Hyppää sisältöön

Kokemuksia Nyytin vapaaehtoistoiminnasta

”Nyyti ry:n vapaaehtoisena toimiminen oli antoisa kokemus minulle itselleni. Ryhmä- ja yksilöchattien ohjaaminen on antanut minulle suuntaa tulevaisuuden työmarkkinoihin liittyen, sillä näkisin itseni hyvin tekemässä vastaavanlaisia hommia tulevaisuudessa. Vapaaehtoisena toimimiseen ei tarvitse minkäänlaista kokemusta ja koulutukset ennen chatin ohjaamista antoivat hyvät eväät ihmisten kohtaamiselle.” (Vapaaehtoinen, 2022)

Olen itse saanut apua Nyytin järjestämästä toiminnasta, kun minulla oli ongelmia opinnoissa jaksamisen kanssa. Nyt kun oma jaksaminen on paremmalla mallilla, koen merkitykselliseksi olla mahdollistamassa Nyytin toimintaa muille opiskelijoille. Koen, että tähän mennessä olen saanut vapaaehtoisena rohkaisua, kannustusta ja lisää luottamusta omiin kykyihin.” (Vapaaehtoinen, 2022)

”Kokonaisvaltaisesti hyvä kokemus! Suosittelen erityisesti hyvinvointialojen opiskelijoille, jotka tulevaisuudessa työskentelevät ihmisten kanssa. Ammattitaitoinen henkilökunta kouluttaa tehtäviin sekä jakaa hyviä vinkkejä toimivaan ja arvostavaan vuorovaikutukseen. Vapaaehtoisuus on hyvä tapa tuntea myös itse vertaistukea muilta opiskelijoilta, joten vapaaehtoistehtävät sopivat kaikille niistä kiinnostuneille!” (Vapaaehtoinen, 2022)

”Vapaaehtoistoiminta antaa hyvää kokemusta sellaisista asioista, joita ei ehkä muuten pääsisi kokeilemaan. Siitä ei ole ikinä tullut lisästressiä tai painetta, koska enempää ei ole pakko tehdä kuin mitä haluaa ja jaksaa! Varsinkin etäopintojen aikana tuli tärkeää kokemusta siitä, että tekee jotain mielekästä ja hyödyllistä.” (Vapaaehtoinen, 2022)