Hoppa till innehåll

Tillbaka till studierna -handledningskorten

Handledningskorten för projektet Tillbaka till studierna är fritt tillgängliga. Du kan ladda ner, spara eller skriva ut dem. Du kan också tipsa andra om korten eller länka dem till ditt eget material. Vi lyssnar gärna på feedback om korten och vill gärna veta hur du har använt materialet. Du kan skicka din feedback per e-post till adressen toimisto@nyyti.fi

Handledningskorten är avsedda för högskolepersonal, men innehållet kan förstås också vara nyttigt på andra studienivåer. Korten är uttänkta så, att man med ett ögonkast får en bild av sakerna som är bra att komma ihåg i handlednings- och undervisningssituationer. Syftet är att hjälpa förstå studerandenas olika behov och erbjuda redskap till att uppmärksamma dem.

Handledningskorten bildar en helhet som består av Att hantera mentala hälsoutmaningar vid studier, ADHD, Autismspektrum samt Hur ska man ta upp frågan om hjälp med en studerande? Som underlag till korten rekommenderar vi våra webbinarier om erfarenhetsexpertis, som du kan hitta via den här länken. Webbinarierna är talade och textade på finska.

Att hantera mentala hälsoutmaningar vid studier

Hur ska man ta upp frågan om hjälp med en studerande?

ADHD

Autismspektrum