Hyppää sisältöön

Kokemusasiantuntija-webinaarit

Takaisin opintoihin -hanke on toteuttanut webinaareja, joissa jokaisessa asiantuntijana on kokemusasiantuntija. Webinaarien juontajana toimi hankekoordinaattori Atte Rimppi.

Tallenteet webinaareista löydät alapuolella olevista linkeistä. Webinaarit löytyvät myös Nyyti ry:n YouTube-kanavalta.

Opiskelu ja mielenterveys: Toivo, motivaatio ja toipuminen

Tallenne 18.2.2021 järjestetystä webinaarista, miten opiskelu onnistuu mielenterveyden haasteiden sävyttäessä arkea. Puhujana on kokemusasiantuntija Lyyra Virtanen. Lyyran kokemuksen kautta pohdimme käsityksiämme mielenterveydestä sekä opintojen sovittamisesta osaksi mielenterveystoipujan hyvää arkea. Tärkeäksi nousee kysymys, miksi on tärkeää olla armollinen itselleen, kun mielenterveyden häiriöt ovat osa arkea? Tallenne on tekstitetty suomeksi.

Webinaarin-tallenteen löydät tästä linkistä (siirtyy Nyyti ry:n YouTube-kanavalle)

ADHD ja opiskelu

Tallenne 31.3.2021 järjestetystä webinaarista, jossa puhuu ADHD-liiton kokemustoimija Topi Salmi. Hän valaisee oman tarinansa kautta, miten ADHD vaikuttaa opiskeluun ja kuinka huomioida se opinnoissa. Tallenne on tekstitetty suomeksi.

Webinaari-tallenteen löydät tästä linkistä (siirtyy Nyyti ry:n YouTube-kanavalle)

Lue lisää: Matilda Lähdekorven kirjoitus ADHD ja korkeakouluopiskelu

Autisminkirjo ja opiskelu

Tallenne 27.5.2021 pidetystä webinaarista. Autismiliiton kokemusasiantuntija Ilkka Nygrén puhuu siitä, miten autisminkirjon voi huomioida opinnoissa. Tallenteessa ei ole videokuvaa, mutta tekstitetty suomeksi.

Webinaari-tallenteen löydät tästä linkistä (siirtyy Nyyti ry:n YouTube-kanavalle)

Opiskelu ja mielenterveys

Tallenne 17.2.22 pidetystä webinaarista. Webinaarissa keskustellaan, millaista on opiskella mielenterveyden häiriön kanssa. Miten opiskelijan itsetuntoa voisi tässä tilanteessa tukea, tai tuoda hänen vahvuuksiaan esiin. Puhujana webinaarissa on mielenterveysaktivistiryhmä Koalaryhmän upea kokemusasiantuntija Eeva Lilja.

Webinaari-tallenteen löydät tästä linkistä (siirtyy Nyyti ry:n YouTube-kanavalle)

Psykoosisairaudet ja opiskelu

Tallenne 17.3.22 pidetystä webinaarista. Koulutettu kokemusasiantuntija Joni Koskinen kertoo omaa tarinaansa opiskelusta psykoosisairauden kanssa ja ennen kaikkea erilaisista ratkaisuista psykoosisairaiden opiskelijoiden tarpeiden huomioimiseksi ohjaustyössä. Tallenteen katsomalla voit oppia, miten psykoosisairauksien huomiointi tapahtuu yksinkertaisilla ja kaikkien oppimista edistävillä keinoilla.

Webinaari-tallenteen löydät tästä linkistä (siirtyy Nyyti ry:n YouTube-kanavalle)

Persoonallisuushäiriöt ja opiskelu

Tallenne 7.4.22 pidetystä webinaarista. Tallenteella puhuu koulutettu kokemusasiantuntija Laura Nuutinen. Hän kertoo oman tarinansa, millaista on opiskella persoonallisuushäiriön kanssa ja mitä tukea silloin tarvitsee. Katsomalla tallenteen opit lisää persoonallisuushäiriöistä, ja siitä, miten huomioida ne opinnoissa ja ohjauksessa. Saat oivalluksia, miten sujuvoitat opiskelijan opintoja, jolla on persoonallisuushäiriö.

Jos olet opiskeluyhteisössä työntekijänä, suosittelemme tutustumaan myös Takaisin opintoihin -ohjauskortteihimme, jotka löydät tästä linkistä.