Hyppää sisältöön

Mukaan toimintaan

Millaista on, kun kokee yksinäisyyttä opiskelijana? Mitä haluaisit muiden ymmärtävän aiheesta? Millaiset asiat mahdollisesti ovat auttaneet sinua yksinäisyyden suhteen? Tai miten kehittäisit korkeakoulua ympäristönä näissä kysymyksissä? Onko aihe sinulle tärkeä ylipäänsä, ilman henkilökohtaisia kokemuksia? Tule mukaan vaikuttamaan!

Näkökulmasi ja ajatuksesi ovat tärkeitä – panoksellasi voit auttaa suuresti muita opiskelijoita. Yksinäisyys-keskustelu tarvitsee lisää monipuolisempia näkökulmia opiskelijoiden yksinäisyydestä, enemmän puhetta ylipäänsä ja aidosti opiskelijoiden tarpeisiin vastaavaa toimintaa – tässä on vaikuttamisen paikka. Sinua tarvitaan!

Tapoja vaikuttaa on monia. Mikä / mitkä erityisesti puhuttelisivat sinua?

Mukaan opiskelijaraatiin

Opiskelijaraadissa pääset vaikuttamaan yksinäisyysaiheisen oma-apukurssin kehittämistyöhön. Millainen sisältö verkkomuotoisessa oma-apukurssissa auttaisi? Millainen toteutus tuntuisi kiinnostavalta? Mitä ei ainakaan kannata tehdä?

Opiskelijaraadissa pääset ideoimaan ja suunnittelemaan, testaamaan ja kehittämään sisältöjä. Sinun ei tarvitse kokea yksinäisyyttä voidaksesi osallistua opiskelijaraatiin. Sinulla ei myöskään tarvitse olla mitään erityisosaamista tai valmiita ajatuksia aiheesta. Motivaatio ja kiinnostus aihetta kohtaan riittävät.

Oma-apukurssin suunnittelutyö käynnistyy syksyllä 2022 ja jatkuu pitkälle vuoteen 2023. Opiskelijaraati kokoontuu muutaman kerran lukukaudessa yhdessä ideoimaan sisältöä ja toteutusta hanketyöntekijän johdolla. Osallistua voi verkkovälitteisesti mitä päin tahansa Suomea. Ei haittaa vaikka et jokaiseen tapaamiseen pääsisikään ja mukaan voi hypätä eri vaiheissa kehittämistyötä.

Syksyn osalta ilmoittaudu mukaan mieluiten 17.10.2022 mennessä. Työskentelyn tarkemmat aikataulut sovitaan ilmoittautuneiden kesken siten, että ensimmäinen yhteinen ideointihetki järjestetään tämän vuoden aikana.

Tarinan tai blogin kirjoittaminen

Jaa ajatuksiasi tarinan tai blogin muodossa. Tarina on omakohtaisempi kuvaus ajatuksistasi tai kokemuksistasi, blogissa voit puolestaan tarkastella yksinäisyyttä esimerkiksi laajempana ilmiönä korkeakouluissa tai kantaaottavammin. Tarinan voimme julkaista myös itse luomallasi nimimerkillä.

Oma ideasi

Kenties sinulla itselläsi on jokin idea aiheen tiimoilta? Hienoa; voimme yhdessä miettiä toteutusta ja yhteistyötä idean toteuttamiseksi.

Kiinnostuitko? Kerro kiinnostuksestasi lomakkeen kautta ja me olemme sinuun yhteydessä.

Askarruttaako jokin asia tai kaipaatko lisätietoja? Ole matalla kynnyksellä yhteydessä:

Annina Lindberg, hankepäällikkö, Yksinäisyystyö korkeakouluissa -hanke  

annina.lindberg@nyyti.fi p. 050 341 7473