Materiaalit

Materiaalit

Tuotamme materiaalia ja julkaisuja opiskelijoiden hyvinvoinnin ja elämäntaitojen vahvistamiseen liittyvistä teemoista. Materiaalimme ovat maksuttomia ja voit ladata niitä käyttöösi ilmaiseksi. Tutustu myös opinnäytetöihin sekä viestintämateriaaliimme.

ELÄMÄNTAITOKURSSIN MATERIAALIT

Ole oman elämäsi tähti! Opiskelijan opas elämäntaidoista

Opas (2016) on tarkoitettu työkirjaksi ensisijaisesti niille opiskelijoille ja nuorille aikuisille, jotka osallistuvat Nyytin elämäntaitokursseihin. Opas soveltuu mainiosti myös arjen- ja elämäntaitojen itsenäiseen vahvistamiseen sekä tuki- ja taustamateriaaliksi Elämäntaitokurssien ohjaamiseen. (pdf, Issuu)

Opas elämäntaitojen ohjaamiseen ammatillisessa koulutuksessa

Opas (2016) on tarkoitettu tukimateriaaliksi elämäntaitokurssin ohjaamiseen ammattiopistojen nuorisoasteen opiskelijoille. Opasta voivat kuitenkin hyödyntää kaikki ammattilaiset, jotka kokevat tarvitsevansa ideoita ja työkaluja opiskelijoiden ja nuorten arjen- ja elämänhallinnan tukemiseen ryhmissä ja henkilökohtaisissa ohjaustilanteissa. (pdf, Issuu)

Mallinnus verkkomuotoisen Elämäntaitokurssin järjestämisestä  -UUSI!

Mallinnuksessa kuvataan millaisia vaiheita verkkomuotoisen elämänhallintaryhmän järjestämiseen liittyy sekä millaisia asioita on hyvä selvittää ja päättää ennen ryhmän alkua, sen aikana ja sen päätyttyä. Mallinnuksesta voi saada vinkkejä ja näkökulmia verkkomuotoisten Elämäntaitokurssien järjestämiseen. (pdf + tiivistetty Infograafi mallinnuksesta)

Arabiankielinen Elämäntaito-opas

Fida Internationalin arabiaksi käännättämä ja toimittama Nyytin elämäntaitokurssin opas (2015). (pdf)

Opi elämäntaitoa -verkkomateriaali

Opi elämäntaitoa -materiaali tarjoaa tietoa, vinkkejä ja välineitä oman hyvinvoinnin ja elämäntaitotojen vahvistamiseen. Materiaali sisältäää paitsi monipuolista tietosisältöä hyvinvointiin liittyvistä aihepiireistä myös linkkejä aihepiirejä syventäviin tietopaketteihin ja oivalluksia herätteleviin tehtäviin. Materiaali pohjautuu Nyytin elämäntaitokurssin sisältöihin. Lue lisää >>

5 tapaa mielen hyvinvointiin -materiaali

5 tapaa mielen hyvinvointiin -materiaali tarjoaa tietoa yksinkertaisista ja näyttöön perustuvista teoista, jotka auttavat edistämään omaa mielen hyvinvointia. Nämä viisi tapaa mielen hyvinvointiin ovat: Liity muihin, Ole aktiivinen, Huomaa, Opi uutta sekä Anna toisille. Lue lisää >>

Uusien opiskelijoiden kyselyjen raportit

Vuosina 2011 – 2015 toteutettujen kyselyjen raporteissa tarkastellaan korkeakouluopiskelijoiden kokemuksia siitä, miltä opintojen alkuvaihe on tuntunut ja kuinka sopeutuminen uuteen elämäntilanteeseen on käynnistynyt.

MUUT MATERIAALIT