Hyppää sisältöön

Hankkeen toiminnasta

Hanke on käynnistyi keväällä 2019. Vuosina 2019-2021 mukana toteuttajana oli Nyyti ry:n lisäksi Etelä-Suomen Klubitalot ESKOT ry. Hanke toimi vielä vuoden 2022 ajan Nyyti ry:n hankkeena. Hankkeen yhteistyökorkeakoulut olivat Humanistinen ammattikorkeakoulu (Humak) ja Helsingin yliopisto.

Hanke kohdentui korkeakouluopiskelijan opintojan jatkamiseen, kun ne ovat ovat olleet tauolla tai viivästyneet mielenterveyden vaikeuksien takia.

Hankkeessa on kehitetty vertaismentoritoiminta, jossa korkeakouluopiskelija mentoroi opintoja jatkavaa opiskelijaa yhden lukukauden ajan. Oppaat mentoroinnista löydät täältä.

Hankkeessa pidettiin yhteistyökorkeakoulujen henkilökunnalle koulutuksia opiskelijan kohtaamisesta. Opiskelijoita opettaville ja ohjaaville julkaistiin syksyllä 2020 Takaisin opintoihin -ohjauskortit. Korteista on saatavilla käännökset ruotsiksi ja englanniksi.

Hanke on pitänyt koulutuksia myös opiskelijoille, tuutoreille ja opiskelijajärjestöjen toimijoille. Hanke on julkaissut webinaareja, videoita sekä podcast- ja striimikeskusteluja.

Keväällä 2022 julkaistiin Opintoihin palaajan paketti, joka sisältää tietoa, tukea ja harjoitteita opintoihin paluun tueksi. Suositukset korkeakouluille opintoihin paluun tukemisesta julkaistiin loppuvuodesta 2022.