Hyppää sisältöön

Urasuunnittelu

Aarresaari – Akateemiset rekrytointipalvelut

Suomen yliopistojen yhteinen Aarresaari – Akateemiset rekrytointipalveluportaali on valtakunnallinen rekrytointiin liittyvä palvelujärjestelmä eri yliopistojen opiskelijoille sekä työnantajille. Vinkkejä urasuunnitteluun ja työnhakuun.

Apua työhön, koulutukseen ja arkeen liittyvissä asioissa Ohjaamoista

Jos et tiedä mistä aloittaa, aloita Ohjaamosta! Ohjaamo on paikka, josta saa apua työhön, koulutukseen ja arkeen liittyvissä asioissa. Useat Ohjaamot eri puolilla Suomea tarjoavat tietoa ja ohjausta nopeasti ja tarpeiden mukaan alle 30-vuotiaille. Oman Ohjaamosi löydät täältä.

Työ- ja elinkeinopalvelut Työmarkkinatorilta

Työmarkkinatorilta löydät nyt kootusti työelämään liittyvää tietoa ja palveluita. Voit myös selata avoimia työpaikkoja, luoda oman työnhakuprofiilin tai julkaista työpaikkailmoituksen. Työmarkkinatori löydät täältä.

  • Henkilöasiakkaiden neuvontapalveluihin kuuluvat:
    • Henkilöasiakkaan yleiset neuvontapalvelut, josta saat vastauksia työllistymiseen, TE-palveluiden kanssa asioimiseen sekä verkkopalvelujen käyttöön liittyviin kysymyksiin sekä tarvittaessa jatko-ohjauksen muihin sinulle sopiviin palveluihin.
    • Koulutusneuvonta on TE-palveluiden valtakunnallinen neuvontapalvelu, josta saat vastauksia koulutukseen hakeutumiseen, opintojen sisältöihin, etuuksiin ja ammatteihin liittyviin kysymyksiin.
    • Työttömyysturvaneuvonta on TE-palveluiden valtakunnallinen neuvontapalvelu, josta saat vastauksia työttömyysturvaan liittyviin kysymyksiin.
    • Uraohjaus on TE-palveluiden tarjoama ohjauspalvelu, jossa voit saada psykologin ohjausta, kun pohdit ammatinvalintaa ja työuran muutoksia. Palvelu on saatavilla TE-toimistoissa, kuntakokeiluissa ja valtakunnallisesti puhelimitse ja videoyhteydellä.
  • Lue lisää henkilöasiakkaan neuvontapalveluista tästä.

töissä.fi – korkeakouluista valmistuneet työelämässä

Töissä.fi-sivustolta löytyy tietoa siitä, millaisissa tehtävissä yliopistoissa ja ammattikorkeakouluissa opiskelleet työskentelevät. Palvelu on korkeakoulujen tuottama. Tästä töissä.fi-sivustolle.