Hyppää sisältöön

Takaisin opintoihin -ohjauskortit

Takaisin opintoihin -ohjauskortit ovat vapaasti käytettävissäsi – lataa, tallenna tai tulosta. Voit myös vinkata ohjauskorteista eteenpäin tai linkata omiin materiaaleihin. Kuulemme mielellämme palautetta korteista tai mihin käyttöön kortit tulevat. Voit lähettää palautetta osoitteeseen toimisto@nyyti.fi

Kortit on kohdennettu korkeakoulujen henkilöstölle, mutta toki niiden sisällöistä on hyötyä muillakin opiskeluasteilla. Kortit on suunniteltu niin, että niistä voi nopeasti silmäilemällä katsoa, mitä on hyvä ottaa huomioon ohjauksessa ja opetustilanteissa. Niiden tarkoitus on auttaa ymmärtämään opiskelijoiden erilaisia tarpeita, ja tarjota tarpeiden huomioimiseksi työkaluja.

You can find the cards in English here.

Du ska hitta handledningskorten på svenska här.

Ohjauskorttikokonaisuuden muodostavat  kortit Mielenterveyden haasteiden huomioiminen opiskelussa, ADHD, Autisminkirjo ja Miten ottaa puheeksi ja tarjota apua opiskelijalle. Korttien käytön tueksi suosittelemme katsomaan kokemusasiantuntija-webinaarisarjamme, jonka löydät tästä linkistä.

Ohjauskortit löydät seuraavista linkeistä pdf-tiedostoina:

Mielenterveyden haasteiden huomioiminen opiskelussa

ADHD 

Autisminkirjo

Miten ottaa puheeksi ja tarjota apua 

Ohjauskortit PowerPoint-tiedostoina:

Mielenterveyden haasteiden huomioiminen opiskelussa

ADHD

Autisminkirjo

Miten ottaa puheeksi ja tarjota apua 

Korttien sisältö on koostettu Takaisin opintoihin-hankkeen henkilöstökoulutuksista, ADHD-liiton, Autismiliiton sekä Mielenterveyden keskusliiton kokemusasiantuntijoilta, jotka ovat olleet mukana toteuttamassa henkilöstökoulutuksia ja hankkeen webinaareja. Lisäksi korteissa on hyödynnetty  ADHD-liiton ja Autismiliiton materiaaleja opiskelemisesta.