Hyppää sisältöön

Podcastit ja soittolistat

Podcastit

NYYTICAST #40 SOSIAALISTEN TARPEIDEN MERKITYS

Julkaistu 25.5.2021. Sosiaalinen hyvinvointi on vähintään yhtä tärkeä kuin muutkin hyvinvoinnin osa-alueet. YTM ja sosiaalipsykologi Katriina Kivinen sekä sosiaalipsykologian maisteriopiskelijat Tommi Ostrovskij ja Marie Leivo (Nyytin vapaaehtoinen) ovat yhdessä olleet luomassa sosiaalisen hyvinvoinnin projektia. Tässä jaksossa he keskustelevat siitä, miten sosiaalista hyvinvointia voi parantaa ja mitä sosiaaliset tarpeet oikeastaan ovat. Tästä jaksoon!

NYYTICAST #39 ETÄAJAN JAKSAMISTA JA YHTEISÖLLISYYTTÄ

Julkaistu 17.5.2021. Jaksossa pureudutaan opiskelijoiden näkökulmasta etäajan kokemuksiin sekä kerrotaan, kuinka yhteisöllisyyden kokemusta etänäkin voidaan edistää! Juontajina toimivat vapaaehtoisemme Noora sekä Jenni ja etäajan arjesta haasteltavana on heidän opiskeluystävänsä WenlaTästä jaksoon!

NYYTICAST #38 KUKA SAA KUULUA JOUKKOON? OSA 2.

Julkaistu 12.5.2021. Jatko-osa: Keskustelu jatkuu harjoittelijamme Lauran ja Jevgeni Särjen kanssa nyt siitä, mitä opintojen alun ryhmäytymisessä oikein tapahtuu ja onko persoonallisuuden piirteillä jotakin tekemistä sen kanssa! Lisäksi käsiteltävinä teemoina ovat etäopiskelun vuorovaikutus, yksinäisyyden kierteen katkaisemisen keinot sekä omien ennakkoluulojen kohtaaminen. Tästä jaksoon!

NYYTICAST #37: KUKA SAA KUULUA JOUKKOON? OSA 1.

Julkaistu 5.5.2021. Jaksossa käsitellään hankkeen harjoittelijan Lauran johdolla sitä, kuinka voitaisiin luoda erilaisuutta arvostavaa kulttuuria. Jakson vierailija Jevgeni Särki kertoo niin tutkimustiedon kuin omien kokemuksiensa kautta miksi erilaisuutta voi olla joskus haastavaa arvostaa ja mitä asialle vois olla tehtävissä! Keskeiseen rooliin keskustelussa pääsevät opiskelijoita erottelevat tekijät elämäntilanteiden mukaisesti. Tästä jaksoon!

NYYTICAST #4: YKSINÄISYYS

Julkaistu 16.9.2019. Yksinäisyys tekee kipeää. Kivenkovat asiantuntijat Niina Junttila ja Katja Laamanen kertovat yksinäisyyden eri muodoista, seurauksista ja tavoista millä muuttaa nykyistä tilannetta. Yksinäisyyden ehkäiseminen on jokaisen tehtävä! Tästä jaksoon!

NYYTICAST #3: TOIMIVA YHTEISÖ – MYÖTÄTUNTO YHTEISÖN VOIMAVARANA

Julkaistu 10.9.2019. Mitä tunnusmerkkejä toimiviin ja turvallisiin yhteisöihin kuuluu? Mistä syntyvät opiskelu- tai työyhteisön säännöt, entä mitä hyötyjä myötätuntoisesta yhteisöstä on sen jäsenille? Nyyticastissa Hennan kanssa keskustelemassa ovat oppilaitospappi Tiina Kaaresvirta ja Erätauko-säätiön toimitusjohtaja Laura Arikka. Tästä jaksoon!

AAMUKAHVIT-PODCAST: HYVINVOINTI JA YKSINÄISYYS

Julkaistu 27.10.2019. Tässä hyvinvointijaksossa käydään läpi hyvinvointia yksinäisyyden näkökulmasta. Mitä on yksinäisyys, kuka sitä voi kohdata ja miten yksinäisyyden kokemusta voi käsitellä? Asiantuntijavieraana Nyyti ry:n hankekoordinaattori Henna Sihvonen. Tästä jaksoon!

Soittolistat

VOIMABIISIT YKSINÄISYYTTÄ KOKEVILLE OPISKELIJOILLE 

Julkaistu 14.5.2021. Opiskelija – onko olo yksinäinen? Olemme Yhdessä Yhteisöksi -hankkeen toimesta keränneet jo lähes sata voimabiisiä, jotta voisit kokeilla toimisiko joku näistä myös sun kohdallasi!  Kuuntele soittolistaa joko alapuolelta tai linkin kautta – Tästä soittolistaan! Ja jos sun voimabiisisi puuttuu, lisää se mukaan listaan tästä!