Hyppää sisältöön

Vuosi vaihtui, vertaismentorointi käynnistyi

Tässä Takaisin opintoihin -hankkeen vuodenvaihteen kuulumisia mentoroinnista.

Loppuvuodesta 2019 hankkeessa koulutettiin ensimmäiset vertaismentorit. Molemmissa yhteistyökorkeakouluissa pidettiin loka-marraskuussa mentorikoulutukset. Mentoreiden kouluttajina toimivat Virpi ja Marjo.

Avasimme hakulomakkeen mentorointiin nettisivuillamme marraskuun lopulla. Kun saimme hakemuksen, olimme hakemuksen lähettäneeseen pian yhteydessä ja sovimme haastattelutapaamisen. Haastattelimme hakemuksen lähettäneet sitä mukaan, kun hakemuksia saapui joulu-tammikuun aikana. Emme voineet tietää etukäteen, miten tieto mentoroinnista tavoittaa opiskelijat. Lopulta kävi niin, että hakemuksia tuli enemmän kuin mentoreita oli. Helsingin yliopistolta saimme hakemuksia kolme kertaa enemmän kuin paikkoja oli.

Vertaismentoroinnit käynnistyivät tammikuussa. Mentoreita Humakista on seitsemän, Helsingin yliopistosta kuusi, ja mentoroitavia siis 13. Jokainen mentori-mentoroitava-pari miettivät yhdessä tavoitteen, jota kohti mentoroinnissa edetään. Mentoritapaamisia on jokaisella mentori-mentoroitavalla 5-10, jotka rytmittyvät mentoroitavan tarpeen mukaan kevätlukukaudelle 2020.

Tavoitteenamme on toteuttaa vertaismentorointi myös syyslukukaudeksi 2020. Tiedotamme tästä toukokuussa lisää.

Ja hei! Jos olet Humakin opiskelija (pääkaupunkiseudun alueyksikkö) tai Helsingin yliopiston teologisen ja valtiotieteellisen opiskelija, voit toimia vertaismentorina korkeakouluopiskelijana osana opintojasi syyslukukaudella 2020. Haku mentoriksi on nyt käynnissä Humakissa, ja pian haku aukeaa yliopistollakin (työelämäopinnot). Voit tiedustella lisää mentoriksi hakemisesta hankekoordinaattori Virpi Palviaiselta  (virpi.palviainen@eskot.org)

terveisin Marjo /19.2.20