Hyppää sisältöön

Materiaalipankki

Yksinäisyystyö korkeakouluissa -hankkeen logo

Täältä löydät kootusti paitsi Yksinäisyystyö korkeakouluissa -hankkeen tuottamia sisältöjä, myös jo olemassa olevia materiaaleja erityisesti Nyyti ry:ltä ja HelsinkiMissiolta, joista voi olla sinulle apua. Verkkosivu päivittyy hankevuosien aikana aktiivisesti.

Esitteet

  • Sähköinen esite opiskelijoille – Millaista tukea yksinäisyyteen onkaan saatavilla ja mistä? Lataa esite omaan käyttöösi, tulosta nippu ständille tai jaa linkki opiskelijaryhmällesi. Olennainen tieto löytyy kätevästi yhdeltä sivulta. Apua on saatavilla.
  • Sähköinen esite toimijoille – Mitä voin opiskelijoiden parissa toimivana itse tehdä opiskelijoiden yksinäisyydelle ja miksi? Lataa esite käyttöösi, tulosta nippu henkilökunnan kahvihuoneeseen tai jaa linkki kollegoillesi. Jokaisen panos on tärkeä.

Yksinäisyys-työkirja

Yksinäisyys-työkirja. HelsinkiMission tuottama kirja sisältää tietoa ja harjoituksia, joiden avulla pääset tutkimaan yksinäisyyteen liittyvää ajatteluasi itsestä ja muista sekä vuorovaikutustasi muiden kanssa. Yksinäisyyteen liittyvien ajatusten, tunteiden ja käyttäytymisen tutkiminen auttaa sinut alkuun, ja voit alkaa toimia uudella tavalla yksinäisyyttä helpottaen. Voit tilata kirjan itsellesi myös painettuna postikulujen hintaan HelsinkiMission verkkosivujen kautta.

Videot ja podcastit

Miltä opiskelijan yksinäisyys tuntuu? – video. Opiskelijan yksinäisyys ei katso korkeakoulua, opiskelualaa tai -paikkakuntaa. Yksinäisyyttä kokevia opiskelijoita on ympäri Suomea. Videolla opiskelijat kertovat, millaiselta tuntuu, kun kokee yksinäisyyttä opiskelijana. Ja siitä, miten tärkeää olisi, että korkeakoulu olisi just se paikka, jossa yksinäisyyden kokemuksen kierre katkaistaisiin. Nyyti ry:n tuottama video.

Mitä merkitystä opiskelijioiden yksinäisyydellä on? -video. Yksinäisyyttä kokevia opiskelijoita on Suomessa kymmeniä tuhansia. Mitä merkitystä sillä on ja miksi asialle on syytä tehdä jotakin? Kenen vastuulla yksinäisyyden vähentäminen on ja mitä sille oikeastaan voidaan tehdä? Videolla kuvataan kiteytetysti olennaisimpia asioita opiskelijoiden yksinäisyyden vaikutuksista. Nyyti ry:n tuottama video.

NyytiCast # 4: Yksinäisyys – podcast. Yksinäisyys tekee kipeää. Kivenkovat asiantuntijat Niina Junttila ja Katja Laamanen kertovat yksinäisyyden eri muodoista, seurauksista ja tavoista millä muuttaa nykyistä tilannetta. Yksinäisyyden ehkäiseminen on jokaisen tehtävä!  

Yksinäisyyttä voi vähentää helpolla tavalla -video. Huomenta Suomi -ohjelmassa keskustelemassa Turun yliopiston kasvatuspsykologian apulaisprofessori, yksinäisyystutkija Niina Junttila, HelsinkiMission Näkemysprojektin projektikoordinaattori Jenny Julkunen ja vapaaehtoinen tukihenkilö Maija Lumme.

Spotify-soittolista

Voimabiisit, kun olo tuntuu yksinäiseltä – Spotify-soittolista. Olemme keränneet opiskelijoilta jo lähes sata voimabiisiä, jotka ovat tuntuneet merkityksellisiltä ja voimaannuttavilta yksinäisyyden kokemuksen keskellä. Toimisikohan joku näistä myös sun kohdallasi? Jos sun voimabiisisi puuttuu, lisää se mukaan listaan lomakkeen kautta!