Hyppää sisältöön

Vapaaehtoistehtävät

Nyytin vapaaehtoistoimintaa järjestetään tällä hetkellä ainoastaan verkossa.

Etäryhmätoiminta

Ryhmächatin vertaisohjaaminen

Nyytin Chatissa jutellaan ryhmässä opiskelijan elämään ja arkeen liittyvistä aiheista. Vertaisohjaajan tehtäviin kuuluu keskustelun aktivoiminen, uusien näkökulmien esiin nostaminen sekä vertaistuellisen keskusteluilmapiirin ylläpitäminen. Chattejä ohjataan pareittain ja chatin aikana olet videopuheluyhteydessä toisen vertaisohjaajan ja/tai Nyytin työntekijän kanssa.

Chateja on 1–2 kertaa viikossa tiistaisin ja torstaisin klo 18–20 kevät- ja syyslukukausien aikana. Tiistain chatit ovat englanninkielisiä ja torstain chatit suomenkielisiä. Toimintaan ei tarvitse sitoutua pitkäaikaisesti, vaan voit tehdä chat-vuoroja silloin kun sinulle sopii. Vertaisohjaajat saavat perehdytyksen ohjaamiseen ennen ensimmäistä vuoroaan. Tulevat chatit ja niiden aiheet näet tältä.

Vertaistuokion ohjaaminen

Reaaliaikaiset vertaistuokiot Zoomissa tarjoavat mahdollisuuden pysähtyä arjessa, ottaa hetki aikaa omalle hyvinvoinnille ja jutella porukalla! Tuokioita järjestetään sarjassa eri teemoista. Apuohjaajana sitoudut ohjaamaan sarjan kaikkia kertoja. Tuokioita ohjataan pareittain joko Nyytin työntekijän tai harjoittelijan kanssa. Tuokioita on järjestetty esim. liikunnan, palautumisen ja jaksamisen teemoista, miehiksi identifioiville opiskelijoille Miesten vuoro– konseptiin perustuen sekä aikuisemmille korkeakouluopiskelijoille. Perehdytys annetaan ennen tuokioiden alkua ja tukea ohjaamisen aikana saa Nyytin työntekijältä. Mahdollisiin tehtäviin rekrytään ohjaajia tarpeen mukaan erillishaun kautta. Jos olet kiinnostunut ohjaamaan tuokiota, täppää kohta ilmoittautumislomakkeella, niin saat tiedon seuraavasta rekrystä.

Vertaisryhmän ohjaaminen

Nyytin vertaisryhmissä jaetaan vertaistukea opiskelijoiden kesken, pohditaan uusia näkökulmia sekä etsitään yhdessä ratkaisuja Discordissa suljetulla alustalla. Ryhmiin ovat tervetulleita kaikki täysi-ikäiset opiskelijat ennakkoilmoittautumisen kautta. Ryhmissä Nyytin vapaaehtoiset voivat toimia apuohjaajina. Ryhmien kesto on n. 5-6 viikkoa ja apuohjaaja sitoutuu toimimaan tehtävässään koko ryhmän keston ajan. Apuohjaajan tehtäviin voi lukeutua tapaamiskertojen eli chattien ohjaaminen yhdessä työntekijän kanssa, ryhmäläisten kanssa keskusteluun osallistumista sekä tarvittaessa moderointia. Perehdytys annetaan ennen ryhmän alkua ja tukea ohjaamisen aikana saa Nyytin työntekijältä. Mahdollisiin tehtäviin rekrytään ohjaajia tarpeen mukaan erillishaun kautta. Jos olet kiinnostunut ohjaamaan tuokiota, täppää kohta ilmoittautumislomakkeella, niin saat tiedon seuraavasta rekrystä.

Muut tehtävät

Liity mukaan vaikuttamistiimiin!

Olemme kokoamassa vapareiden keskuudesta vaikuttamisesta, kannanotoista ja opiskelijan elämää koskevien mielipiteiden esiintuomisesta innostunutta porukkaa!

Vaikuttamistiimin idea on vahvistaa mahdollisuuksia teille saada ääntänne kuuluviin ja luoda tilaisuuksia aktivismiin opiskelijoiden asioiden edistämiseksi. Vaikuttamistiimissä pääset osallistumaan esim. Opiskelijoiden mielenterveyspäivän ja sitä ympäröivän kampanjaviikon suunnitteluun, esimerkiksi teeman ideointiin. Lisäksi tiimi tarjoaa mahdollisuuden suunnitella yhdessä muiden kanssa esimerkiksi kannanottoja tai sisältöjä opiskelijoiden hyvinvointia koskeviin asioihin liittyen. Tiimin toimintaa on tukemassa Henrin lisäksi vaikuttamisen asiantuntijamme.

Tässä hommassa sinulla ei tarvitse olla aiempaa kokemusta vaikuttamisasioista eikä esim. syvällistä tietämystä politiikan kiemuroista, vaan kiinnostus opiskelijoiden asioiden edistämiseen ja ruohonjuuritason aktivismiin riittää! Tiimi tulee toimimaan Discordissa sille tarkoitetulla kanavalla. Ota suoraan Henriin yhteyttä, mikäli tämä herättää kiinnostusta!

Tee podcast-jakso NyytiCastiin

Kiinnostaisiko sinua kokeilla podcastin tekoa? Nyytissä on mahdollista vapaaehtoisena tuottaa podcast- jaksoja NyytiCast- podcastiin.

Oman jakson tekoon on olemassa kattavat ohjeet ja ohjevideo tekniikan haltuun ottoon. Tarjoamme myös sparrausta käsikirjoitukseen ja tarvittaessa opastusta tekniikkaan. Kuuntele kokonaan vapaaehtoisvoimin tehty jakso #40: Sosiaalisten tarpeiden merkitys.

Vapaaehtoisena voit myös tulla mukaan henkilökuntamme tuottamiin podcast -jaksoihin vieraaksi, esim. kertomaan omasta kokemuksestasi tai puhumaan sinua kiinnostavasta aiheesta opiskelijoiden mielenterveyteen liittyen. Kuuntele vieraana toimineen vapaaehtoisen jakso #51: ADHD ja opiskelu.

Luo sisältöä Nyytin Instagramiin!

Tulossa hyvin pian. 🙂

Ota kantaa:

  • Kirjoita blogiteksti ”Mielellä on väliä” – blogiin
    Haluatko kertoa näkemyksesi siitä, miten opiskelijoiden mielenterveyttä  ja hyvinvointia voisi edistää? Mielellä on väliä! -blogissamme kerrotaan opiskelijahyvinvointiin liittyvistä ajankohtaisista asioista, otetaan kantaa ja herätellään keskustelua. Teksti kirjoitetaan omalla nimellä ja on luonteeltaan tutkiva, tietoa tuottava tai muulla lailla kantaaottava. Tutustu blogiimme.
  • Jaa tarinasi vertaistueksi muille!
    Haluatko jakaa tarinan sinua koskettavasta aiheesta? Tarinan voi kirjoittaa omaan elämään liittyvistä ajatuksista ja kokemuksista. Jakamalla tarinan voit inspiroida tai tukea toisia sekä auttaa muita löytämään oivalluksia omaan elämäänsä. Julkaisemme tarinat sivuillamme ja some-kanavissamme. Lue lisää tarinan jakamisesta.  

Opiskelijoiden mielenterveyspäivä

Omalle paikkakunnalle tai kampukselle on myös mahdollista itsenäisesti järjestää etänä tai livenä toteutuvaa toimintaa osana Opiskelijoiden mielenterveyspäivää ja sitä ympäröivää, viikon mittaista kampanjaa. Jos kiinnostuit tästä mahdollisuudesta, ole suoraan yhteydessä vapaaehtoistoiminnan asiantuntijaan.

Lisätietoja tehtävistä antaa:

Henri Heikintalo, vapaaehtoistoiminnan asiantuntija
henri.heikintalo@nyyti.fi
050 557 3144