Hoppa till innehåll

För studerande

Är du intresserad av att i grupp fundera kring olika frågor och fenomen som berör studerandes liv? Behöver du tips och trix för att främja ditt eget välbefinnande? Skulle du vara intresserad av att delta i vår verksamhet som frivillig? På den här sidan hittar du en sammanfattning av vår svenskspråkiga verksamhet för studerande. Välkommen med!

STÖD OCH DELADE ERFARENHETER

Chatt

I Nyytis chatt kan du dela tankar, erfarenheter och känslor kring studielivet och vardagen med andra studerande. Du kan få och ge kamratstöd om olika frågor som är viktiga för dig och som du undrar över. Varje termin ordnas chattar på svenska minst en gång per månad.

Grupper

I grupperna, som förverkligas på webben, kan du reflektera över och fördjupa dig i ett särskilt tema i en mindre grupp.  Grupperna förverkligas i en skyddad webbmiljö och diskussionen kan endast läsas av gruppens medlemmar. Som moderatorer för grupperna fungerar Nyytis personal och volontärer tillsammans med sakkunniga från olika sektorer.

NyytiCoaching

Är du inne på slutsträckan av dina studier? Är du på väg in i arbetslivet, men har problem med att finna din egen riktning? Känner du att du skulle ha nytta av att bolla med någon om dina mål och styrkor, samt få hjälp med att stärka dina resurser och bli mer självständig? Ta din chans med NyytiCoaching!

Tillbaka till Campus – checklistan

Studenterna har varit borta från campusen i nästan två år. Undantagsperioden går nu mot sitt slut, men återanpassningen kan ta sin tid och övergången sker inte alltid smärtfritt. Ladda ner
checklistan och använd den redan idag!

TIPS OCH MATERIAL

Sinnet är viktigt – bloggen

I Nyytis blogg skriver både Nyytis personal, volontärer och samarbetspartners om aktuella frågor i anknytning till studerandes välmående med syftet att reflektera, ta ställning och väcka debatt. Du kan själv delta genom att skriva ett eget blogginlägg!

NyytiTalk

NyytiTalk är en cirka 30 minuter lång direktsänd diskussion som behandlar aktuella teman i studerandes liv och välmående, såsom människorelationer, studier och hur orka i vardagen.

Berättelser

Under rubriken berättelser kan du läsa personliga berättelser om studerandes vardag och liv. Du kan också dela din egen berättelse om ett ämne som berör just dig. Du kan t.ex. skriva om varifrån du får styrka och välbefinnande eller hur du hittat lösningar till de utmaningar du mött i studievardagen.

Konsten att leva- verktyg för bättre psykisk hälsa 

Via vår materialbank Konsten att leva får du som student information, tips och verktyg för att främja din livssituation och ditt välbefinnande.

Självhjälpskurs i levnadskonst

Kursen i levnadskonst vänder sig till dig som funderar på frågor om välmående och ork i vardagen. På kursen kan du till exempel finna svar på frågan: Vad behöver jag för att må bra? Kursen hjälper dig att finna verktyg till att öka ditt välmående, ta hand om dig själv och fördjupa din självkännedom med hjälp av olika uppgifter och teori. Kursen är baserad på konceptet Nyytin Elämäntaitokurssi®, är kostnadsfri och kan göras självständigt närsomhelst.

ÖVRIGT

Hjälp

På sidan hittar du information om olika aktörer som erbjuder hjälp för studerande och unga vuxna i olika utmanande livssituationer. Det viktigaste är att du inte blir ensam med ditt bekymmer. Det finns hjälp när du behöver det!

Dagen för psykisk hälsa bland studerande

Tillsammans med OPHY – Nätverket för studerandes välmående organiserar Nyyti den årligen i april återkommande Dagen för psykisk hälsa bland studerande. Det är en kampanj som strävar efter att väcka debatt kring frågor som är aktuella och viktiga med tanke på studerandes psykiska hälsa. Samtidigt uppmanas alla att arbeta för psykisk hälsa i studiegemenskaper runtom i Finland.

DELTA I DISKUSSIONEN PÅ SOCIALA MEDIER

Du hittar Nyyti också på sociala medier: FacebookTwitterInstagram och YouTube. Följ oss och delta i diskussionen!

Mera information om Nyyti ry hittar du här.


GE RESPONS

Du kan ge respons på vår verksamhet med hjälp av blanketten nedan – vad som fungerar, vad som inte fungerar och vad som kunde förbättras. Du kan ge din respons anonymt och vi publicerar inte heller meddelandena. Kom ihåg att lämna din e-postadress ifall du vill ha svar på din respons.

Tack för din respons!

  • Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.