Hyppää sisältöön

Opiskelu – apua opiskeluun

  Tukea, tietoa, ohjausta ja koulutusta oppimisvaikeuksiin ja oppimisen haasteisiin

  ERILAISTEN OPPIJOIDEN LIITTO RY tarjoaa tukea, tietoa, neuvontaa ja koulutusta oppimisvaikeuksiin sekä muihin oppimisen haasteisiin. Lisätietoa Erilaisten oppijoiden liiton toiminnasta.

  • Kysy oppimisvaikeuksista
   • neuvontapuhelin keskiviikkoisin klo 13–15, p. 050 577 7299
  • Kysy oppimista ja työntekoa tukevista välineistä ja oppimismenetelmistä
   • Lähetä tekstiviesti tai whatsapp-viesti numeroon 050 366 4449
  • Kysy neuvoa netissä
  keltainen zigzag-kuvio

  HELSINGIN SEUDUN ERILAISET OPPIJAT RY (HERO) toimii pääkaupunkiseudulla. Yhdistys tiedottaa, kouluttaa ja järjestää toimintaa ja tapahtumia oppimisvaikeuksiin ja erilaiseen oppimiseen liittyvien teemojen ympäriltä. Lisätietoa HEROn toiminnasta löydät täältä.

  Ohjausta ja neuvontaa oppimiseen ja oppimisen vaikeuksiin liittyen:

  keltainen zigzag-kuvio

  KUNTOUTUSSÄÄTIÖ / OPPIMISEN TUEN KESKUS tarjoaa monipuolisia palveluita oppimisen, tiedonkäsittelyn ja mielenterveyden ongelmiin.

  Tarjolla

  keltainen zigzag-kuvio

  OPPIMISVAIKEUS.FI-SIVUSTO on tietoa oppimisvaikeuksista, kuten lukihäiriöstä, matematiikan vaikeuksista ja kielellisistä vaikeuksista. Sivusto palvelee sekä nuoria ja aikuisia, joilla itsellään on oppimisvaikeus että ammattilaisia, jotka työssään kohtaavat ihmisiä, joilla on oppimisvaikeus. Löydät Oppimisvaikeus.fi-sivuston täältä.

  Harjoitusta hahmottamiseen – Hahmola oppimisympäristö

  Hahmola on nuorille aikuisille ja aikuisille suunnattu ilmainen oppimisympäristö, joka sisältää harjoitteita hahmotusvaikeuksiin. Hahmola vaatii rekisteröitymisen. Tästä pääset Hahmolaan.

  Hahmolaa ylläpitää Niilo Mäki Instituutin Nuorten Hahmola -hanke. Tästä lisätietoja Niilo Mäki Instituutin toiminnasta ja palveluista.

  Apua lukemisen, kirjoittamisen tai keskittymisen vaikeuksiin

  Datero ry tarjoaa monipuolista tukea lukemisen, kirjoittamisen tai keskittymisen vaikeuksia kokeville opiskelijoille. Verkkosivuilla ”Älykkäitä välineitä -parempia tuloksia” on tietoa ja ohjeita maksuttomista sovelluksista ja asetuksista, jotka tukevat opiskelua erilaisilla päätelaitteilla. Järjestö tarjoaa myös apua näiden lukemisen ja kirjoittamisen työkalujen käyttöönottoon.

  Kirjallisuutta saavutettavassa muodossa

  Saavutettavuuskirjasto Celia on valtion erikoiskirjasto, joka tukee yhdenvertaisuutta lukemisessa ja oppimisessa. Celia tekee yhteistyötä kirjastojen, koulujen ja kustantajien kanssa sekä tarjoaa kirjastopalvelujen lisäksi neuvontaa saavutettavaan julkaisemiseen. Celia tuottaa ja välittää kirjallisuutta saavutettavassa muodossa, mm. äänikirjoina ja pistekirjoina.

  Saavutettavuuskirjasto Celian kirjoja voivat käyttää kaikki, joille tavallisen kirjan lukeminen on lukivaikeuden, sairauden, vamman tai vastaavan syyn vuoksi vaikeaa. Celian maksuttoman äänikirjapalvelun käyttäjäksi voi liittyä kirjastossa tai koulussa. Lue, miten Celian asiakkuuden voi aloittaa.

  Lisätietoa saavutettavuuskirjasto Celiasta löydät täältä.