Hyppää sisältöön

Tavoitteet

Tavoitteiden taustalla on aina arvoja  ja tarpeita . Tavoitteiden taustalla voi olla myös unelmia. Tavoitteet ovat niiden mukaisesti hyvinkin pitkälle tulevaisuuteen suuntautuvia tai lyhyemmän ajan tavoitteita. Tavoitteiden kanssa työskentelyä kannattaa treenata jonkun verran. Joskus tavoitteiden saavuttaminen on hidasta tai etenemiseen kuuluu takapakkeja. 

Kohti omia tavoitteita 

Vinkkejä tavoitteiden saavuttamiseen: 

  • Mieti konkreettinen päätavoite ja miten se liittyy arvoihisi. Sanoita se mahdollisimman tarkasti ja kirjaa ylös.
  • Jaa tavoite pienempiin välitavoitteisiin, jotka vievät kohti päätavoitetta. Kirjaa välitavoitteet ylös.
  • Kirjaa ylös pieniä askeleita, jotka vievät välitavoitteisiin. Pohdi, mitä voit tehdä huomenna, ensi viikolla, seuraavan kuukauden tai puolen vuoden ajan. Etene välitavoite kerrallaan.
  • Palkitse itseäsi paitsi onnistumisista ja myös hyvistä yrityksistä! 
  • Olet oman elämäsi asiantuntija, mutta voit pyytää ja vastaanottaa tukea, kun etenet kohti tavoitteitasi. 
  • Hyväksy yllättävät muutokset ja vastoinkäymiset osaksi elämää. Joskus tulee takapakkia, mutta pyri ottamaan ne oppimiskokemuksina. 

Tietty määrä suunnitelmallisuutta on hyväksi. Ratkaise yksi asia kerrallaan ja sekin aina pieni askel kerrallaan. Näin isoistakin tavoitteista tulee saavutettavia ja mahdollisia. Jos tuntuu, ettet pääse alkuun, tee askeleista vieläkin pienempiä. 

Joskus suunnitelmat eivät mene niin kuin olimme ennakoineet. Tämä on tavallista ja vastoinkäymisiä voi tulla eteen. Älä kuitenkaan lannistu. Käy suunnitelmasi uudelleen läpi, tee tarvittavat muutokset ja jatka eteenpäin. 

Ole kärsivällinen ja lempeä itseäsi kohtaan. Joskus muutokset vievät paljon aikaa ja vaativat monia harjoittelukertoja. Muistuta itseäsi, että olet riittävän hyvä juuri sellaisena kuin olet. 

ANNA PALAUTETTA

Herättikö lukemasi sinussa ajatuksia? Vastasiko se odotuksiasi? Saitko tietoa ja tukea tilanteeseesi? Anna meille palautetta nimettömällä verkkokyselyllä. Arvostamme mielipidettäsi!