Hoppa till innehåll

Delta i kampanjen

Du kan delta på många sätt i kampanjen kring Dagen för psykisk hälsa bland studerande. Delta och gör något för den psykiska hälsan! Tillsammans skapar vi Dagen för psykisk hälsa bland studerande.

Läs mer nedan om olika sätt att delta

Ordna verksamhet i ditt samfund

Den 13 april, på Dagen för psykisk hälsa bland studerande, agerar vi för den psykiska hälsan. Vi bjuder in alla att hitta på och utföra olika små handlingar och evenemang som bidrar till psykiskt välbefinnande. Vem som helst kan göra gärningar, såväl de studerande som personalen. Enbart fantasin sätter gränser för vad man kan ordna. Om du postar inlägg om gärningen i sociala medier, kom ihåg att använda kampanjens hashtaggar #HeltBra och #OpiskelijoidenMielenterveyspäivä.

Här hittar du tips på gärningar. När du vet vad du tänker ordna på Dagen för psykisk hälsa bland studerande, kan du förhandsanmäla den med formuläret här intill. 

Delta i utmaningen i sociala medier

Du får göra misstag, misslyckas och vara mindre perfekt. Du är #HeltBra precis som du är. Du räcker.  

Delta i kampanjen Dagen för psykisk hälsa bland studerande 7–14.4.2022 genom att dela en egen bild, video eller textbaserad upplevelse av att din vardag är ofullständig. Ange ditt innehåll med tag #HeltBra. Uppmuntra och tagga dina vänner eller olika aktörer att göra lika.   

Genom att sänka ribban och avstå från strävan efter fullkomlighet ökar vi vår solidaritet inte bara med oss själva utan också med andra. Det är lättare att möta andra och minska den egna stressen när man inte behöver visa att man lever i en förskönad värld. Tillsammans är vi helt bra på att ändra på saker! Du är #HeltBra.   

Dela information om medkänsla

Nu om någonsin finns det ett behov av att öka känslan av samhörighet och ork. Dela information om betydelsen av medkänsla och självmedkänsla, väck diskussion och uppmuntra var och en att ta i bruk medkänsla som en del av den dagliga studievardagen. Du kan ta hjälp av denna artikel om medkänsla.

Kom med – Sinnet är viktigt!

#AivanHyvä #HeltBra #GoodEnough

#OpiskelijoidenMielenterveyspäivä

#Mielenterveys