Hyppää sisältöön

Opintovalmennus ja -ohjaus

Apua työhön, koulutukseen ja arkeen liittyvissä asioissa Ohjaamoista

Jos et tiedä mistä aloittaa, aloita Ohjaamosta! Ohjaamo on paikka, josta saa apua työhön, koulutukseen ja arkeen liittyvissä asioissa. Useat Ohjaamot eri puolilla Suomea tarjoavat tietoa ja ohjausta nopeasti ja tarpeiden mukaan alle 30-vuotiaille. Oman Ohjaamosi löydät täältä.

Opintopsykologit ja opinto-ohjaajat

Opintopsykologit ja opinto-ohjaajat palvelevat opiskelijoita, jotka haluavat selvitellä ja vahvistaa opiskelumotivaatiotaan, kehittää opiskelutaitojaan, keskustella opintojen etenemisestä, työskentelytavoista ja ajankäytöstä, pohtia omia valintojaan tai jutella opiskeluun ja jaksamiseen liittyvistä asioista. Opintopsykologien ja opinto-ohjaajien yhteystiedot löydät oppilaitoksesi sivuilta.

Opintovalmennusta Klubitaloilta

Voit saada opintoihisi aikarajoitteetonta ja maksutonta tukea klubitaloilta. Klubitalot ovat jäsenten ja työntekijöiden muodostamia tasavertaisia yhteisöjä, joissa voi vahvistaa työelämä- ja opiskelutaitojaan. Jäseneksi voi hakeutua kuka tahansa, joka kokee tarvitsevansa tukea omassa hyvinvoinnissaan ja esimerkiksi mielenterveysongelmista toipumisessa. Klubitalolla ihmisen omat toiveet ja tavoitteet ovat keskiössä. Suomessa on 23 klubitaloa.  

Monilla klubitaloilla työskentelee työvalmentajien lisäksi opintovalmentajia, joilta klubitalojen jäsenet voivat saada yksilöllistä opintovalmennusta. Klubitalon opintovalmennukseen voi hakeutua kuka tahansa opiskelija tai opintoja pohtiva opiskeluasteesta riippumatta.

Lisätietoa ja lähimmän klubitalosi yhteystiedot löydät Suomen Klubitalot ry:n verkkosivuilta.

Oppimispolun suunnitteluun ja toteuttamiseen Opintopolku.fi

Tarjolla on helppokäyttöisiä, luotettavia ja turvallisia palveluita elinikäisen ja yksilöllisen oppimispolun suunnitteluun ja toteuttamiseen. Opintopolku sisältää tietoa tutkinnoista, ammateista sekä opiskelusta eri oppilaitoksissa. Löydä koulutusvaihtoehtoja ja hae niihin Opintopolun kautta. Tutustu palveluun tästä.

Tietoa koulutuksista ja niiden hakumenettelyistä – Studentum.fi

Studentum.fi-sivusto auttaa sinua löytämään tietoa koulutuksista sekä niiden hakumenettelyistä. Sivustolta löydät tietoa yliopistoista ja korkeakouluista, ammattikorkeakouluista, ammatillisista opinnoista, lukioista ja erikoislukioista sekä kansanopistoista. Näiden lisäksi Studentum.fi tarjoaa tietoa aikuiskoulutuksesta, etä- ja verkko-opiskelusta, valmennuskursseista, kielimatkoista sekä opiskelusta ulkomailla. Tästä pääset Studentum.fi-sivustolle.