Hyppää sisältöön

Talous ja asuminen

Tältä sivustolta löydät tahoja, jotka tarjoavat apua ja neuvoa oman talouden hallintaan ja omaan asuntoon muuttamiseen liittyvissä kysymyksissä.

Oman talouden hallinta

Opiskelijan toimeentuloa on käsitelty myös artikkelissamme Toimeentulo. Tutustu artikkeliin tästä. Oman talouden hallintaan voit perehtyä tästä.

Kuluttajaliitto

Kuluttajaliiton sivuille on koottu käytännönläheistä tietoa omasta taloudesta. Sivuilta löytyy mm. kuluttajille suunnattu Pieni talousopas. Tutustu Kuluttaja liiton tarjontaan tästä.

Penno

Penno on verkossa toimiva ilmainen palvelu oman talouden hallintaan. Syöttämällä soveelukseen tulosi ja menosi näet helposti, mistä rahat tulevat ja mihin ne menevät. Voit asettaa itsellesi säästämistavoitteen ja seurata, miten onnistut tavoitteessasi. Löydät Pennon täältä.

Takuusäätiö

Takuusäätiö sivustolta löydät hyödyllistä tietoa arjen rahankäytöstä, fiksuista kulutusvalinnoista ja säästämisen aloittamisesta.  Sivusto tarjoaa sinulle myös työkaluja ja vinkkejä budjetointiin, kohtuulliseen kuluttamiseen ja siihen, miten kuluttaminen vaikuttaa ympäristöön. Tästä Takuusäätiön sivustolle.

Talousneuvola on matalankynnyksen palvelu, jossa voit keskustella ilman ajanvarausta arjen raha-asioista. Siellä voit pohtia tilannettasi, saada neuvoja ja kartoittaa vaihtoehtojasi asiantuntijoiden kanssa. Talousneuvoloita löytyy kolmeltakymmeneltä paikkakunnalta eri puolilla Suomea.

Tietoa opiskelijan etuuksista ja vinkkejä etuuksien hakemiseen – Kela

Opiskelijat voivat saada Kelasta tukea peruskoulun jälkeisiin opintoihin. Tietoa opiskelijoille suunnatuista etuuksista löydät täältä.

Kelan ylläpitäjä Elämässä.fi/Opiskelu-sivu tarjoaa ajankohtaista tietoa opiskelusta. Tutustu sivuun tästä.

Omaan asuntoon muuttaminen, kodinhoito

Marttaliitto

Marttaliiton sivuilta löytyy tietoa raha-asioiden hoidosta, kodinhoidosta sekä tietoa ja reseptejä terveellisen ja edullisen ruuan valmistukseen. Tästä Marttaliiton sivustolle.

Nuorisoasuntoliitto NAL

Nuorisoasuntoliiton (NAL) sivuilta löydät tietoa omaan asuntoon muuttamiseen liittyvistä kysymyksistä ja oman talouden hallinnasta. Tästä NALin sivustolle.

Opiskelija-asunnot

Suomen opiskelija-asunnot SOA ry on opiskelija-asuntoyhteisöjen valtakunnallinen edunvalvonta- ja yhteistyöjärjestö. SOAn sivustolta löydät linkkejä tahoihin, joilta voit hakea opiskelja-asutoa. Tästä SOAn sivustolle.