Hyppää sisältöön

Keitä olemme?

Meitä on useampi työskentelemässä opiskelijoiden yksinäisyyden vähentämiseksi ja opiskelijoiden parissa toimivien valmiuksien ja osaamisen kehittämiseksi. Alla pääset tutustumaan meihin tarkemmin. Olehan yhteydessä!

Neljä naishenkilöä, jotka hymyilevät kameraan päin. Kolme taaimpaa on mustiin pukeutunutta ja lähimpänä kameraa olevalla näkyy punaista huivia kaulalla.
Hanketiimi koolla. Vasemmalta oikealle: Maria, Emmi, Annina ja Tuuli.

*****

Tervehdys! Olen Annina ja toimin hankepäällikkönä Yksinäisyystyö korkeakouluissa -hankkeessa. Yksinäisyys koskettaa meitä kaikkia jollakin tapaa ainakin jossakin kohtaa elämää ja sen yhteydessä ollaan tekemisissä syvällä ihmisyyden ytimessä olevien asioiden parissa. Koen itseni äärettömän etuoikeutetuksi, että pääsen työskentelemään näin merkityksellisten asioiden parissa!

Meillä on mahtava tiimi koolla ja odotan innolla mitä kaikkea upeaa pääsemmekään tekemään yhteistyössä niin opiskelijoiden kuin muiden toimijoidenkin kanssa. Oma ei-niin-salainen toiveeni on, että jossakin kohtaa olisi ihan ok sanoa, että ”koen yksinäisyyttä” siinä missä on ok sanoa, että ”selkä on vähän jumissa”. Työtä on paljon, mutta pienin askelein ja yhdessä voimme saada suuria asioita aikaan.

Vapaa-ajallani omaan aikamoisen kilpailuvietin ja hätyyttelen milloin ketäkin lähipiirissäni olevaa vanhojen kunnon lautapelien pelaamiseen; Trivial Pursuit on ihan lyömätön klassikko! Mitä enemmän vuosia kuuluu, sen enemmän huomaan nauttivani myös ihan perusjutuista: kävelyistä, pyöräilystä, hiihtämisestä, läheisten kanssa olemisesta, kirjan lukemisesta – näistä ihan tavallisista, ihanista asioista.

Toivon, että koet mahdollisena tulla mukaan hankkeemme toimintaan tai olla meihin yhteydessä erilaisten valmiiden – tai vähemmän – valmiiden yhteistyöehdotusten kera. Täällä me olemme; valmiina toimimaan yhdessä opiskelijoiden yksinäisyyden vähentämiseksi!

Annina Lindberg, hankepäällikkö

Yksinäisyystyö korkeakouluissa -hanke

annina.lindberg@nyyti.fi p. 050 341 7473

*****

Olen Emmi, sosionomi ja ratkaisukeskeinen lyhytterapeutti. Toimin asiantuntijana Korkeakouluopiskelijoiden yksinäisyyttä vähentämässä -hankkeessa ja vastaan erityisesti ryhmätyömallin kehittämisestä ja ryhmien ohjaamisesta.

Olen innoissani kehittämässä uutta toimintamuotoa ja toivon, että hankkeen avulla opiskelijat löytävät keinoja yksinäisyyden helpottamiseksi. Koen tärkeäksi, että yksinäisyydestä puhuttaisiin enemmän ja samalla myös aiheeseen liittyvää stigmaa saadaan häivytettyä.

Toivon teema on minulle tärkeä ja pyrin välittämään työni kautta viestiä siitä, että muutos on mahdollinen, vaikka tilanne tuntuisikin todella hankalalta. Asiakastyössä haluan lisätä toivoa, lempeyttä ja armollisuutta itseä sekä muita kohtaan ja vahvistaa ajatusta siitä, että pienin askelin voi saavuttaa suuriakin unelmia!

Rentoudun parhaiten meren äärellä ja askeleeni suuntaavat säännöllisesti lenkillä aaltoja katselemaan. Rakastan hyviä kirjoja, perhettä ja ystäviäni sekä joogaa.

Emmi Kyyhkynen, asiantuntija

Yksinäisyystyö korkeakouluissa -hanke

emmi.kyyhkynen@nyyti.fi p. 0504338828

*****

Ruskeatukkainen naisoletettu katsoo kohti kameraa.

Moi! Olen Maria, toimin HelsinkiMissiossa yksinäisyystyön päällikkönä. Olen ollut kehittämässä Yksinäisyystyön menetelmää ja Yksinäisyys-työkirjaa kollegojen kanssa ja yhdessä yksinäisyyttä kokevien kanssa. Työ on kehitetty tutkimusperustaisesti, mutta tärkeä periaate työssämme on yksilöllisyys ja palaute siitä mitä juuri käsillä kohdattavana oleva ihminen tarvitsee ja paras pyrkimys auttaa yksinäisyyden vähentämiseksi.

Ammattilaisten kanssa pyritään löytämään toimivia tapoja tehdä yksinäisyyden kohtaamistyötä, siten että yksinäisyyttä kokeva tulisi nähdyksi, kuulluksi ja autetuksi. Tavoitteena oli kehittää mahdollisimman monelle, erilaista yksinäisyyttä kokevalle avuksi työkirja ja toimintamalli. Onnistuimme palautteen ja seurantatutkimuksen mukaan työssä hyvin ja siksi haluamme viedä työtä eteenpäin sinne, missä yksinäisyyttä kokevia sekä heitä kohtaavia ammattilaisia on. Nyt iloksemme korkeakouluihin yhdessä Nyytin ja huipputiimin kanssa!

Olen itse kokenut yksinäisyyttä, ja aiemmin kokenut, että se on ollut itsessä puoli, jota viimeiseen saakka pyrin piilottamaan muilta. Se viesti itselle syvää epäonnistumista ja tunnetta, että en ole riittävän tärkeä. Työ yksinäisyyttä kokevien kanssa on muuttanut myös omaa käsitystäni yksinäisyydestä ja siihen liittyvästä stigmasta ja häpeästä. Miksi hävetä sitä, että ihmissuhteet ovat tärkeitä, tärkeimpiä ihmisiä ei voi, eikä halua unohtaa, jotkut surut kulkevat mukana, eikä elämän kipupisteiltä ja vaikeilta valinnoilta voi välttyä kukaan. Ihmissuhteet, elämä ei aina ole oikeudenmukaista ja reilua. Arvokasta, että on ihmisiä, joko vertaisia tai ammattilaisia, joille voi sanoa asiat niin kuin ne ovat ja opetella elämää siihen kuuluvaan yksinäisyyteen ja itseensä tutustuen.

Vapaa-aikani menee suurperheeni parissa. Aava meri kannattelee mieltäni. Harrastan pilvibongailua. Haluaisin sanoa harrastavani pitkän matkan juoksua, mutta sykemittarin vähäiset kilometrit väittävät muuta. Osaan pelata bridgeä ja odotan innolla sekä harmaantumista, että vanhenemista yhdessä mieheni kanssa, eläkepäivinä korttia jossain lämpimässä pelaten. Toimin myös työnohjaajana, ehkä tapaan sinut sitä roolia sivuten opintopiireissä!

Maria Lähteenmäki, yksinäisyystyön päällikkö

maria.lahteenmaki@helsinkimissio.fi p. 044 054 6224

*****

Vaaleatukkainen naisoletettu katsoo kameraan ja hymyilee.

Hei! Olen Tuuli ja toimin HelsinkiMissiossa yksinäisyystyön asiantuntijana. Työhöni kuuluu keskeisesti yksinäisyyttä kokevien tukeminen kohti merkityksellisten suhteiden löytämistä ja ylläpitämistä. Koulutan myös sosiaali- ja terveysalan ammattilaisia ymmärtämään ja vähentämään kohtaamaansa yksinäisyyttä. Hankkeen kautta tuon tätä osaamista nyt myös korkeakouluihin.

Korkeakoulut ovat lähellä sydäntäni, paikkoina missä ikuisella tiedonjanolla on myös potentiaalia jatkuvasti kasvattaa meitä tiedon kautta kohti henkilökohtaisia ja yhteiskunnallisia muutoksia. Yksinäisyys aiheuttaa syvää henkilökohtaista kipua, mutta erityisesti korkeakoulukontekstissa voi vaikuttaa myös yhteiskuntamme kehitykseen kielteisesti. Vähentämällä yksinäisyyttä korkeakouluissa, panostamme tulevaisuuteemme.

Vapaa-ajallani nautin niin kaupungin kulttuuritarjonnasta kuin pitkistä kävelyistä keskellä luontoa. Omaa tiedonjanoani tyydytän nykyään erityisesti taiteiden kautta, oppien itsestä, muista ja ympäröivästä maailmasta aina jotain uutta.

Tuuli Albekoglu, yksinäisyystyön asiantuntija

tuuli.albekoglu@helsinkimissio.fi p. 044 901 6010