Hyppää sisältöön

Takaisin opintoihin -hanke

Hanke käynnistyi keväällä 2019 ja päättyi joulukuussa 2022. Hankkeessa kehitettiin vertaismentoroinnin toimintamalli takaisin opintoihin palaaville opiskelijoille. Takaisin opintoihin -mentoroinnista julkaistiin kaksi opasta: Mentorin opas ja mentorointia koordinoivan opas.

Lisäksi Takaisin opintoihin -hankkeen aikana järjestettiin yhteistyökorkeakoulujen henkilökunnille koulutuksia opiskelijoiden kohtaamisesta. Näiden koulutusten pohjalta julkaistiin Takaisin opintoihin –ohjauskortit.

Hankkeen yksi tavoite oli lisätä tietoisuutta mielenterveyden haasteista ja opiskelusta. Hankkeessa on julkaistiin kokemusasiantuntija-webinaarisarja, jonka jokaisessa jaksossa kokemusasiantuntija kertoo oman tarinansa opiskelusta mielenterveyshaasteiden kanssa. Opintoihin palaajan paketti on materiaali, joka sisältää tietoa ja harjoituksia aiheista, jotka tyypillisesti pohdituttavat opiskelijoita opintoihin palatessa. Suositukset korkeakouluille opintoihin paluun tukemiseksi julkaistiin loppuvuodesta 2022. Suositukset on julkaistu myös ruotsiksi ja englanniksi.

Työ opintoihin palaavien opiskelijoiden tukemiseksi jatkuu Nyytissä edelleen. Järjestämme Starttikoulutuksia vertaismentoroinnin toimintamallin käynnistämiseksi korkeakouluyhteisöissä. Lisäksi toteutamme vertaismentorointia kumppanuudessa korkeakoulujen kanssa. Kumppanuustoiminnan tarkoituksena on Takaisin opintoihin -mentoroinnin käynnistäminen, järjestäminen ja juurruttaminen opiskeluyhteisöön tiiviissä yhteistyössä Nyytin ja korkeakoulun kesken. Mikäli vertaismentorointi ja siihen liittyvä kumppanuustoimintamme kiinnostaa, olethan yhteydessä asiantuntijaamme Leena Tuuttilaan (leena.tuuttila@nyyti.fi, 050 431 8624).

Tutustu hankkeen materiaaleihin

Opintoihin palaajan paketti 

Suosituksia korkeakouluilla opintoihin paluun tukemiseksi

Kokemusasiantuntija -webinaarisarja

Takaisin opintoihin -ohjauskortit

Takaisin opintoihin -mentorointi: Mentorin opas ja Koordinoijan opas

Uskalla nähdä poissa olon taakse -videosarja 

Podcastit ja videot

Tarrat -kannusta, kehu tai palkitse itseäsi tai kaveriasi!