Hyppää sisältöön

Mielenterveys

Mielenterveysongelmissa yliopisto-opiskelijoita palvelee YTHS ja muita opiskelijoita opiskelijaterveydenhuolto ja oman kunnan mielenterveyspalvelut.

Jos tarvitset hoitoa välittömästi ja kiireellisesti, ota yhteyttä paikkakuntasi ympärivuorokautiseen päivystykseen. MIELI ry:n  Kriisipuhelin puh. 09 2525 0111  palvelee joka päivä, myös viikonloppuisin ja juhlapyhinä.

Sekasin-chat
Sekasin-chat on valtakunnallinen, laajasti avoinna oleva keskustelupalvelu, joka tukee mielen hyvinvointia ja mielenterveyden ongelmista selviämistä. Chat luo toivoa jokaiselle nuorelle ja auttaa ratkomaan mieltä painavia ongelmia.
Chat on avoinna maanantaista perjantaihin klo 09:00-24:00 sekä lauantaina ja sunnuntaina 15-24.

HelsinkiMissio

Kahden keskistä keskustelutukea yksinäisyyttä kokeville koulutetun ammattilaisen kanssa. Yhteinen Yksinäisyystyö korkeakouluissa -hanke Nyyti ry:n kanssa takaa viiden tapaamiskerran mittaisen keskustelutuen saatavuuden nimenomaan korkeakouluopiskelijoille. Tutustu mahdollisuuteen ja varaa aikaa itsellesi HelsinkiMission verkkopalvelusta.

Kaksisuuntaiset ry
Valtakunnallinen yhdistys, joka on tarkoitettu kaikille kaksisuuntaista mielialahäiriötä tai skitsoaffektiivista häiriötä sairastaville, sekä heidän läheisilleen. Vertaistuki on yhdistyksen tärkeimpiä toimintoja.

MIELI Suomen Mielenterveys ry
Valtakunnallinen järjestö tarjoaa tietoa mielenterveydestä, kriisipalveluita, kuntoutuskursseja ja ryhmätoimintaa.

  • Kuinka voit? -osio tukee mielen hyvinvointia. Sivuilla voi perehtyä mielenterveyteen ja voimavaroihin eri teemojen kautta. Se sisältää myös kattavasti tietoa vaikeista elämäntilanteista, kriiseistä ja niistä selviämisestä, mielenterveyden häiriöistä sekä avun hakemisesta ja toipumisesta.
  • Itsemurhien ehkäisykeskus tarjoaa tukea ja apua itsemurhaa yrittäneille.

Mielenterveyden keskusliitto
Vertaistukitoimintaa, kuntoutusneuvontaa ja -kursseja mielenterveyspotilaille ja -kuntoutujille ja heidän läheisilleen.

Mielenterveysomaisten keskusliitto – FinFami ry
FinFamin jäsenyhdistykset tarjoavat tietoa, tukea ja neuvontaa mielenterveyskuntoutujien omaisille.

Mielenterveystalo
Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiirin ylläpitämältä sivustolta löytyy luotettavaa tietoa mielenterveydestä, tarjolla olevista hoidoista ja alueesi palveluista. Sivuilta löytyy lisäksi itsehoito ja oma-apuosiot psyykkisen hyvinvoinnin tukemiseksi.

Nuorten Kriisipiste
Maksutonta ja luottamuksellista keskusteluapua kriisityöntekijän kanssa 12-29-vuotiaille nuorille ja aikuisille sekä heidän perheilleen.

Suomen Punainen Risti
Tapahtumia, kursseja, ryhmätoimintaa, ystävävälitystä ja koulutusta.

Surunauha
Apua ja tukea itsemurhan tehneiden läheiselle.

Syömishäiriöliitto-SYLI ry
Tietoa ja vertaistukiryhmiä syömishäiriöön sairastuneille ja heidän omaisilleen eri paikkakunnilla.

Tukinet
Tukinetissä voit saada henkilökohtaista tukea, osallistua erilaisiin keskusteluryhmiin, tai voit etsiä tietoja Tukinetin palveluhausta tai aineistokannasta.

Avun hakeminen itselle voi tuntua vaikealta. Lue tarina opiskelijan kokemuksista avun hakemisesta.