Tule mukaan juttelemaan chat-sivustoltamme!   

Noin joka neljäs suomalainen on kokenut haittoja vanhemman alkoholinkäytöstä. Monella näiden kokemusten vaikutukset ulottuvat pitkälle aikuisuuteen ja voivat tuottaa häpeää, vuorovaikutuksellisia ongelmia sekä haasteita jaksamisen ja mielenterveyden kanssa. Osa ymmärtää vasta itsenäistyessä tai perhettä perustaessa, mitä lapsena on kokenut. Joidenkin vanhemmat pääsevät irti riippuvuudestaan, toisilla vanhemman alkoholiongelmat varjostavat elämää edelleen aikuisiällä.

Chatissa jutellaan siitä, miten kokemukset vanhemman haitallisesta alkoholinkäytöstä vaikuttavat läheisen elämään. Miten ne vaikuttavat esimerkiksi opiskeluun? Millaista tukea on saatavilla? Toivomme, että chat voi toimia vertaistuellisena tilaisuutena, mutta chattiin saa osallistua, vaikka omia kokemuksiaan ei haluaisikaan avata. Mukana asiantuntijavieras A-klinikkasäätiön Lasinen lapsuus –toiminnasta.

Siis mikä ihmeen Nyytin Chat?  

Se on paikka opiskelijoiden yhteiselle ajatusten ja kokemusten vaihdolle! Ryhmämuotoisessa chatissä jutellaan anonyymisti erilaisista opiskelijan arkea ja elämää koskettavista asioista vaihtuvin teemoin. Chatteihin pääset mukaan ilman ennakkoilmoittautumista sekä ilmaiseksi. Chat on tarkoitettu täysi-ikäisille opiskelijoille. Mukana juttelemassa ovat aina myös Nyytin vaparit tai työntekijä. Chatissä noudatetaan turvallisemman tilan periaatteita.  

TULE ROHKEASTI MUKAAN, OLE HUOLETI OIKEINKIRJOITUKSESTA TAI KIRJOITUKSEN SUJUVUUDESTA – TÄRKEINTÄ ON, ETTÄ OLET MUKANA!