Hyppää sisältöön

Raha ja asuminen

Asumisen ABC
Nuorisoasuntoliiton sivuilta löydät tietoa omaan asuntoon muuttamiseen liittyvistä kysymyksistä ja oman talouden hallinnasta.

Tietoa opiskelijan etuuksista ja vinkkejä etuuksien hakemiseen – Kela

Opiskelijat voivat saada Kelasta tukea peruskoulun jälkeisiin opintoihin. Tietoa opiskelijoille suunnatuista etuuksista löydät täältä.

Kelan ylläpitäjä Elämässä.fi/Opiskelu-sivu tarjoaa ajankohtaista tietoa opiskelusta. Tutustu sivuun tästä.

Kuluttajaliitto
Kuluttajaliiton sivuille on koottu käytännönläheistä tietoa omasta taloudesta nuorille ja vanhemmillekin.

Marttaliitto
Marttaliiton sivuilta löytyy tietoa raha-asioiden hoidosta, kodinhoidosta sekä tietoa ja reseptejä terveellisen ja edullisen ruuan valmistukseen.

Penno.fi – hallitse rahojasi
Penno on verkossa toimiva ilmainen palvelu, jolla voit hallita talouttasi. Syöttämällä siihen tulosi ja menosi näet helposti, mistä rahat tulevat ja minne ne menevät. Lisäksi voit asettaa säästämistavoitteen ja seurata, miten onnistut tavoitteessasi.

Opiskelija-asunnot
Suomen opiskelija-asunnot SOA ry on opiskelija-asuntoyhteisöjen valtakunnallinen edunvalvonta- ja yhteistyöjärjestö.

Takuusäätiö
Takuusäätiö on kotitalouksien arjen raha-asioiden asiantuntija, joka auttaa ihmisiä ottamaan oman taloutensa haltuun. Takuusäätiö tarjoaa maksutta muun muassa neuvontaa, takauksia pankista nostettaviin järjestelylainoihin, pienlainoja ja välineitä raha-asioiden hallintaan.

Talousneuvola

Talousneuvola on matalankynnyksen palvelu, jossa voit keskustella ilman ajanvarausta arjen raha-asioista. Siellä voit pohtia tilannettasi, saada neuvoja ja kartoittaa vaihtoehtojasi asiantuntijoiden kanssa. Talousneuvoloita löytyy kolmeltakymmeneltä paikkakunnalta eri puolilla Suomea.