Hyppää sisältöön

Tietoa kampanjasta

Opiskelijoiden mielenterveyspäivän taustaa

Opiskelijoiden mielenterveyspäivä on valtakunnallinen kampanja, jolla halutaan herättää keskustelua opiskelijoiden mielenterveyden kannalta tärkeistä ja ajankohtaisista teemoista. Samalla nostetaan esiin asioita ja tekoja, joilla mielen hyvinvointia voidaan edistää opiskeluyhteisöissä.

Kampanjoinnin taustalla on ajatus siitä, että mielenterveys on voimavara ja hyvinvointimme kulmakivi. Siitä kannattaa siis pitää kiinni. Mielen hyvinvointia voi ylläpitää ja lisätä ihan pienilläkin teoilla. Juuri näitä tekoja halutaan tuoda esiin Opiskelijoiden mielenterveyspäivänä sekä muistuttaa siitä, että opiskelijoiden mielellä on väliä. Kampanjalla pyritään myös vähentämään stigmaa mielenterveysongelmien ympäriltä vuosittain vaihtuvan teeman kautta.

Kampanja järjestetään vuosittain keväällä. Vuonna 2023 päivää vietetään ke 19.4. ja kampanja kestää koko viikon 16.

Kampanjassa jaetaan monipuolista ja kiinnostavaa teemaan liittyvää sisältöä kampanjasivuilla ja sosiaalisessa mediassa, kuten blogitekstejä, tarinoita, tietoartikkeleita ja videoita.
Kutsutaan kaikki mukaan ideoimaan ja toteuttamaan erilaisia pienimuotoisia tekoja omassa tai opiskeluyhteisön arjessa.

Kampanja on tarkoitettu kaikille korkeakouluissa ja toisella asteella opiskeleville, heidän parissaan toimiville ammattilaisille sekä muille aihepiiristä kiinnostuneille. Kampanja on siis aivan kaikille!

Kampanjan taustavoimana toimii Opiskelijahyvinvointiverkosto, jonka koordinoinnista vastaa Nyyti ry.

Tule mukaan – Opiskelijoiden mielellä on väliä!

#OpiskelijoidenMielenterveyspäivä

#Mielenterveys

Etualalla kuvassa teksti: