Hyppää sisältöön

Takaisin opintoihin -hanke

Hanke käynnistyi keväällä 2019 ja päättyi joulukuussa 2022. Hankkeessa on toteutettu vertaismentorointia takaisin opintoihin palaaville opiskelijoille hankkeen yhteistyökorkeakouluissa. Takaisin opintoihin -mentoroinnista on julkaistu kaksi opasta: mentorin opas ja mentorointia koordinoivan opas. Hankkeen päättymisen jälkeen Nyyti ry toteuttaa mentorointia kumppaanuudessa korkeakoulujen kanssa. Nyyti ry järjestää myös mentoroinnin koordinoijan koulutuksia. Lue lisää Takaisin opintoihin -mentoroinnista Nyyti ry:ssä täältä.

Yhteistyökorkeakoulujen henkilökunnille järjestettiin koulutuksia opiskelijoiden kohtaamisesta. Näiden koulutusten pohjalta on julkaistu Takaisin opintoihin -ohjauskortit.

Hankkeen yksi tavoite oli lisätä tietoisuutta mielenterveyden haasteista ja opiskelusta. Hankkeessa on julkaistu kokemusasiantuntija-webinaarisarja, jonka jokaisessa jaksossa kokemusasiantuntija kertoo oman tarinansa opiskelusta mielenterveyshaasteiden kanssa. Opintoihin palaajan paketti on materiaali, joka sisältää tietoa ja harjoituksia aiheista, jotka tyypillisesti pohdituttavat opiskelijoita opintoihin palatessa. Suositukset korkeakouluille opintoihin paluun tukemiseksi julkaistiin loppuvuodesta 2022. Suositukset on julkaistu myös ruotsiksi ja englanniksi.

Lue lisää hankkeen toiminnasta.

Tutustu materiaaleihimme

Opintoihin palaajan paketti 

Suosituksia korkeakouluilla opintoihin paluun tukemiseksi

Kokemusasiantuntija -webinaarisarja

Takaisin opintoihin -ohjauskortit

Takaisin opintoihin -mentorointi

Uskalla nähdä poissa olon taakse -videosarja 

Podcastit ja videot

Tarrat -kannusta, kehu tai palkitse itseäsi tai kaveriasi!

Keltareunainen valkoinen neliö, jossa tekstit: Vastaa kyselyyn Nyyti ry:n viestinnästä ja vaikuta! TÄSTÄ KYSELYYN. Svara på enkäten om Nyyti rys kommunikation och påverka! KLICKA HÄR FÖR ATT SVARA. Answer the survey about Nyyti ry's communication and make an impact! CLICK HERE TO RESPOND. Valkoisen alueen vasemmassa yläkulmassa on piirretty megafoni ja oikeassa alakulmassa Nyyti ry:n tunnus.