Hyppää sisältöön

Starttikoulutukset

Järjestämme säännöllisesti starttikoulutuksia korkeakoulujen toimijoille tukemaan vertaismentoroinnin käyttöönottamista opiskeluyhteisöissä. Toteutamme koulutuksia puolivuosittain, vuoroin myötätuntomentoroinnin starttikoulutuksia ja vuoroin Takaisin opintoihin -mentoroinnin starttikoulutuksia. Seuraava starttikoulutus järjestetään marraskuussa 2023 Takaisin opintoihin -mentoroinnista ja lisätietoja löydät alta.

Takaisin opintoihin -mentoroinnin starttikoulutus 

Koulutus tarjoaa käytännönläheistä tietoa ja tukea Takaisin opintoihin -vertaismentoroinnin käynnistämiseksi omassa korkeakouluyhteisössä. Koulutus on suunnattu korkeakoulujen henkilöstölle sekä muille aiheiiristä kiinnostuneille.  

Koulutus koostuu kahdesta kolmen tunnin koulutuspäivästä, joissa perehdytään Takaisin opintoihin -mentoroinnin lähtökohtiin ja periaatteisiin, toiminnan organisointiin ja toteutukseen sekä mentorien hakuun, perehdytykseen ja tukemiseen tehtävässään. Koulutuksen työskentelyote on osallistava ja reflektiivinen.

Järjestämme koulutuksia 1 – 2 kertaa vuodessa. Seuraava Takaisin opintoihin -mentoroinnin starttikoulutus järjestetään 2.-3.10.2024 ja ilmoittautuminen siihen on käynnissä. Koulutus on maksuton ja se toteutetaan Zoom-yhteydellä. Lisätietoa koulutuksesta ja ilmoittautumisohjeet .

Myötätuntomentoroinnin starttikoulutus  

Koulutus antaa eväät myötätuntomentoroinnin käynnistämiseen omassa korkeakoulussa sekä myötätuntomentoreiden perehdyttämiseen ja tukemiseen tehtävässään. Koulutus on suunnattu korkeakoulujen henkilöstölle sekä muille aihepiiristä kiinnostuneille. 

Koulutus koostuu kahdesta kolmen tunnin koulutuspäivästä, joissa tutustaan myötätuntoon ja sen hyötyihin korkeakoulukontekstissa, myötätuntomentoroinnintoimintamalliin ja siitä saatuihin kokemuksiin, toiminnan käytännön järjestämiseen sekä myötätuntomentoreiden hakuun, perehdyttämiseen ja tukemiseen tehtävässään. Koulutuksen työskentelyote on osallistava ja reflektiivinen. 

Järjestämme koulutuksia 1 – 2 kertaa vuodessa. Seuraava myötätuntomentoroinnin starttikoulutus järjestetään keväällä 2025. Tarkempi ajankohta ilmoitetaan lähempänä. Koulutus on maksuton ja se toteutetaan Zoom-yhteydellä. Lisätietoa koulutuksesta.


Lisätietoja: asiantuntija Leena Tuuttila,  leena.tuuttila@nyyti.fi, 050 431 8624