Osallistu kampanjaan


Opiskelijoiden mielenterveyspäivän kampanjaan on mahdollista osallistua monella tapaa niin netissä kuin livenäkin. Kutsumme kaikki mukaan kampanjoimaan mielen hyvinvoinnin puolesta!

Järjestä toimintaa omassa opiskeluyhteisössäsi

Opiskelijoiden mielenterveyspäivänä 25.4.2019 tempaistaan mielenterveyden puolesta. Haastamme kaikki mukaan ideoimaan ja toteuttamaan hyvän mielen toimintaa opiskeluyhteisöissä ympäri Suomen. Pienetkin teot ovat tärkeitä – ja niillä voidaan saada valtavan paljon hyvää aikaa.

Toimintaa voi järjestää kuka vain – niin opiskelijat kuin henkilökunta. Toiminta voi olla rentoa ja pop up -henkistä, kuten pienimuotoinen tapahtuma ja tempaus tai vaikkapa leikkimielinen kisailu ja visailu. Toiminnan ideoinnin rajana on vain mielikuvitus!

Vinkkejä ja ohjeita toiminnan järjestämiseen löydät täältä.

Tutustu Opiskelijoiden mielenterveyspäivän 2018 tapahtumiin täältä.

Ota kantaa opiskelijoiden mielenterveyden puolesta

Opiskelijoiden mielenterveyspäivään voi osallistua myös vaikuttamisen keinoin, kuten laatimalla kantaa ottavan blogipostauksen, mielipidekirjoituksen tai vetoomuksen. Voit myös järjestää aihepiiriä käsittelevän vaikuttamistapahtuman, osallistua kampanjan some-haasteeseen tai ylipäänsä kampanjaa käsittelevään keskusteluun sosiaalisessa mediassa tunnisteella #ruuhkakevät.

Hyvinvoinnin iltakoulu: 25.4.2019: #Ruuhkakevät – Uskalla olla kiireetön!

Osana Opiskelijoiden mielenterveyspäivää järjestään torstaina 25.4.2019  klo 17 – 18.30  Hyvinvoinnin iltakoulu -tilaisuus, jonka teemana on: #Ruuhkakevät – Uskalla olla kiireetön!  Paikkana toimii Helsingin yliopiston pääkirjaston Ohjauskulma (Fabianinkatu 30, kirjaston aula).

Tilaisuudessa kuullaan ja keskustellaan mm. seuraavista kysymyksistä: Haittaako kiire ja suorittaminen elämää? Voisiko välillä ottaa iisimmin? Kuinka palautua ja jaksaa paremmin ruuhkaisessa opiskeluarjessa?

Tilaisuus on maksuton ja se on avoin kaikille aihepiiristä kiinnostuneille. Järjestäjinä toimivat Nyyti ry sekä Mielenterveyden keskusliitto. Lämpimästi tervetuloa mukaan!  Lue lisää tilaisuudesta.

Opiskelijoiden mielenterveyspäivä tehdään yhdessä!