Hyppää sisältöön

Savumerkeistä lisättyyn todellisuuteen

Savumerkeistä lisättyyn todellisuuteen -hankkeen (2017-2020) tarkoituksena on vähentää yhteiskunnassa esiintyvää digitalisaatioon liittyvää eriarvoisuutta tuottamalla uusia ja innovatiivisia ratkaisuja sotealan yhdistysten ja heidän asiakkaidensa kohtaamiin haasteisiin. Haasteita kokoonnutaan pohtimaan YMCA Hackathon -viikonlopputapahtumiin, joihin osallistuu nuoria aikuisia erilaisilta aloilta ja taustoista.

Hanke tarjoaa voimaantumisen sekä osallisuuden kokemuksia sotealan yhdistysten toiminnoissa mukana oleville ja prosessiin mukaan tuleville vapaaehtoisille nuorille aikuisille. Hankkeessa toteutetaan vuosittain kuusi alueellista YMCA Hackathon -konseptin mukaista tapahtumaa yhdessä paikallisten soteyhdistysten, oppilaitosten, opiskelijoiden ja nuorisojärjestöjen kanssa. Hankkeen seutukunnat ovat Oulu, Kuopio, Lappeenranta, Jyväskylä, Turku ja Vantaa.

Hankeen päätoteuttaja on Suomen NMKY:n Liitto ja Nyyti ry toimii hankkeessa osatoteuttajana. Muita yhteistyökumppaneita hankkeessa ovat MIELI Suomen Mielenterveys ry, Sininauhaliito, Nuorten palvelu ry, Kirkkopalvelut ry ja Diginuoret ry. Hanke on STEA-rahoitteista toimintaa.

Lisätietoa hankkeesta.

YMCA Hackathon -tapahtumien verkkosivu. 

Lisätietoja:
Annu Komulainen, Nyyti ry, annu.komulainen@nyyti.fi, 050 411 1661
Tuire Silvennoinen, Suomen NMKY:n Liitto, tuire.silvennoinen@ymca.fi, 050 533 9999