Hoppa till innehåll

Information om kampanjen

Bakgrund till Dagen för psykisk hälsa bland studerande

Dagen för psykisk hälsa bland studerande är en nationell kampanj för att väcka diskussion om aktuella och viktiga frågor om den psykiska hälsan bland studerande. Samtidigt tar vi upp saker och handlingar som kan främja välbefinnandet i studiegemenskaper. Avvikande för i år är att kampanjen genomförs i sin helhet enbart på sociala medier.

Bakgrunden till kampanjen är tanken om psykisk hälsa som en resurs och hörnsten för välmåendet. Därför lönar det sig att värna om den. Ett välmående psyke kan upprätthållas och stärkas också med små gester. Just dessa gester och gärningar är det som tas upp under Dagen för psykisk hälsa bland studerande, samtidigt som vi påminner om att det spelar en roll hur de studerande mår. Kampanjen syftar också till att minska stigmat kring psykiska problem. Kampanjen har ett särskilt tema varje år.

Kampanjen ordnas varje vår. Nästa datum för kampanjen är 13.4.2022.

Under kampanjen delas mångsidigt och intressant innehåll på temat i de sociala medierna – exempelvis bloggtexter, berättelser, faktaartiklar och videor. Alla bjuds in att hitta på och utföra olika små handlingar i vars och ens egen vardag eller studiegemenskap.

Kampanjen är avsedd för alla som studerar vid högskolor och på andra stadiet, dem som jobbar med studerande och alla andra som intresserar sig för temat. Kampanjen är alltså till för precis alla!

Kampanjen drivs av Nätverket för studerandes välmående, som koordineras av Nyyti.

Kom med – Sinnet är viktigt!

#OpiskelijoidenMielenterveyspäivä

#Mielenterveys