaviin kyselyihin ryhmäprosessin aikana

MISSÄ JA MILLOIN?

Tarjoamme alkusyksystä kahta verkkovälitteisesti toimivaa ryhmää:

DISCORD-RYHMÄ 5.9.- 16.10.

Discord-ryhmä sopii sinulle, joka koet kirjoittamisen itsellesi luontevana tapana ilmaista ajatuksiasi ja tuntemuksiasi. Oman yksinäisyyden pohtiminen anonyymisti kirjoittaen voi tuntua turvallisemmalta ja tässä ryhmässä siihen on mahdollisuus.

Ryhmä kokoontuu Discord -alustalla kuuden viikon ajan. Discord-ryhmä on suljettu ja sinne on pääsy vain ryhmään ilmoittautuneilla. Ryhmään osallistutaan nimimerkillä.

Ryhmän vuorovaikutus tapahtuu kirjoittamalla ja osallistuminen ei ole sidoksissa aikaan tai paikkaan. Voit lukea, kommentoida ja jakaa omia ajatuksiasi missä ja milloin vain! Ryhmän aikana tehdään myös itsenäisesti pieniä kotitehtäviä ja jaetaan niiden herättämiä ajatuksia ja oivalluksia.

Kerran viikossa järjestetään yhteinen ryhmächat, jossa päästään keskustelemaan viikon teemasta ryhmänohjaajan johdolla.

Vertaistuki on tärkeä osa ryhmään eli olethan valmis jakamaan omia ajatuksiasi ja tukemaan ja kannustamaan muita ryhmän jäseniä!

Ryhmään mahtuu 25 osallistujaa.

Ryhmä alkaa 5.9. ja päättyy 16.10. Viikoittainen chat järjestetään torstaisin 8.9. alkaen klo 16–18. Ryhmän seurantatapaaminen järjestetään to 15.12. klo 16-18

ZOOM -RYHMÄ 27.9.-8.11.

Haluaisitko tavata verkkovälitteisesti muita yksinäisyyttä kokevia opiskelijoita? Kaipaatko keskusteluja kasvokkain? Tuntuuko sinusta luontevalta jakaa ajatuksiasi muiden kanssa keskustellen?

Tämä ryhmä kokoontuu kerran viikossa kuuden viikon ajan Zoom-alustalla. Tapaamiset kestävät kaksi tuntia kerrallaan ja niiden aikana keskustellaan yhdessä yksinäisyydestä, tehdään erilaisia harjoituksia ja pohditaan omia toiminta- ja ajattelumalleja.

Ryhmäkertojen välissä tehdään pieniä kotitehtäviä. Ryhmään osallistutaan omalla etunimellä ja kasvoilla. Vertaistuki on tärkeä osa ryhmää. Osallistujat pääsevät sekä jakamaan omia kokemuksiaan että tukemaan ja kannustamaan muita ryhmään osallistuvia.

Ryhmään mahtuu 8 osallistujaa.

Ryhmä kokoontuu tiistaisin 27.9.–8.11. klo 16.30–18.30. Viikolla 42 ei ole ryhmäkertaa. Ryhmän seurantatapaaminen järjestetään ti 10.1. klo 16.30-18.30.

Kiinnostuitko? Voit ennakkoilmoittautua syksyn verkkoryhmiin jo nyt ilmoittautumislomakkeen kautta! Ennakkoilmoittautuminen ei sido sinua vielä mihinkään.

Lisätietoja ryhmätoiminnasta voit kysyä:

Emmi Kyyhkynen, emmi.kyyhkynen@nyyti.fi, p. 0504338828