Hyppää sisältöön

Ilmoittaudu vapaaehtoiseksi

Nyytin vapaaehtoisena osallistut opiskelijoiden mielen hyvinvoinnin edistämiseen! Vaparitoimintamme perustuu haluun tehdä, kokeilla ja vaikuttaa. Vapaaehtoisena voi tehdä yhden vapaaehtoistehtävän tai useamman, tehtäviä on tarjolla vaihtelevasti. Meille voi myös ehdottaa uutta vapaaehtoistoiminnan muotoa tai oman idean, jonka haluaisi toteuttaa.

Nyytin vapaaehtoisena voi toimia vähintään 18-vuotias ja sitä vanhempi suomalaisessa oppilaitoksessa opiskeleva opiskelija. Tapauskohtaisesti vapaaehtoisena voi toimia myös äskettäin valmistunut opiskelija tai opiskelija, jonka opinnot ovat hetkellisesti keskeytyneet.

Näin ilmoittaudut mukaan:

  1. Tutustu vapaaehtoistehtäviin.
  2. Lue alla olevat ohjeet vapaaehtoisillemme.
  3. Täytä lomake.
  4. Kun olet lähettänyt lomakkeen, olemme sinuun sähköpostitse yhteydessä ja saat lisätietoa sinua kiinnostavien vapaaehtoistehtävien tekemisestä. Ilmoittautuminen ei velvoita sinua mihinkään. Tarkista roskaposti ja muut mahdolliset välilehdet.

Käsittelemme ilmoittautumisia kerran kuukaudessa. Kiireellisissä asioissa, ole suoraan yhteydessä vapaaehtoistoiminnan asiantuntijaan.

Vapaaehtoisena saat:

  • valmiuksia ja keinoja niin toisten kuin omankin mielenterveyden edistämiseen
  • mahdollisuuden vaikuttaa opiskelijoiden hyvinvointiin ja itsellesi tärkeisiin asioihin
  • kutsun Nyytin vapariyhteisön Discord-alustalle
  • kutsuja vapaaehtoisten koulutuksiin ja mahdollisiin tapaamisiin
  • halutessasi todistuksen vapaaehtoisena toimimisesta. Todistuksen saa pyydettäessä vapaaehtoistoiminnan asiantuntijalta.  

Ohjeita vapaaehtoiselle

Tarjolla olevat vapaaehtoistehtävät tiedotetaan vapaaehtoisillemme kuukausittaisessa uutiskirjeessä, jonka saat automaattisesti vapaaehtoistoimintasi alkaessa.

Toivomme että sitoudut sovittuun. Jos et pystykään tekemään sovittua vapaaehtoistehtävää, ilmoitathan siitä meille mahdollisimman pian.

Joskus vapaaehtoistyö voi olla myös osa opintoja. Jos sinulla on opintojesi puolesta tarvetta tehdä tietty määrä vapaaehtoistunteja tiettyyn aikaan mennessä, määräaikainen vapaaehtoistoiminnan jakso Nyytissä voi olla mahdollinen, jos sellainen on toimintamme puolesta mahdollista järjestää. Tästä voi tiedustella vapaaehtoistoiminnan asiantuntijalta lisää.

Nyytille voi tehdä myös opinnäytetöitä sekä harjoittelujaksoja. Harjoitteluun haetaan erillisenä hakuaikana, eli et voi hakea harjoittelupaikkaa vapaaehtoistoiminnan ilmoittautumislomakkeen kautta.

Joihinkin vapaaehtoistehtäviin, kuten chatin tai ryhmän ohjaamisen, käydään ensin perehdytys. Jokaisen vapaaehtoistehtävän tekemiseen voit aina saada ohjausta Nyytin työntekijöiltä, sovi siis rohkeasti aika tapaamiselle!

Suosittelemme sinua vapaamuotoisesti pitämään kirjaa tunneista ja tehtävistä, jotka Nyytille teet. Vapaaehtoistoiminnan puitteissa Nyytille luovutetut tiedot, kuten nimet, sähköpostiosoitteet ja tehdyt vapaaehtoistehtävät tallennetaan vapaaehtoisten rekisteriimme, jotta voimme lähettää toimintaamme osallistuneille palaute- ja arviointikyselyjä, todistuksia sekä yhdistää henkilöitä toisiinsa, jotka tulevat tekemään tehtäviä yhdessä. Tietoa henkilötietojen käsittelystä Nyytissä löydät täältä.

Mikäli vapaaehtoistehtävääsi varten sinulle luovutetaan tunnuksia, salasanoja tai muuta salassa pidettävää tietoa, niin käytäthän niitä vain Nyytin vapaaehtoistekoihin ja säilytät ne huolellisesti itselläsi.

Nyytin vapaaehtoiset on vakuutettu vapaaehtoistyössä tapaturman varalta (huom! ei koske mahdollisia matka- tai laitevahinkoja).

Tervetuloa mukaan!

Lisätietoja:

Henri Heikintalo, vapaaehtoistoiminnan asiantuntija
henri.heikintalo@nyyti.fi
050 557 3144