Hyppää sisältöön

Lähisuhdeväkivalta

APUA VÄKIVALLAN UHRILLE

Ensi ja turvakotien liitto

  • Nettiturvakoti: Apua, tietoa ja tukea perhe- ja lähisuhdeväkivaltaan..

Kaupunkien sosiaalipäivystykset auttavat kiireellisessä sosiaalipalvelujen tarpeessa. Yhteystiedot löytyvät kunnan sosiaalitoimen verkkosivuilta. Tukea saa myös terveyskeskuksesta ja perheneuvolasta.

Mannerheimin Lastensuojeluliiton Helsingin yhdistyksen Turvaverkko Helsinki tarjoaa pääkaupunkiseudulla matalan kynnyksen apua lähisuhdeväkivaltaa tai sen uhkaa kokeneille naisille, miehille, nuorille ja lapsille.

Monika-naiset tarjoaa erityispalveluja väkivaltaa kokeneille maahanmuuttajataustaisille naisille ja – lapsille.

Naisten linja on tarkoitettu kaikenikäisille väkivaltaa kokeneille tai väkivallasta huolestuneille naisille. Voit soittaa tai ottaa yhteyttä verkon kautta

Raiskauskriisikeskus Tukinainen antaa tukea ja ohjausta seksuaalisen väkivallan tai hyväksikäytön kohteeksi joutuneille ja heidän läheisilleen.

  • Nettitukinainen on verkossa toimiva palvelu, jossa voit asioida nimettömänä. Lisäksi kriisipäivystys ja juristipäivystys puhelimitse.

Rikosuhripäivystys-RIKU tukee rikoksen uhrin, hänen läheisensä ja rikosasian todistajan asemaa vaikuttamalla ja tuottamalla tukipalveluita.

SuomenDELFIN on lapsuudessa seksuaalista hyväksikäyttöä kokeneiden aikuisten, heidän läheistensä sekä ammattiauttajien etujärjestö.

Suomen punaisen ristin Nuorten turvatalo auttaa elämän pulmatilanteissa matalan kynnyksen periaatteella.

Suomen Mielenterveysseuran valtakunnallinen kriisipuhelin tarjoaa keskusteluapua kriiseissä oleville ja heidän läheisilleen. Mielenterveysseuralla on myös alueellisia kriisikeskuksia ja puhelinpalvelua ympäri maata.

POLIISI, Lähestymiskielto

APUA VÄKIVALLAN TEKIJÄLLE

Ensi- ja turvakotien liiton jäsenyhdistykset tarjoavat palveluita väkivallan tekijöille. Tukea tarjotaan sekä miehille että naisille.

Keijun varjo -hanke on tarkoitettu 15–28-vuotiaille tytöille ja nuorille naisille, jotka tarvitsevat tukea tunteiden, itsehillinnän ja väkivallan kysymysten kanssa.

Lyömätön Linja  on lähisuhde- ja perheväkivaltaan erikoistunut toimintamuoto miehille

Maria-Akatemian päivystävä puhelin tarjoaa apua ja tukea naisille, jotka käyttävät tai pelkäävät käyttävänsä väkivaltaa, sekä ammattilaisille, jotka kohtaavat työssään väkivallan eri muotoja ja siihen liittyviä ilmiöitä.

Varjo-hanke, palveluita eron jälkeisen vainon eri osapuolille.