Hoppa till innehåll

För välmåendeaktörer

Vill du stöda studerandes psykiska välmående och livskontroll? Är du intresserad av att stärka ditt kunnande i dessa frågor? Eller är du ute efter tips och redskap för att starta eller utveckla verksamhet som stöder studerandes välmående?

På den här sidan hittar du samlad information om vår verksamhet och vårt utbud riktat till välmåendeaktörer. Med välmåendeaktörer menar vi alla aktörer, såväl professionella som studerande, som är intresserade av att främja och stöda studerandes välmående.

En stor del av Nyytis verksamhet sker på finska. Vi håller som bäst på att utveckla verksamhet också på svenska och tar väldigt gärna emot idéer och förslag till vilken typ av verksamhet som vore mest behövlig på svenska. Ge oss alltså respons via formuläret nedan och berätta vad du skulle önska att vi erbjöd!

Utbildningar

Vi ordnar utbildningar om teman som berör studerandes välmående och främjandet av det. Våra utbildningar består främst av handledarutbildningen för kursen Lär dig levnadskonst, nätverksdagar och årliga temaseminarier. Du kan också kontakta oss för att be om en skräddarsydd workshop. Läs mer om utbildingar på finska eller kontakta oss via formuläret nedan.

Material

Vi producerar material och publikationer som stöder studerandes välmående och livskontroll. Materialet är främst från kursen Lär dig levnadskonst och olika webbmaterial som som stärker studerandes psykiska välmående och livskontroll. Dessutom stöder vi studerande i att göra examensarbeten som berör vårt verksamhetsområde. Kolla in tillgängliga material (på finska)

Blogg – Sinnet är viktigt!

I Nyytis blogg skrivs det om aktuella frågor i anknytning till studerandes välmående med syftet att reflektera, ta ställning och väcka debatt. Du kan själv delta genom att skriva ett eget blogginlägg! Beknata sig med bloggen – Sinnet är viktigt.

OPHY – nätverket for studerandes välmående

Nätverket för studerandes välmående, kortfattat OPHY-nätverket, samlar personer som arbetar med studerandes välmående på olika håll i Finland. Nätverkets syfte är att stöda sådan verksamhet och sådant samarbete som främjar studerandes psykiska välmående och studieförmåga. Läs mer om OPHY-nätverket och kom med.

Delta i diskussionen på sociala medier

Du hittar Nyyti också på sociala medier: FacebookTwitterInstagram och YouTube.

På Facebook kan du dessutom ansluta dig till gruppen Opiskelijoiden mielen hyvinvointia edistämässä. Gruppen är avsedd för gemensam diskussion och erfarenhetsutbyte för alla som är intresserade av studerandes välmående.

Följ oss och delta i diskussionen!


GE RESPONS

Du kan ge respons på vår verksamhet med hjälp av blanketten nedan – vad som fungerar, vad som inte fungerar och vad som kunde förbättras. Du kan ge din feedback anonymt och vi publicerar inte heller meddelandena. Kom ihåg att lämna din e-postadress ifall du vill ha svar på din feedback.

Tack för din respons!

  • Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.