Vaikuttaminen

Kolme kuukautta sitten saimme loistavia uutisia: voitimme Ellun Kanat – strategisen viestintätoimiston Respekti-haastekilpailun ja aloitimme arvoliittolaisina yhteisen työskentelyn järjestömme vaikuttajaviestinnän kehittämiseksi.

Mistä arvoliittolaisuudessa on kyse ja miten oikein päädyimme tähän onnekkaaseen tilanteeseen?

Viimeisen neljän vuoden aikana Nyytissä on tapahtunut paljon. Olimme tulleet järjestön elinkaaressa siihen pisteeseen, jossa oli hyvä pysähtyä arvioimaan omaa toimintaamme, tavoitteitamme ja tekemistämme. Palasimme perustavanlaatuisten kysymysten äärelle: mikä on missiomme, keitä ja mitä varten olemme olemassa, ja mitä tavoittelemme. Pohdinnan jälkeen ryhdyimme toimeen: uudistimme strategiamme, kirkastimme toimintamme tavoitteita, uudistimme ilmeemme ja viestintästrategiamme. Pääsimme pitkälle ja löysimme oman äänemme, mutta keinot, miten käyttää sitä vaikuttavasti, kaipasivat tukea ja rohkaisua.

Kun näimme Respekti-haasteen ilmoituksen, päätimme oitis tarttua siihen – koimme koko työyhteisön voimin, että tämä oli juuri sitä, mitä tarvitsimme. Ilmoittauduimme mukaan ja etenimme vaihe vaiheelta koulutustilaisuuden, haastetehtävän ja sitä seuranneen karsinnan kautta kohti kilpailun loppuhuipennusta. Inspiroivassa finaalissa meidän huikea Elina Marttinen pitchasi timanttiseksi hiomamme pro bono -pyynnön vaikuttamistoimintamme sparraamisesta. Katso pitchaus tästä.

Voitimme haastekilpailun

Oli ilo ja kunnia tulla valituksi haasteen voittajaksi: se osoitti samalla, että työ, jota teemme ja arvot, joihin työmme pohjaamme, ovat tärkeitä ja arvokkaita myös Ellun Kanoille. Yhteisesti jaettu arvomaailma synnyttää uudenlaisen arvoliittolaisuuden. Tässä arvoliittolaisuudessa Ellun Kanat ratkoo kanssamme yhteistä haastetta ja on tarjonnut 100 tuntia kovien ammattilaisten työtä hyväksemme. Meidän kannaltamme arvoliittolaisuus antaa mahdollisuuden kehittää omaa vaikuttamistoimintaamme ja ammattitaitoamme.

Arvoliittolaisuus ei ole viherpesu eikä päälle liimattuja leimoja. Se on maailman muuttamista yhdessä arvojen viitoittamaan suuntaan.

           – Nina Hirvensalo, muutoksen tekijä, Ellun Kanat

Mitä on odotettavissa

Yhteinen projektimme on ollut huikea matka tähän mennessä. Arvoliittolaisuus on ollut kumppanuutta, joka on rakentunut luottamukseen sekä rohkeuteen katsoa asioita uusista näkökulmista ja tehdä uudella tavalla. Emme lähes malta odottaa elokuuta, jolloin projektimme huipentuu tilaisuuteen, jossa vaikuttajaviestintämme saa suunnitelman tuekseen. Se antaa meille uusia työkaluja toimia vaikuttavasti sen eteen, että yhteiskunnassa ja yhteisöissä kiinnitettäisiin enemmän huomioita opiskelijoiden mielenterveyteen ja jaksamiseen. Opiskelijoiden #mielelläonväliä todellakin, sillä perusta tulevalle työkyvylle ja työssä jaksamiselle rakentuu jo opiskeluaikana.

Minna Savolainen


Työskentelen Nyytissä toiminnanjohtajana. Mielestäni mikään ei ole niin tärkeää kuin hyvä mielenterveys, johon jokaisella tulisi olla oikeus. Ihan erityistä mielenkiintoa koen nuorten, nuorten aikuisten ja opiskelijoiden mielen hyvinvoinnin edistämiseen.

Avainsanat: , , ,

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *