Hyppää sisältöön

Starttikoulutukset

Järjestämme säännöllisesti starttikoulutuksia korkeakoulujen toimijoille tukemaan vertaismentoroinnin käyttöönottamista opiskeluyhteisöissä. Toteutamme koulutuksia puolivuosittain, vuoroin myötätuntomentoroinnin starttikoulutuksia ja vuoroin takaisin opintoihin -mentoroinnin starttikoulutuksia.

Myötätuntomentoroinnin starttikoulutus  

Koulutus antaa eväät myötätuntomentoroinnin käynnistämiseen omassa korkeakoulussa sekä myötätuntomentoreiden perehdyttämiseen ja tukemiseen tehtävässään. Koulutus on suunnattu korkeakoulujen henkilöstölle sekä muille aihepiiristä kiinnostuneille. 

Koulutus koostuu kahdesta kolmen tunnin koulutuspäivästä, joissa tutustaan myötätuntoon ja sen hyötyihin korkeakoulukontekstissa, myötätuntomentoroinnintoimintamalliin ja siitä saatuihin kokemuksiin, toiminnan käytännön järjestämiseen sekä myötätuntomentoreiden hakuun, perehdyttämiseen ja tukemiseen tehtävässään. Koulutuksen työskentelyote on osallistava ja reflektiivinen. 

Järjestämme koulutuksia 1 – 2 kertaa vuodessa. Seuraava myötätuntomentoroinnin starttikoulutus järjestetään 14.-15.3.2023. Koulutus on maksuton ja se toteutetaan Zoom-yhteydellä. Lisätietoa koulutuksesta. (Ilmoittautuminen koulutukseen on päättynyt.)

Takaisin opintoihin -mentoroinnin starttikoulutus 

Koulutus tarjoaa käytännönläheistä tietoa ja tukea Takaisin opintoihin -vertaismentoroinnin käynnistämiseksi omassa korkeakouluyhteisössä. Koulutus on suunnattu korkeakoulujen henkilöstölle sekä muille aiheiiristä kiinnostuneille.  

Koulutus koostuu kahdesta kolmen tunnin koulutuspäivästä, joissa perehdytään Takaisin opintoihin -mentoroinnin lähtökohtiin ja periaatteisiin, toiminnan organisointiin ja toteutukseen sekä mentorien hakuun, perehdytykseen ja tukemiseen tehtävässään. Koulutuksen työskentelyote on osallistava ja reflektiivinen.

Järjestämme koulutuksia 1 – 2 kertaa vuodessa. Seuraava avoin Takaisin opintoihin -mentoroinnin starttikoulutus järjestetään marraskuussa 2023. Tarkempi ajankohta ilmoitetaan lähempänä. Koulutus on maksuton ja se toteutetaan Zoom-yhteydellä. Lisätietoa koulutuksesta löytyy täältä.

Lisätietoja: asiantuntija Leena Tuuttila,  leena.tuuttila@nyyti.fi, 050 431 8624